Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
bsemtex Napisal:Spoštovana gospa Lina,
Spoštovani gospod dr. Igor Šoltes,

Prosim ne glejte slovničnih napak, sem pa poslal to nazaj g. Šoltesu.
Jaz pri teh zadevah ne bi vrgel puške v koruzo tudi ,če je mogoče brez efekta.

Vse lepo in prov a ne mešat begunske problematike z problematiko orožja to ima obratni efekt od željenega(vsakdo, ki to meša izpade idiot) . V dopisih se je treba razumno argumentirat.

Glede deko orožja je komsija z pomočjo strokovnjakov CIP pripravila čisto korekten pravilnik in to je čisto ok in z podpret . A deko orožje nima nič z orožjem, ki je na orožnih listinah in za katerega je treba že po obstoječih zakonih opraviti zapleten in drag postopek pridobivalnja dovoljenj ,zdravniških pregledov,'varnostne preverbe' in usposabljanja. Iz tega pravilnika je čisto jasno razvidno, da so ostali predlogi narejeni ad hoc brez resnega razmisleka, saj  naprej pravilnik na dolgo in na široko določi onesposobitev potem pa , dodatni predlog zahteva uničenje onesposobljenega.

Glede domnevno predelanega onesposobnljenega orožja uporabljenega v napadih Charlie Hebdo naj bi šlo za filmski deko po Slovaških predpisih  torej 100% delujoče orožje omejeno na rabo slepih nabojev . Nov pravilnik o onesposobitvi to 100% regulira.

Orožje kategorije A je po vsej EU že zdaj ilegalno a to ne preprečuje kriminalcem in terroristom dostopa do tovorstnega orožja saj ga je v obtoku več miljonov kosov ,z pojavo novih kriznih žarišč naprimer Ukrajine, ki meji EU članice (Poljska,Slovaška,Mazarska, Romunija) in šengen mejo se je za ilegalni trgovino z orožjem tako kot v času razpada Jugoslavije in padcem oblasti v Albaniji ,odpru arsenal z nekaj miljoni kosi vojaškega orožja kategorije A nad katerim je Ukrajinska vojska že davno zgubila kontrolo.
Po drugi strani pa članice EU tudi same pošiljajo orožje v krizna žarišča tako v UKrajinu kjer je zaslediti pšiljke orožja iz Poljske Madžarske, Bolgarije etc. kot na bližnji vzhod v Sirijo.
Treba se je vprašat kaki pa so mehanizni z katerimi bodo ti novi ukrepi omejili dotok tega orožja iz kriznih območij ,sugurno ne z prepovedjo legalnega orožja še manj z nedelujočim Schngenom .


Pavšalno omejevanje pravic miljonom drzavljanov EU na račun neznanja in nestrokovnega dela lkomisije oz posameznega komisarja ,večji del predlogov je bil pripravljen ad hoc in zelo očitno brez strokovne javnosti. je treba jemati enako resno a so to zahteve po še večjih poblastilih za obveščevalne službe in ostal varnostni aparat ,pravice lastnikov orožja ali pa TTIP , sproščanje regulacije za GMO ali izpuste ispušnih plinov vozil.

Kako zdaj Zeleni oz poslanec izvaja selekcijo nad pravicami, ki jih bi ali pa ne omejeval. Ali ni neodgovorno podpirati predlogov brez razumevanja le teh , kaj vse potem takem EU Komisja daje v EU parlament kjer to poslanci na lepo oči potrdijo , torej kje in kdaj potem delujejo za svoje volilce.
Odgovori
(25-11-2015, 14:07)Desc Napisal: Vsi dobro veste, da so edini naši zavezniki lahko desne stranke, to pa sta NSi in SDS. Ampak teh vi ne marate, ker so vam bližje stranke, ki se zaklinjajo na "tekovine" in jih lahko vidite skupaj na proslavah, ki častijo revolucijo. Vem, da je to večini tukaj jasno, zato je sprenevedanje smešno. Tako je pri nas in povsod po svetu. Bolj ko bo svet postajal poln besed, kot so eko, človekove pravice, nediskriminacija, tolerantnost, naprednost, ..., jasneje bo, da smo vse bliže krasnemu novemu svetu. Sluzavost besed ne more skriti, da jim gre ravno za nasprotno od tega kar govorijo. Pomen besed danes in pred sto leti je povsem sprevržen. Človekove pravice postajajo posmeh in zato se lahko ustanovi"verska" stranka Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja. Če bi se to zgodilo pred ohoho leti, bi desci stopili iz gostiln in nalomili "vernike", da ne bi niti vedeli kje so doma. Ampak danes je to moderno.

