Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
So EU vojske res tak Joke?
#41
(24-02-2018, 10:23)Kristian Napisal: In taka politika glede razpisov je stalnica naših državnih razpisov. Od Kliničnega centra, preko vojske do TEŠ in drugega tira. Od Patrije in Janezovih miljonov, do škornjev za navadnega vojaka. Ki se mu na banki smejijo, ko pride vprašat za kredit ker bi rad kupil stanovanje. Ampak to je že tema za drugo bentenje...

Kristian, rekla bova takole...

Ne poznaš me in verjetno ne veš, koliko razpisov sem v življenju naredil jaz. Na strani razpisnika sem sodeloval v komisijah po moje v eno 15 komisijah.

Na strani ponudnika pa sem oddal (v konzorciju ali brez) v mojem življenju po moje eno 120 razpisov, oziroma verjetno sem to ocenil še daleč premalo, eno 25 razpisov na leto, delal pa sem od 2002 do 2012.
Koliko sem jih dobil, bom zamolčal, ampak statistika zadnjih treh let je bila kar dobra.

Vendar bom tako na kratko rekel, to se vse premalo zasluži, nenormalno zajebancije. Čisto vsi smo šli delat za stranke v tujini.

Ni vse v teh procentih, kar razlagaš. Ko delaš za tujce, vidiš, kje vse smo neučinkoviti v Sloveniji. Razpisi so samo neka indikacija, ne pa ne vzrok, morda posledica.
Odgovori
#42
(23-02-2018, 20:33)Barbapapa Napisal: sedi 5

Ti pa tud na vsakem vogalu nogo dvigneš. Drool
Odgovori
#43
"Glede na to, kar je Katičeva delal v teh nekaj letih moram reči, da se je borila za vojsko, njeno veljavo in usposobljenost. Dejavniki, ki pa so navedeni zgoraj pa so tako močni, da se brez širokega političnega konsenza in volje v enem mandatu ne da veliko narediti..."

http://4d.rtvslo.si/arhiv/utrip/174522308
Odgovori
#44
(24-02-2018, 19:59)95krogov Napisal:
(23-02-2018, 20:33)Barbapapa Napisal: sedi 5

Ti pa tud na vsakem vogalu nogo dvigneš. Drool

Če me tišči, pač ne gre drugače.
Moram tebe vprašati prej?
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#45
(23-02-2018, 14:48)95krogov Napisal: - vojna doktrina, kjer Slovenija nima več samozadostne vojske, ki bi lahko zagotavljala samostojno obrambno politiko. Nacionalna doktrina je pravzaprav doktrina slovenske vojske kot nato kontingenta (dve borbeni skupni-bataljona, ROLE3 in bataljon ABKO), ostalo pa je več ali manj tako za okras. S tem sodelujemo v NATO operacijah, obramba pa je "outsourcana" NATU in ni več neodvisna in glede na zahtevo Slovenije ampak glede na naš vpliv na politiko NATA.

- Nesposobnost in nestrokovnost komandnega kadra in neučinkovito odločanje - za konkreten primer so dejansko odgovorni poveljniki, od oddelka, do bataljona, polka, do poveljstva sil in do GŠ. Zamenjati čevlje, rokavice, opremo, pred tako vajo, kjer se preverja usposobljenost take borbene strukture je načelom mačji kašelj. Če pa se poveljniki namesto v vlogo vodij postavijo v vlogo kolovodij, potem seveda izpade to , kar je pač izpadlo.


Ni ROLE 3 temveč ROLE 2. ROLE 3 je pol UKC-ja.

Zamenjava opreme je vojaku načeloma mačji kašelj. ČE...bi v skladišču imeli njegovo številko, ko dobi odobreno zamenjavo. Če številke ni, ga pošljejo praznih rok nazaj v enoto, brez potrdila, brez rešitve naloge. Morda pa še nima pogojev za zamenjavo opreme, te pa ne more kupiti v vojaški prodajalni za svoj denar, ker takšno prodajalno obljubljajo že 10+ let pa je še vedno ni.

Iznajdljivi gredo v Alpinino trgovino ali na bolšji trg (kjer je izbira boljša) in si sami kupijo opremo. Na koncu so vsekakor odgovorni poveljujoči, saj je njihova dolžnost poskrbeti za vojake, če tega ne znajo sami.

