Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IPSC LEVEL 3
#1
3. TEKMOVANJA III. STOPNJE

V skladu z 8. točko prvega odstavka 23. člena Statuta SZPS predsedstvo SZPS načrtuje in potrjuje državna in
mednarodna tekmovanja na območju Republike Slovenije.
Organizator tekmovanja III. stopnje mora pred soglasjem regionalnega direktorja najprej pridobiti soglasje

predsedstva SZPS. Vlogo za soglasje za organizacijo tekmovanja III. stopnje poda organizator preko e-
obrazca »Organizacija tekmovanja III. stopnje na območju RS« na spletni strani SZPS, v katerem navede

potrebne podatke o tekmovanju (termin in lokacija, maksimalno število tekmovalcev, število prog, minimalno
število strelov, višina prijavnine ipd., v vsakem primeru pa najmanj točen termin in lokacijo).
V primeru kršitve določil prejšnjega odstavka, bo to obravnavano kot kršitev prve alineje prvega odstavka 9.
člena Pravilnika o disciplinski odgovornosti v SZPS.
Na podlagi prejetega obrazca predsedstvo zveze o tem odloči v najkrajšem možnem času in o potrditvi obvesti
organizatorja in regionalnega direktorja.
Po potrditvi na predsedstvu SZPS, potrditvi regionalnega direktorja in objavi tekmovanja na www.ipsc.org
zveza tekmovanje III. stopnje objavi v koledarju tekmovanj za tekočo sezono na spletni strani SZPS.


Tole je sprejelo predsedstvo glede tekem level 3 ampak SD Orto ki bi tekmo organiziral kljub temu da je dal vlogo za soglasje februarja  ko spremembe niso bile v veljavi in bi zadoščalo samo DA s strani  RD ja, kot je povsod po svetu...sedaj predsedstvo sploh ne da odgovora niti še ni obravnavalo vloge za izvedbo tekme...ne vem zakaj bi če takrat spremembe niso bile v veljavi.
Toliko da se ve in vidi. Namesto da bi bili ponosni da bo nekdo organiziral to tekmo se sedaj nagaja [omejevanje level 1 tekem] in ni soglasja po mesecu dni
čeprav ni niti potrebno.
Mati moja kam tone vse skupaj. Thumbdown
Odgovori
#2
Thumbdown
Odgovori
#3
Ko nekdo nekaj komentira (avtor jabolko) in zapisuje takšne trditve, bi bilo z njegove strani pričakovano najmanj to, da si najprej podrobno prebere akte (domače in tuje (če obstajajo)).
SZPS in njeno predsedstvo morata spoštovati naprej Statut SZPS, nato pa še vse sprejete pravilnike. Zato zgornji komentar glede na nekompetentnost sodi bolj v gostilniško, ne pa resno debato na forumu.

Kljub temu pa zahteva trditev avtorja (jabolko) kompetentno demantiranje neresničnih navedb. Dejstva so namreč sledeča:

1) Statut SZPS že najmanj od leta 2015 dalje v 8. točki 23. člena določa:
      "(1) Predsedstvo opravlja zlasti naslednje naloge:
      ..... 8. načrtuje in potrjuje državna in mednarodna tekmovanja na območju RS ter določa predstavnike, ki prisostvujejo tem tekmovanjem; ...."

Tega ni sprejel zbor članov v tem mandatu, ampak je takšno določilo v statutu SZPS v podobni obliki že vrsto let, v slednji pa od leta 2015. Določbe Statuta SZPS do sedaj niso spoštovali.


2) Tekmovalni sistem SZPS 2021 v svoji 3. točki jasno določa, kaj mora organizator narediti za pridobitev soglasja za organizacijo tekmovanja III. stopnje na območju Republike Slovenije.
    "Organizator tekmovanja III. stopnje mora pred soglasjem regionalnega direktorja najprej pridobiti soglasje predsedstva SZPS. Vlogo za soglasje za organizacijo       tekmovanja III. stopnje poda organizator preko e-obrazca »Organizacija tekmovanja III. stopnje na območju RS« na spletni strani SZPS, v katerem navede               potrebne podatke o tekmovanju (termin in lokacija, maksimalno število tekmovalcev, število prog, minimalno število strelov, višina prijavnine ipd., v vsakem      primeru pa najmanj točen termin in lokacijo)."

