Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakon o orožju gre na sejo Vlade
#61
3 letni rok...
Tisti, ki bomo zeleli pokalice uporabljat bomo se isti teden leteli na UE na prekategorizacijo :(
Vsekakor bom napisal kaksna bo izkusnja in koliko bo to stalo.

Migrantske krize pa po besedah nasih veleumov ni.
Ce imajo francozi probleme sami s sabo...
Cudno pa je da recimo Avstijci niso omenjeni v tem predlogu zakona kjer so nastete drzave kao za primerjavo. Fopajo narod samo s tem kar njim odgovarja.
Odgovori
#62
To pa je EU... v državi na Francosko Nemškem vlaku imajo pizdarijo... takoj pridejo jokcat v Brusel, da je treba novo direktivno... kasirajo pa potem vse EU države.. Pa v Sloveniji nimamo s tem nič in nobenga problema!!! Fuck EU.. naj že razpade ta sranje.
Moons out, goons out!
Odgovori
#63
(06-10-2019, 09:20)Rombon Napisal: Ne da bi branil državo, ampak triletni rok bi moral zadostovati še najbolj ignorantskim osebkom. Tudi pri taksah so zadevo omilili v toliko, da jo boš plačal le eno ne glede koliko kosov boš prekategoriziral (50. člen). Kaznovalna politika pa je pri večini zakonov pri nas nepotrbno preostra, še posebej glede na višino dohodkov povprečnega državljana, ki ga zaradi banalne napake ali površnosti lahko finančno uničijo in ZORO tudi ni izjema.

Lep pozdrav, Marko
Ja in ta tri leta ga lahko držiš v roki med 4 stenami in božaš. Razen če imaš tako kot Zmago strelišče v domači hiši. Hm, morda bo pa on malce obrusil ta bedasti zakon, sedaj s proračunom drži vlado za tiste njihove mini rozine.

Res ne vem, zakaj bi strelci plačevali takso za neke naknadne prekategorizacije, naj kar lepo država časti.
Odgovori
#64
(06-10-2019, 14:39)deadbeef Napisal: To pa je EU... v državi na Francosko Nemškem vlaku imajo pizdarijo... takoj pridejo jokcat v Brusel, da je treba novo direktivno... kasirajo pa potem vse EU države.. Pa v Sloveniji nimamo s tem nič in nobenga problema!!! Fuck EU.. naj že razpade ta sranje.

namesto da pišeš, pejdi raje na sprehod v naravo... bo bolje za živce in vse ostale, ki jim ne bo treba brati tvojega smetenja.

Vsi ostali... tole je samo eden od prvih korakov. Kot ste nekateri že opazili, oblastem ni všeč da se orožje preprosto ne prepove, kar je seveda bil eden od osnovnih ciljev tega predloga. Zato sedaj v drugem, tretjem in vseh naslednjih korakih poizlušajo prepovedati svinec v strelivu iz naslova okoljevastva. Ni streliva, ni orožja, preprosto. Torej niti za trenutek ne pomislite, da se s tem zgodba ustavlja ampak kvečjemu sveti napis "SE NADALJUJE" ...
Odgovori
#65
Bistvo je še vedno ostalo isto. To je islamski fundametnatlizem.
Odgovori
#66
(05-10-2019, 20:27)mr.T Napisal: Ti kar sprašuj gospodo ,glavni problem je sveda 'kulturna obogatitev z ''dohtarji in inžinirji ''iz afrike in bližnjega vzhoda ki so prepričani ''Tam nas čakajo lepe ženskeslužba v pisarni in veliko denarja'' ko seveda trdno pristanejo v realnosti pa so opcije priložnostna težka malo plačana dela ,paša na socialki in kriminal in sveda pri taki količni teh dohtarjev in inžinirjev ne manjka kandidatov za kriminalno dejavnost