Se lahko potem čudimo utemeljitvi, da se bo povečala varnost, če bodo pobrali zakonito orožje. Imam jih na sumu, da se bolj bojijo, da bi prebivalstvu enkrat prekipelo od umotvorov oblasti. Za to pa je seveda treba razorožiti vse. Vojsko so hoteli že ukiniti, kjer ni brez greha prav Šoltez & co. Ker niso uspeli, so jo skrčili na nivo ki je prej namenjena posmehu kot morebitni obrambi, takoj za njimi bo pa šla policija.

Človek pride vsake toliko pogledati in namesto poleg dobrih nasvetov in novic venomer neko jokcanje in zavajanje. Tokrat ima tudi Mato prav, da je vso to usajanje nepotrebno. Odgovor Šoltesove predstavnice je neumen, ker je popolnoma jasno, da je problem ilegalno orožje in deko orožje (v določenih državah) in nič drugega. Kdor ima voljo in čas jim to lahko napiše in pri tem ni potrebna nobena čustvenost, begunci, cerkve, nacija ipd. - npr. gospa, nimate prav zaradi tega in tega. Razumem, da imate neko ideološko pozicijo do lastnikov orožja a je ta neutemeljena, navedeni argumenti so neresnični in vaš odnos do dela državljanov je več kot krivičen, saj jih de facto postavljate ob bok teroristom in njihovim pomagačem. Da se napisati tudi lepše in širše.

Nabijanje o prijateljski desnici je lepa propaganda. Vodilna politika za tem predlogom sta Avramopoulos in Bienkowska, oba iz desno-sredinskih strank, ki so v evropskem parlamentu združene v EPP.

Zdi se mi precej bolje energijo usmeriti tja kjer je koristna:
- peticija oz. peticije;
- argumentirano opozarjanje politikov, da je ravnanje inštitucij EU napačno in krivično;
- delovanje skozi socialna omrežja in medije;
- delovanje skozi nevladne organizacije in društva;
...

In ni treba delati drame, če kdo tega ne sprejema. Pač greš naprej.

Osebno bi za lastnike orožja B7 dodal še prekategorizacijo v B4. Just in case in za tistega, kateremu se da ukvarjati z našo birokracijo. Če se komu to ne zdi smiselno, tudi v redu.

P.S.
Desc, če ti veruješ v svetega Janeza Orožarja ali .308Win, potem lahko nekdo drug komot veruje v čezvesoljskega zombija, sveto ponvo, Buddho, Allaha ali Jezusa. Še posebej, če je zakon napisan tako kilavo, da razna verovanja, ki so sicer osebna stvar vsakega posameznika, omogočajo davčne in druge ugodnosti. 8-)

Že drugič pišem skoraj istočasno z Mr. T-jem, s katerim se v celoti strinjam.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
friz, pri nas v nikogar ne verujem, tudi tistega ne, ki ga omenjaš.  Snooty