Potencialni organizator tekmovanja III. stopnje na območju RS, vloge za soglasje v skladu s 3. točko Tekmovalnega sistema SZPS 2021 še ni podal, zato predsedstvo o tem še ni odločalo in uvrstilo tekmovanje na koledar IPSC tekmovanj v Republiki Sloveniji. Predhodna vloga brez potrebnih podatkov je brezpredmetna.


3) NE OBSTAJA IPSC AKT (akt matične zveze IPSC)!!!, ki bi določal, kakšen je postopek na področju posamezne države pred soglasjem RD za organizacijo tekmovanja III. stopnje, ki ga RD poda ob pozivu IPSC. Kakšen je postopek v Republiki Sloveniji določata Statut SZPS in Tekmovalni sistem SZPS 2021.

Zmotno je splošno razširjeno mišljenje, ki je bilo zavajujoče ustvarjeno v preteklosti, da je za tekmovanje III. stopnje potrebno zgolj soglasje RD. Tekmovanja, ki se izvajajo na področju RS, vse kar se dogaja v RS v zvezi z IPSC športom, so v domeni Slovenske zveze za praktično strelstvo - SZPS, pravila pa so določena v zgoraj omenjenih aktih.

To so argumentirana dejstva.
Odgovori
#4
Uvodna misel: Ce ne morete pomagati, vsaj skode ne delajte!

Kako pa naj predsedstvo nacrtuje L3, ce pa predsedstvo ne organizira tekem?
Tekme lahko (po mojem vedenju) nacrtuje in organizira samo klub.
Da v SK ORTO znamo izpeljati L3 smo ze dokazali, vi pa sedaj birokratsko nagajate.
Kako tipicno!

Jabolko vam je le nalil cistega vina.
Je avtoriteta (in odlicen mentor) v tem sportu, vi pa ga obravnavate in solate kot zacetnika?!

Vmesna misel: Vse stvari se slej kot prej postavijo na svoje mesto in verjamem, da bo clanstvo slej kot prej spoznalo, “kam pes taco moli”.
Ce prej ne, ko bodo morali placevati visje prijavnine za tekme.
Ce le-te sploh bodo.
Vsaj jaz mocno dvomim, da se bodo organizatorji prijavljali, ce ste pa dvignili tarife iz 5-6 eur na tekmovalca na 12-14 eur?!!

Tudi jezni mladenic iz sosednje teme je dojel svojo zmoto.
Skoda, da ne komentira sedaj, ko je slisal se drugo plat medalje.
Odgovori
#5
Khmmm....tukaj pa dam prav vsem +, kar tako naprej; vlecite vsak na svojo stran pa bo tekma lvl3 že naslednji teden, bravo! Tine, pozabil si pokazat IPSC meter, mogoče bi potem šlo?  Dumb
Odgovori
#6
Odgovor zorbra je uraden odgovor SZPS? Je zorbra zastopnik / predstavnik SZPS? Vprašam, ker ga ne poznam in ne vem, če je to odgovor SZPS.

V kolikor razumem navedeni odgovor, je potrebno le izpolniti in poslati 1 obrazec, ki do sedaj še ni bil poslan s strani organizatorja SD Orto?
Odgovori
#7
(14-03-2021, 08:47)Matej045 Napisal: Odgovor zorbra je uraden odgovor SZPS? Je zorbra zastopnik / predstavnik SZPS? Vprašam, ker ga ne poznam in ne vem, če je to odgovor SZPS.

V kolikor razumem navedeni odgovor, je potrebno le izpolniti in poslati 1 obrazec, ki do sedaj še ni bil poslan s strani organizatorja SD Orto?

Če bi SZPS ponovno poslala uraden odgovor organizatorju, bi bil formalni del vsebine enak.