Ravno so delil kulturo v Trstu , pa par dni prej v Parizu - skupaj 5 ali 6 mrtvih policistov .
Točno tako, to je srčika problema. EU birokrati mislijo in upajo, da bodo z zaostrovanjem civilne orožne zakonodaje preprečili morebitne kulturne, ideološke, civilizacijske, kakršnekoli že spopade med evropskimi domorodci in prihajajočimi jedrskimi fiziki in kirurgi.
Odgovori
#67
(05-10-2019, 23:43)mr.T Napisal: Terroriste v glavnem oborožujejo državne službe tudi v EU , z precej kratkovidnimi  podvigi ga lifrajo v kake vojne cone , a je vedno samo vprašanje čase kdaj to pride nazaj na črno. Tudi slovenija ni izjema pri tem ,že večkrat je donorala orožje za katerim se je zelo hitro izgubia sled.

Vsi teroristi, brez izjeme, lahko samo ovce pasejo (ali pa še to ne), če nimajo denarja in orožja. Pred Slovenijo je z orožjem oskrbovala, na primer, Maroko in ostale dele Afrike tudi Jugoslavija. Jugoslovanske puške z "BO" - Bez oznake so bile legendarne.

Poleg tega so Jugoslaviji to orožje plačali, medtem ko je Slovenija to - podarjala? Mislim...

Poleg tega so jih Jugoslovani imenovali kupce za orožje borci za svobodo, kar se po definiciji lepše sliši.
Tako da to orožje in črni trg in to ni nič tako nenavadnega.
Odgovori
#68
Še par ugotovitev..spet na hitro

- Po novem starinsko orožje (pred letom 1871 oz. 1893) ne šteje več za orožje po tem zakonu. Če se ne motim je bilo včasih za to potreben priglasitveni list.
- Bistveni sestavni deli orožja so sedaj ogrodje, spodnje in zgornje ohišje sprejemnika…to ugibam, da se nanaša na kakšne AR15 kot prevod za reciever?
- Kar se tiče zdravstvenih pregledov bo sedaj tudi osebi zdravnik moral bdeti nad zdravstvenim stanjem pacienta v obziru do orožja. Hkrati pa bodo zdravstveni zavod in zasebni zdravnik pošiljali zdravniško spričevalo pristojnemu organu in osebnemu zdravniku. To je glede na dejstvo, da bo prej kot slej zaživelo e-zdravje pričakovano.
- 5 letno obnovitveno preverjanje izpolnjevanje pogoja zadržkov javnega reda, bo tako preverjal pristojni organ po uradni dolžnosti.
- Veljavnost DP in OL ostaneta enaki
- Možnost pregleda ustreznosti prostorov shranjevanja posameznika je sedaj tudi za posest nad 10 kosov – pade to sedaj pod zahtevke, ki jih imajo z zbiratelji A kategorije?
- Ponovno opravljanje preizkusa znanja o ravnanju z orožjem za posameznika na predlog inšpektorja. - Sedaj je to mogoče samo za odgovorno osebo ali delavca, ki opravlja neposredna dela z orožjem. Osebno to odločitev pozdravljam, ker včasih vidiš na strelišču prave indijance, pa tudi tukaj na forumu je včasih mogoče zaslediti kakšno takšno vprašanje, da se resno vprašaš o tem, kako je ta oseba opravila preizkus.

Zanimiv dodatke k 38. členu:. Sicer je napaka in je 5 odstavek:
"Pri tem se ne šteje več, da ima napotena oseba opravljen preizkus znanja z orožjem v skladu s šestim odstavkom 19. člena zakona (npr. policist ali vojak, ki ima preizkus znanja o ravnanju z orožjem opravljen na podlagi drugih predpisov oziroma mu ga ni bilo treba opraviti pred komisijo Ministrstva za notranje zadeve, bo moral opraviti nov preizkus znanja o ravnanju z orožjem). V primeru, da posameznik oziroma odgovorna oseba v določenem roku ne priloži novega potrdila o opravljenem preizkusu znanja o ravnanju z orožjem oziroma le-tega ne opravi, se bo štelo, da ne izpolnjuje več pogoja iz 6. točke drugega odstavka 14. člena zakona. V tem primeru bo pristojni organ uvedel postopek odvzema orožja."