Govoril sem le običajnih lastnostih levih in desnih, ki pa so, kot ugotavljaš zmedene, še huje kršijo osnovna razmerja. Lepo je da si opozoril, katere določbe v prelogu so upravičene in katere ne, amapak generalno gledano, gre stvar proti prepovedi oboroženosti, pa za katerokoli dejavnost že. Zato sem malalo nazaj dal primerjavo, kako počasi privijajo kadilce in nekaj podobnega bo z nami.
Odgovori
@fritz: pomembno je, kakšno bo večinsko mnenje v EPP. 
Zeleni in liberalci so skoraj marginalne skupine, zato pa je pomembno, da naši (desni) predstavniki argumentirajo izrazijo nestrinjanje in s tem vsaj malo vplivajo na EPP.
Fajonova in Šoltes nista v EPP, zato polagam upe na europoslance SDS in NSI/SLS.
Odgovori
Tisti, ki oblikuje izrazoslovje zmaga v debati.

Lovci pogosteje uporabljamo samopolnilne puške od l.1902, ko je FN Herstall, dal na tržiše samopolnilno šibrenico po patentu JM.Browninga - ta puška- A5 se izdeluje še danes.

Polavtomatska puška pa se sliši, kot pol kalašnikova in seveda je predelava pol-avtomatske puške v avtomatsko enostavna - potrebuješ 2 polavtomatski puški in ju zlepiš skupaj.  :)
Odgovori
priznam kakšna ti pa tud uspe... Clap še mal pa boš strelo premagal :))
Odgovori
(25-11-2015, 08:42)dani_79 Napisal: Seveda imamo resen problem (sem pozabit dodati sarcasm of)... kar sem želel povedati je, da je ni stranke pri nas ki bi samo za nabiranje političnih točk (čeprav bi potem zakon itak ne bil sprejet) bila pripravljena narediti kaj v tej smeri (kot SD kao o legalizaciji konoplje)... pa čeprav je situacija za nabiranje pol točk v situaciji kakršni smo idealna...

Meni Dani recimo, gre kaviar socializem cca 10x bolj na jetra kot tebi SDS. Si predstavljaš kakšne bolečine imam, ko srečam navijače (kot si ti) teh sprevrženih kvazi levih demagogov, ki so po mojem krivi za to, da se Slovenija namesto v Švico "razvija" Bosno.
Predlagam, da vsi skupaj takoj nehamo s politiko, ker se bomo drugače razsuli - Moderator, predlagam MOČNO strogo prepoved politike in ostro kaznovanje vseh kršitev.
Odgovori
si pa total falil point.... še posebej glede navijanja...
Odgovori
Ne se kregat, smo vsi na istem bregu.

Tole raje preberite: https://www.all4shooters.com/en/Shooting...poll-lies/

Konkreten dokument https://www.all4shooters.com/en/Shooting...marini.pdf
Odgovori
Morda bi malo pomiril vročo kri. Tudi če bo predlog ŽAL sprejet, bomo lahko obdržali naše ljubljenčke :-)

Sem bral predlog EU komisije in navajam nekaj bistvenih točk (bistvene za večino nas povprečnih športnih strelcev, tako da ne bo pomote):

1. "Stricter rules to ban certain semi-automatic firearms, which will not, under any circumstance, be allowed to be held by private persons, even if they have been permanently deactivated;" .....navaja prepoved določenega polavtomatskega orožja
2. "Tighter rules on the online acquisition of firearms, to avoid the acquisition of firearms, key parts or ammunition through the Internet"; ...... navaja strožje predpise glede spletnih nakupov
3. "Common criteria concerning alarm weapons (e.g. distress flares and starter pistols)in order to prevent their transformation into fully functioning firearms"; .... navaja poenotene kriterije za signalno in plašilno orožje, v izogib predelavi v pravo orožje
4. "Stricter conditions for the circulation of deactivated firearms";....navaja strožje predpise glede onesposobljenega orožja
5. "Stricter conditions for collectors to limit the risk of sale to criminals". ......navaja strožje pogoje za zbiralce

Dejstvo da vsakršno omejevanje naših sedanjih zakonskih pravic (iz mojega stališča) je nesprejemljivo in menim, da tudi ni vse tako črno kot zgleda na prvi pogled...... omejevali bi naj nekatere vrste polavtomatskega orožja (predvidevam B7 ali ?), signalno in plašilno orožje pod drugimi pogoji, strožja pravila glede deko orožja in žal strožja pravila za zbiralce.

