Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... tista o kateri se mi sploh ne da več brat
#1
(16-06-2021, 20:46)romunov Napisal: Stranka Levica pokazala, da nima pojma za kaj se gre pri Zakonu o orožju.

https://www.tax-fin-lex.si/Home/Novica/20349

Citat:Ljubljana, 15. junija (STA) - V sredo bodo na odboru DZ za notranje zadeve nadaljevali razpravo o predlogu novele zakona o orožju, ki jo je leta 2019 pripravila še vlada Marjana Šarca. SDS in NSi sta k predlogu vložili dopolnila, ki po besedah Levice med drugim omogočajo lažji dostop do orožja, zato temu ostro nasprotujejo. Nasprotujejo pa tudi samemu predlogu zakona.

Sporni se jim zdijo predlogi dopolnil, ki po njihovih besedah omogočajo, da do orožja lahko dostopajo člani strelskih organizacij, ki imajo status nevladne organizacije v javnem interesu na področju obrambe, kot prepovedano orožje pa po novem ne bodo več opredeljene kovinske teleskopske palice, dušilci in nastavki za bajonete.

Edine civilne osebe, ki imajo trenutno lahko v lasti vojaško orožje strogo regulirane A kategorije, so zbiratelji. Pogoj za posedovanje je, da se tako orožje ne izdeluje več, obrambne sile in policija pa ga ne uporabljajo. Z dopolnilom se ta pogoj spreminja, da zbiratelji po novem lahko posedujejo sodobno vojaško orožje. Za njih se ukinja tudi določba nadzora policije nad orožjem, če ima posameznik v lasti več kot 10 kosov orožja B in C kategorije.

Z dopolnilom se poenostavlja še postopek za izdajo orožne listine za policaje, vojake in obveščevalce za nošnjo orožja izven delovnega časa in po prenehanju delovnega razmerja.

Kot je v izjavi za medije danes povedal vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec, se v Levici sprašujejo, kaj je namen teh dopolnil, nasprotovali pa bodo tako dopolnilom kot tudi osnovnemu predlogu novele zakona.

Znova so bili kritični tudi do načrtovanih investicij v Slovensko vojsko, strankama SDS in NSi pa očitajo, da Slovensko vojsko "vse bolj aktivno in vsem na očeh politizirata", so zapisali v sporočilu za medije.
To je pa lahko vsakemu jasno, da oboroženo prebivalstvo in in njihove ideje o nacionalizaciji in podržavljenju privat podjetij nekako ne gre skupaj.
Sicer pa tile iz Levice nimajo pojma o ničemer ne samo o Zakonu o orožju.
Odgovori
#2
(16-06-2021, 22:33)andrejf Napisal: Ne vem kaj se ji je groznega zgodilo v otroštvu a to ni opravičilo, da ob sprejemanju sprememb Zakona o orožju velecenjena gospa govori o množičnih pobojih v ZDA v povezavi z športnimi strelci in zbiralci v Sloveniji. Kot, nikoli ne veš kdaj se bo komu zmešalo. Sprejem nove zakonodaje je spolitizirala na nivo bizarnosti z omenjanjem neonacisticnih organizacij itd. Ni vredno besed. Gospa ima definitivno težave.

 A se še komu zdi, da je malo ironično, ko taki ljudje očitajo populizem raznim Trumpom in podobnim, sami imajo pa iste populistične cvetke za svoje volivce? Primerjati situacijo (izključno in le) v Ameriki z nami je popolnoma nerealno. Zakaj ne bi primerjali tudi Švicarje, ki imajo doma vsak svojo puško iz časa služenja, pa imajo mir?
Odgovori
#3
Ali pa Čehe, s katerimi imamo še precej več skupnega in imajo zelo liberalno zakonodajo glede prikritega nošenja za samoobrambo.

Ti ljudje vzamejo eno točko (ZDA) in iz nje narišejo graf.
Odgovori
#4
Verjetno bo danes protest v Ljubljani na to temo? ?
Odgovori
#5
Problem celega sveta je, da o zadevah odločajo politiki, ki nimajo pojma o ničemer.
Kako smo prišli do itega, da o usodi sveta odloča del populacije z iqjem okoli 80. Z demokracijo je očitno nekaj hudo narobe...
Odgovori
#6
točno to je demokracija.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)