f
Odgovori
#69
19. člen pravi: “Šteje se, da ima opravljen preizkus znanja o ravnanju z orožjem posameznik, ki je opravil preizkus znanja o ravnanju z orožjem v skladu s predpisi, ki urejajo nošenje orožja v državnih organih, lovski pripravnik, ki je član lovske družine in predloži potrdilo o opravljenem preizkusu znanja o ravnanju z orožjem po predpisih o lovstvu, in drugi posamezniki z opravljenim lovskim izpitom ter varnostnik, ki je opravil preizkus znanja o ravnanju z orožjem v skladu s predpisi o zasebnem varovanju in o obveznem organiziranju službe varovanja.”

Dodatek k 38. členu pravi samo, da inšpektor lahko takšno osebo pošlje na preizkus ravnanja z orožjem, če oceni da je to potrebno. Drugače potrdila o rokovanju iz vojske in policije še vedno veljajo. Vse ok. Včasih komu koristi “ponavljati razred”.
Odgovori
#70
Kaj je potem treba narediti da še kar lahko uporabljam svoje puške in malo vecje nabojnike za glocka, ki imajo normalno število nabojov? Trenutno imam posestveni list, ali si rabim dobit tistega za sportnike, oz it na nekaj tekem na leto?

Mi je pa tele zakon res neumen, samo kaznuje se dobre državljane.. Idioti..

Sem videl, da so bile moje pripombe napisane ampak na njih ni komentarja...
Odgovori
#71
Ti se kar drži posestnega lista in nabojnike ,ki presegajo 10nabojev za polavtomat puško in 20 za pištolo pospravi oz prodaj saj jih ne boš imel kaj rabit.
Odgovori
#72
V bistvu ne razumem tega "preverjanja zadržkov javnega reda" vsakih 5 let. A ni tako, da če narediš sr..je, ti itak takoj zasežejo pokalice, kar pomeni na neki način konstantno sprotno preverjanje. Kaj bi torej naj ugotovili pri preverjanju na 5 let?
Odgovori
#73
(06-10-2019, 20:28)mr.T Napisal: Ti se kar drži posestnega lista in nabojnike ,ki presegajo 10nabojev za polavtomat puško in 20 za pištolo pospravi oz prodaj saj jih ne boš imel kaj rabit.

Zakaj bi to storil? Pomoje se prej preselim iz drzave kot pa da neham to uporabljat, bom plačeval davke drugje, kjer bom dobil vec za svoj denar

Se bom pozanimal drugje kako dobit tole sportno stvar. Čeprav nisem sportni strelec in to pocnem za zabavo, jaz se kr hodim streljat 6-8x na mesec in ko to pocnem hocem uporabljat normalne nabojnike.
Odgovori
#74
(06-10-2019, 13:37)Matej045 Napisal: Maus:

Lahko prosim izmeriš pri Škorpijonu in objaviš:

- dolžino cevi,
- dolžino celotnega orožja z iztegnjenim kopitom.

Tole so uradni podatki o CZ Scorpion EVO S1 :
Caliber 9x19 / 9x21
Overall length of the gun with folded stock [mm] 410
Overall length of the gun with unfolded stock [mm] 660
Overall width of the gun with folded stock [mm] 97
Overall width of the gun with unfolded stock [mm] 60
Height of the gun with magazine (without sights) [mm] 196
Barrel length [mm] 196
Sights radius [mm] 240
Magazine capacity [cartridges] 20
Weight of the gun without magazine and sling [g] 2450
Weight of the gun with full magazine and sling [g] 2895
Weight of empty magazine [g] 100
Rifling 6
Rifling pitch (R.H.) [mm/turn] 250 ± 10

(06-10-2019, 14:16)mr.T Napisal:
(06-10-2019, 13:37)Matej045 Napisal: Maus:

Lahko prosim izmeriš pri Škorpijonu in objaviš:

- dolžino cevi,
- dolžino celotnega orožja z iztegnjenim kopitom.
relevantna je dolžina z preklopljenim kopitom ter dolžina cevi
polavtomatska puška ne sme meriti pod 60cm drugače konča v kategoriji A 

Če bo gor privijačil extra dolgi kompenzator mora biti tak ,ki se ga ne da snet brez uporabe orodja.