Ima morda še kdo kaj več relavantnih informacij (prosim ne tistih, se mi zdi in podobnih) ?


lp.
Odgovori
Oprosti Burt, s katerega planeta si pa ti sedaj padel? A si si mogoče prebral vse strani v tej temi?
Najprej si tale prispevek dobro preberi: http://www.ncc-1776.org/tle2010/tle558-20100221-07.html
Ko boš prebral, si vzami pet minut za razmislek in ga še enkrat preberi. Potem preberi svoj prispevek s predlogom sprememb Direktive in poskušaj ugotoviti paralele.
Namig: lastniki orožja bom končali tako kot lastniki v VB, ki bodo ob tej spremembi po vsej verjetnosti izgubili še 22lr, ki je še edino dovoljeno za plinkanje. Predvidevam pa, da so si tudi angleži leta 1996 govorili nekaj v tvojem stilu...
Odgovori
Burt: http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/1...ons/native

Preberi rajsi tole... Tk enih 2x, da se vsede.
Odgovori
Da ti ne bo potrebno predolgo brati, se fokusiraj na stran 18:
In Category A, the following points are added:
6. Automatic firearms which have been converted into semi- automatic firearms; 
7. Semi-automatic firearms for civilian use which resemble weapons with automatic mechanisms 
8. Firearms under points 1 to 7 after having been deactivated’; 
Povedano v preprosti slovenščini: vse kar je polavtomatsko in je podobno avtomatskemu je prepovedano. Po tem takem tudi Glocki, pa Beretta 92, pa vse kar je AR ali AK, pa z malo domišljije še kaj drugega.
In ko se začne valiti, zakaj pa ne bi prepovedali še ostalo orožje, tudi samokrese ali pa repetirne šibrenice, tiste ta grozne, ki jih v filmih uporablja mafija. Na Škotskem so še bolj restrektivni, tam so to vse to že prepovedali, sedaj se ukvarjajo že z airsoftom. A ti je sedaj že kaj bolj jasno zakaj je obema stranema vitalnega pomena, da je ta Predlog sprejet oziroma da pade?!
Odgovori
Tudi Španci se aktivirajo:
https://www.facebook.com/anarmaorg/
https://www.facebook.com/StopIP156110/

Hm.. L1A1 ni bil avtomatski. Torej bi ostal dovoljen, civilizirane FALe pa v plavž, ali pa da bo bolj ziher - pretopit rajši kar vse? 

Vem, da vse skupaj nima prav nobene logike oz. povezave z nedavnimi terorističnimi napadi - ampak, kako naj bi pomagal ukrep, ki bi omejil veljavnost orožnih listin (verjetno tudi lovskih), omejiti teroriste?

Nedavne tragedije so brezsramno izkoristili za inicijalizacijo v ustanovitev novega evropskega flower power reda - ki se bo najbrž imenoval kar utopija. Kot je v YT izpovedi povedal strelski kolega iz Nemčije - bat se moramo le politikov, ki počnejo isto, kot pred kratim oni bradati s črno zastavo (pa ne mislim na gusarje) - Državljanom pobrati orožje.
Politiki so odpovedali po celi črti. Med drugim so zafurali tudi gospodarstvo, tako da si države niti vojske ne morejo "privoščiti".  Puke
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
Gospodje, vse kar sem napisal piše v "European Commission - Press release" torej v sporočilu za javnost, jaz sem samo copy&paste in prevedel, tako da ni zraslo na mojem zeljniku. Tako da prosim o vzdržnosti z nizkimi komentarji.