Da, res je. Organizator mora zgolj izpolniti predpisan e-obrazec " Organizacija tekmovanja III. stopnje na območju RS " s spletne strani SZPS, ter podati potrebne podatke. Brez tega predsedstvo o vlogi ne more odločati. Organizator je v februarju zaprosil za bianco soglasje brez datuma tekmovanja. 

Soglasja na zalogo, brez datuma tekmovanja in ostalih podatkov iz e-obrazca, ni mogoče izdati. O tem je bil organizator uradno obveščen in pozvan, da poda vlogo na predpisan način.

Lep pozdrav,

Branko Zorman
predsednik SZPS
Odgovori
#8
To je ena, vasa plat medalje.
Druga plat pa je, da smo poslali vlogo/mail 16.,17. in se 24.februarja, s pojasnilom, da datuma se ne moremo dolociti zaradi epidemije covid-19.
Glede na to, da je RD soglasal z naso tekmo in nam tudi ponudil pomoc, se mi zdi, da tudi zvezi ne bi bilo treba crkobralsko iskati pike in vejice, ki manjkajo.

(14-03-2021, 12:39)JRC Napisal: To je ena, vasa plat medalje.
Druga plat pa je, da smo poslali vlogo/mail 16.,17. in se 24.februarja, s pojasnilom, da datuma se ne moremo dolociti zaradi epidemije covid-19.
Glede na to, da je RD soglasal z naso tekmo in nam tudi ponudil pomoc, se mi zdi, da tudi zvezi ne bi bilo treba crkobralsko iskati pike in vejice, ki manjkajo.

Veste pa, da je treba tekmo prijaviti na IPSC vsaj 3 mesece pred izvedbo; zagotovili pa smo vam tudi, da bomo upostevali vas koledar in da L3 zagotovo ne bomo izvedli na vas termin.
Odgovori
#9
Info Orto <info.ortoshooting@gmail.com>
24. feb. 2021 09:45



Za Predsedstvo, tine.zoki, Borut, bine.zerko, dejan.cadej
[Image: cleardot.gif]


Pozdravljeni,

po pogovoru s predsednikom zveze vas obveščamo, da točnega datuma ne moremo določiti, saj epidemiološke razmere tega ne dopuščajo.  Predvideni datumi so 19. junij, 3. julij in 18. september.

Lep pozdrav


Boštjan Pavlič
SK ORTO


Saj je bilo poslano...celo trije termini so navedeni, zaradi korone, sedaj pa trmoglavite naprej če že ne morete požret svojega ega, se sprijaznit da pač ne bo evra od te tekme in narediti nekaj dobrega predvsem za strelce... se zavedate kaj bo ko se bo razširu glas po svetu SLO PREDSEDSTVO IN NJEGOV PREDSEDNIK BRANKO ZORMAN NE DOVOLI IZVEDBO LEVEL TRI TEKME V SLOVENIJI...nobenega ne bo zanimala vloga, taka ali drugačna, za vedno bo v analih predsedstvo ni dalo soglasja in seveda RD ki je stisnu rep med noge, da sem sam na njegovem mestu ga takoj izdam brez pardona. Če je bilo do sedaj tako, naj bo pa še za to tekmo...fantje važna je tekma in če jo je nekdo pripravljen organizirat se dajte malo ohladit in uporabit Ipsc meter kot pravi Ivan, neki nas je ki vemo da so IPSC pravila butasta marsikdaj nerazumljiva, nečloveška, in pol svoje dodajo še trmoglavci v taki in drugačni obliki z vseh strani in to se lahko meri samo z ipsc metrom ki je narejen iz elastike ni druge...nekako imam občutek da tudi z pokalnim prvenstvom ne bo neke sile od tekem letos, ker ste pač zadevo podražili pozabljate pa kljub izračunom komu bo več ostalo, kdo bo to financiral...ja mi strelci, jih je polno ki komaj zberejo za udeležbo na tekmi in njih ne zanima koliko bo vzel organizator koliko zveza, za te je dejstvo da bo za njega dražje...simpl.
 