Vijak skozi .. en imbus ... in ko odvijačiš vijak, ga lahko preklopiš in pospraviš v omaro ... pomoje bom nekako tako naštudiru, če bo res prišlo do tega
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
#75
(06-10-2019, 15:29)Ales Napisal:
(06-10-2019, 09:20)Rombon Napisal: Ne da bi branil državo, ampak triletni rok bi moral zadostovati še najbolj ignorantskim osebkom. Tudi pri taksah so zadevo omilili v toliko, da jo boš plačal le eno ne glede koliko kosov boš prekategoriziral (50. člen). Kaznovalna politika pa je pri večini zakonov pri nas nepotrbno preostra, še posebej glede na višino dohodkov povprečnega državljana, ki ga zaradi banalne napake ali površnosti lahko finančno uničijo in ZORO tudi ni izjema.

Lep pozdrav, Marko
Ja in ta tri leta ga lahko držiš v roki med 4 stenami in božaš. Razen če imaš tako kot Zmago strelišče v domači hiši. Hm, morda bo pa on malce obrusil ta bedasti zakon, sedaj s proračunom drži vlado za tiste njihove mini rozine.

Res ne vem, zakaj bi strelci plačevali takso za neke naknadne prekategorizacije, naj kar lepo država časti.


Zmagec nas je že davno tega prodal....
Odgovori
#76
Citat:5. člen
Varnostno, lovsko in športno orožje

Športno orožje je strelno orožje kategorij B, C in D, ki ga, vključno s kalibri, določi minister, pristojen
za notranje zadeve, na predlog ministra, pristojnega za šport

zna še biti zanimivo...
Odgovori
#77
(06-10-2019, 19:45)Gaber Napisal: Kaj je potem treba narediti da še kar lahko uporabljam svoje puške in malo vecje nabojnike za glocka, ki imajo normalno število nabojov? Trenutno imam posestveni list, ali si rabim dobit tistega za sportnike, oz it na nekaj tekem na leto?

Mi je pa tele zakon res neumen, samo kaznuje se dobre državljane.. Idioti..

Sem videl, da so bile moje pripombe napisane ampak na njih ni komentarja...
Tudi moje pripombe oziroma predloge so navajali 'radi reda samog', upoštevali ali vsaj komentirali pa jih niso. Ampak tega je bilo očitno malo (torej oseb, ki so kaj povedale), ali pa so naredili nekakšen 'jagodni izbor'.
Odgovori
#78
(07-10-2019, 08:43)Marks Napisal:
Citat:5. člen
Varnostno, lovsko in športno orožje

Športno orožje je strelno orožje kategorij B, C in D, ki ga, vključno s kalibri, določi minister, pristojen
za notranje zadeve, na predlog ministra, pristojnega za šport

zna še biti zanimivo...
Morda se bo odločal med .308 Win in 6.5 Creedmoor? Twisted Ok, hec na vsebine ne druge teme tu gor.
Odgovori
#79
(07-10-2019, 08:43)Marks Napisal:
Citat:5. člen
Varnostno, lovsko in športno orožje

Športno orožje je strelno orožje kategorij B, C in D, ki ga, vključno s kalibri, določi minister, pristojen
za notranje zadeve, na predlog ministra, pristojnega za šport

zna še biti zanimivo...

To je ze sedaj tako... trenutno je 0.50 max za civile.
Odgovori
#80
hahah bo dal omejitev na .22LR pol pa bo zabava :D
Moons out, goons out!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)