Vir:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm

Res je da nisem bral celotnega predloga ampak sporočilo za javnost, kar sem tudi napisal.

V tej smeri pa bi prosil modrece na tem forumu, da morda še vi naredite korak dalje in prevedete celoten predlog in tako kolegom na forumu prihranite ubadanje s tujim jezikom.

A veste, najlažje je zabijat in biti pameten, ampak če ne bomo vsi skupaj (tudi jaz) razumeli celotnega predloga in pasti v njem, se bomo težko pripravili na odklon zakona.

Pa saj vendar tudi Slovenci znamo biti eden drugemu v pomoč ali?
Odgovori
Article 1

...

1h. For the purposes of this Directive, “replica firearms” shall mean objects that have the physical appearance of a firearm, but are manufactured in such a way that they cannot be converted to firing a shot or expelling a bullet or projectile by the action of a combustible propellant.

...



Category C - Firearms subject to declaration

1. Repeating long firearms other than those listed in category B, point 6.

2. Long firearms with single-shot rifled barrels.

3. Semi-automatic long firearms other than those in category B, points 4 to 7.

4. Single-shot short firearms with rimfire percussion whose overall length is not less than 28 cm.

5. Alarm and signal weapons, salute and acoustic weapons as well as replicas.

6. Firearms under category B and points 1 to 5 of category C, after having been deactivated.





Berimo uredbo dosledno. Airsoft posebej ni izvzet, pod zgornjo definicijo “replike strelnega orožja” pa ga je mogoče uvrstiti. Iz tega izhajala obveza prijave le tega, glede na trenutno slovensko zakonodajo pa očitno (ob upoštevanju obravnave C kategorije) ena od orožnih listin.



Mimogrede, tudi “krompirjevi topovi” niso izvzeti iz “strelnega orožja”.
Odgovori
Burt, ti zal zivis v taksni zmoti, da ti noben prevod ne more pomagati.
Niti ne vem, kje naj zacnem.
Kaksen B7 neki?
Gre za poskus prepovedi polavtomatskega orozja!

Anglsko ocitno znas, torej si poleg dokumenta, ki sem ga objavil zgoraj, preberi se tole:
https://ukshootingnews.wordpress.com/201...admits-ec/

In zato se enkrat: ce bo ta direktiva sprejeta, bo polavtomatsko orozje prepovedano.
Odgovori
(25-11-2015, 20:51)JRC Napisal: Burt, ti zal zivis v taksni zmoti, da ti noben prevod ne more pomagati.
Niti ne vem, kje naj zacnem.
Kaksen B7 neki?
Gre za poskus prepovedi polavtomatskega orozja!

Anglsko ocitno znas, torej si poleg dokumenta, ki sem ga objavil zgoraj, preberi se tole:
https://ukshootingnews.wordpress.com/201...admits-ec/

In zato se enkrat: ce bo ta direktiva sprejeta, bo polavtomatsko orozje prepovedano.

JRC, potem pa mi prosim povej kje v direktivi piše da bo vso polavtomatsko orožje prepovedano?
Prosim naredi mi copy&paste iz predloga direktive.
 
In navajaš publicistični članek in ne uradnega dokumenta, samo v vednost. Enkrat je potrebno ločiti kaj pišejo novinarji in kaj so objavljeni uradni dokumenti in sporočila za javnost.
Odgovori
/-/
Odgovori
Burt, najbrz se tolazis s tem, da amandma govori eksplicitno le o B7.
Pomisli pa, v cem se razlikuje B7 od B4?
Vsi sodobni kosi so podobni automatskim puskam,oz.vojaskemu orozju.
Imas veliko primerov, ko ravno zaradi tega izraza (podobnost automatskemu) eni trgovci enako orozje kategorizirajo kot B4, drugi kot B7.
Zato je velika verjetnost, da bo na koncu merodajni kriterij PAP in ne B7, ne glede na kaliber in ne glede na kategorijo.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)