Veselo trmoglavljenje dalje...in zapomnite si, ostalo bo za zmeraj ZVEZA NI DALA SOGLASJA ZA LEVEL TRI TEKMO
kjub temu, da bi jo fantje iz ORTO kot so dokazali lani naredili vzorno.

PS...tako izgleda ipsc meter narejen iz elasstike...treba uporabljat ni druge. Shifty


Priponke Male slike
   
Odgovori
#10
Tine: RD nas podpira.
Se vec, pozval je predsedstvo zveze, da naj izdajo soglasje!
Odgovori
#11
Prosim za spoštljivost do vseh strelcev. Nekateri postopkov ne poznajo, zato je podajanje polovičnih informacij zavajajoče in neodgovorno. 


Dejstvo je naslednje: Organizator pri matični zvezi IPSC tekmovanja III. stopnje NE MORE REGISTRIRATI BREZ DATUMA TEKMOVANJA !

To pomeni, da organizator danes sploh še ne more registrirati tekmovanja III. stopnje, saj je sam povedal, da še ne ve, kdaj bo organiziral tekmovanje. 


To pomeni, da soglasje predsedstva SZPS v tej fazi nikakor ne more biti ovira, kot se želi ustvariti negativni vtis med strelci. 
Ko se bo organizator odločil za datum tekmovanja in izvedel postopek, bo predsedstvo o tem šele lahko odločalo. Brez potrebnih podatkov, kar tako na rezervo, predsedstvo SZPS soglasja ne more izdati.

Branko Zorman
predsednik SZPS


Spodaj pa še obrazec, ki ga mora organizator izpolniti za registracijo tekmovanja III. stopnje pri matični zvezi IPSC, iz katerega je jasno razvidno, da registracija tekmovanja brez datuma ni možna.


Priponke Male slike
   
Odgovori
#12
Mogoče ena malo izven konteksta v premislek... Ne vem... Nisem IPSC strelec, ampak po cerarjevem principu, ''ne jamramo, iščemo rešive''

Kako je pa z odpovedjo tekme zaradi višje sile - beri: covid ukrepi.
Kakšni so stroški, postopki, posledice...
Vsak ti je lahko učitelj; lahko kot svetel vzor, ali kot zastrašujoč primer.
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
#13
Vi torej trdite, da RD ne pozna postopkov?
Odgovori
#14
Oz. kaj je z odpovedjo zaradi drugih razlogov? Recimo neprijav?

Se pač registrira vse tri termine in izpelje tistega, ki se ga da.
Vsak ti je lahko učitelj; lahko kot svetel vzor, ali kot zastrašujoč primer.
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
#15
(14-03-2021, 13:45)JRC Napisal: Tine: RD nas podpira.
Se vec, pozval je predsedstvo zveze, da naj izdajo soglasje!

Bine razumem, vse lepo in prav ampak kot sem reku podpora NI DOVOLJ naj izda soglasje...če je bilo sedaj vse leta tako 
naj bo še za to tekmo...tudi pred vojno za SLO je bilo neki izjem ki so se uprli ukazu iz Juge in niso oddali orožja, pa se je ta poteza pokazala za še kako pravilno.
Pol se bo pa videlo kaj in kako naprej.

Meni je važno da je tekma, disciplinska lahko počaka, itak bo to predsedstvo takrat že pokojno, glede na to kako so zastavili ne bo nekega roka trajanja...

Tekma bo kolikor vas poznam, pač ne  level tri, sigurno pa da neka prirejena na ta termin, če le bodo razmere dopuščale in to je edino pomembno. Dance
Odgovori
#16
Vse to se ureja neposredno z mednarodno zvezo IPSC.
Tudi lani smo zaradi covid19 morali prestaviti termin, ampak slovenska zveza s tem nima nic; vse smo urejali direktno z zvezo.

Gre (oz. slo je) za formalnost; soglasje mora dati tudi RD.

Letos je ocitno cilj, da se nas onemogoci; saj brez soglasja nacionalne zveze, ne moremo kandidirsti za organizacijo Level 3 tekme pri mednarodni zvezi IPSC.

Tocno tako je, kot je Tine napisal: SZPS bo preprecila tekmo Level 3.

Tine: tole zgoraj sem Madmanu odgovarjal.

RD pa (po novem) ne more vec dati soglasja. Zato je tudi pozval predsedstvo, da naj to storijo.
Odgovori
#17
1) Statut SZPS že najmanj od leta 2015 dalje v 8. točki 23. člena določa:
      "(1) Predsedstvo opravlja zlasti naslednje naloge:
      ..... 8. načrtuje in potrjuje državna in mednarodna tekmovanja na območju RS ter določa predstavnike, ki prisostvujejo tem tekmovanjem;



Kdo je pa lani izdal soglasje za vašo level 3 tekmo...

Ampak če predsedstvo tudi NAČRTUJE mednarodna tekmovanja, potem ne vidim zakaj ne bi moglo izdat soglasja...
Se pravi je organizator ki se loti organizirat LEVEL 3 TEKMO V PREKRŠKU...ker bi to moralo storiti predsedstvo, določit datum in izdat soglasje ter določit predstavnike ki prisostvujejo na tej tekmi...

No moja teza o bedastih pravilih, merljiva z lastiko prihaja na površje
ampak boste že rešili ali pa tudi ne, lahko da bo ostalo za vekomaj kot je napisal Bine.
 
Predsedstvo in njegov predsednik, so se ujeli v pravilih in v svoji nemoči preprečili izvedbo level 3 tekme v Sloveniji. Pray
Odgovori
#18
A se lahko nehamo zajebavat. Z vsem dolžnim spoštovanjem do vseh, tako zveze, kot organizatorjem, kot posameznikom - že tako je stanje z tem covidom, tekem ni, ker že itak vlada drka kolk jih je lahko skupaj, pa ksaj lahko pa kdaj ne pa se ne znajo odločit.
Zdej se pa še mi dodatno zajebavamo med sabo.
Dejmo met mal augenmassa in kmečke logike - zaradi situacije je nemogoče definirat in zabetonirat datum - kot navedeno zgoraj so planirani datumi navedeni - pa kaj če na vlogi jih ni - ali je vazen datum ali vloga - datume lahko vedno uskladijo.
Tudi pokalne tekme imajo planiran datum v koledarju - in kaj bo ce bo situacija se naprej taka - bomo datume premikali in notri prinasali ali bo slo vse mimo.
Osebno bi si zelel bolj vse skupaj fleksibilno in ne zapeto z pravilnikimza vsako stvar.
Pa se eno vprasanje - ce so se prispevki do zveze dvignili, se bodo tudi startnine (posledicno manj tekmivalcev). Zakaj pa zveza ne poskrbi se za to, da so na tekmah zagotovljeni lepilci. Kot ze velikokrat je vecina strelcev izrazila, da so pripravjeni dati kaksen evro vec, ce so prisotni lepilci.

P.S. ne komentiram veliko ampak tole sem pa res moral.
Odgovori
#19
Kolikor razumem. Zveza izda koledar tekem, interesenti se pa prijavijo? In za izvedbo tekme še moraš plačati zvezi??? In če organizatorjev tekem ni?

Bi razumel da zveza sofinancira tekmo.

Se bojim, da počasi tekem v Sloveniji več ne bo.
Odgovori
#20
Slovenska Zveza izda koledar terminov za domace tekme Level 2 (takoimenovano pokalno prvenstvo in drzavna prvenstva), ne pa za t.i. Level 3 tekme, ki so v pristojnosti mednarodne zveze IPSC.

Organizator tekme L2 mora po novem placati zvezi za vsakega tekmovalca 12-14 eurov (prej 5-6), kar posledicno podrazi startnine.
Od tekem L1 in L3 pa zveza nima nic in tu je jabolko (pa ne Tine) spora.

Koliko organizatorjev L2 tekem se bo prijavilo, bo pa kmalu jasno.
Ce se ne motim, je rok za prijave do 17.marca.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)