Glede debate o protidobavah...te so v EU že nekaj let prepovedane in vsa večja javna naročila za obrambo morajo iti preko evropske obrambne agencije (EDA).
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#46
Če v glavni bolnici v državi ne moremo 5 pediatrov zrihtat, je v bistvu vojska kokr kaže še v super stanju! Samo ni mi najbolj jasno kaj naj bi ta vojska v tej državi še branila?
Odgovori
#47
Čeprav je članek v nadaljevanju star skoraj eno leto, je te dni zopet aktualen. Mrgreen

Branko Soban
ponedeljek, 27. marec 2017, 17:00
Absurdistan: Tujega ne branimo, svojega nimamo
Tisti, ki so prodali državo, bi zdaj državljane radi učili ljubiti tisto, česar ni več? Nesmisel nad nesmisli!
[Image: djvu_1127905_verdevv_-tlo--SV.jpeg]
Politične razprave se v Sloveniji že kar prepogosto kaj rade zasučejo v popolnoma napačno smer. Ena takšnih povsem zgrešenih debat je nedvomno tista o ponovni uvedbi naborništva, ki je bilo pri nas z velikim ponosom ukinjeno leta 2004. Vrhovni poveljnik slovenske vojske Janez Drnovšek je takrat slovesno oznanil, da se bodo mladi ljudje za vojaški poklic poslej, podobno kot za vse druge poklice, odločali po svoji presoji. Svobodno. In brez prisilnega oblačenja v vojaške suknje. To je namreč pomembna kvaliteta naše države in našega skupnega življenja, je takrat pomenljivo dodal nekdanji slovenski predsednik.
A zdaj bi populisti v slovenski politiki (bliža se namreč volilni čas) stvari znova radi postavili tja, kjer so nekoč že bile. V naborniško vojsko. Namesto da bi ves čas odločno korakali naprej, se nekateri očitno že s prav neznosno lahkotnostjo ozirajo samo nazaj. V čase militarizacije in osovraženega naborništva, ki so se mu mnogi mladi ljudje, že za časa JLA, še bolj množično pa v samostojni Sloveniji, na široko ogibali.
Zato je kar težko doumeti, od kod delu slovenske politike kar naenkrat tako neumne ideje. Predvsem zato, ker dejstva jasno kažejo, da Slovenija vojske, ne poklicne in ne naborniške, preprosto ne potrebuje. Zakaj? Preprosto zato, ker v tej državi ni več ničesar, kar bi slovenski vojaki pravzaprav sploh lahko še branili. Saj je vse prodano tujcem. Nekoč, v slavnih časih Titove partizanske vojske, je veljalo geslo: Tujega nočemo, svojega ne damo. A neodvisna slovenska politika je stvari že zdavnaj obrnila povsem na glavo. Po njeni zaslugi namreč našega nimamo več, saj je tako rekoč vse že zdavnaj pod ceno prodano tujim družbam. Zato bi se sodobno bojno geslo države in njene usihajoče vojske lahko brez vsakršnih zadreg po novem lahko glasilo takole: Tujega ne branimo, svojega nimamo ... V skladu z znanim komadom dolgoletnega prijatelja in kolega Petra Lovšina Ne bom šel na vojsko, objavljenem v knjigi Moj pogled na svet, ki mi jo je podaril ob izidu pred dobrima dvema letoma. V njem namreč pravi: »Ne bom šel na vojsko/ga ni tega dnarja/ne bom šel v grob/za nobenga cesarja ...
Opravičil za takšen inovativni pristop do ukinjanja vojske, ki je tudi po ocenah vrhovnega poveljnika Boruta Pahorja izjemno slabo pripravljena (zakaj ji enako slab glavni komandant potemtakem sploh še poveljuje?), je namreč v resnici lahko zelo veliko. Le zakaj bi denimo slovenska vojska branila in umirala za nemško letališče na Brniku? Naj si ga branijo Nemci sami ... Le zakaj naj bi slovenska vojska branila cerkvene gozdove? Naj si jih brani Vatikan sam, saj ima Sveti sedež tudi v naši politiki vedno zelo veliko gorečih in zagrizenih vojščakov ... Le zakaj naj bi naši vojaki branili Mercatorjeve trgovine? Naj si jih branijo Hrvati sami, tako kot še druge pomembne objekte prehrambene industrije, ki smo jih popolnoma nelogično kar en masse prodali tja čez Kolpo in Dragonjo ...
Le zakaj naj bi se slovenska vojska denimo vkopala pred objekte, ki pripadajo jeklarski in železarski industriji? Naj jih branijo njihovi lastniki Rusi. Zakaj naj bi branili Fructal? Naj si ga branijo kar ajdovski srbski lastniki ... Zakaj naj bi branili Radensko? Naj si jo varujejo Čehi ... Zakaj naj bi branili polnilnice žlahtne vode Costelle? Naj si jih branijo lastniki iz Združenih arabskih emiratov. Zakaj naj bi naši vojaki stražili pred Ljubljanskimi mlekarnami? Naj to raje počnejo Francozi ... Zakaj naj bi varovali Pivovarno Laško in Pivovarno Union? Naj si ju brani nizozemski Heineken, ki je k nam tako in tako vrnil rdečo zvezdo ... Zakaj naj bi branili mariborsko kreditno banko? Naj jo branijo novi ameriški lastniki ... Zakaj naj bi prelivali kri za koprsko banko? Naj se na okope zanjo postavijo Italijani ... In v kratkem bomo bržkone zvedeli še to, kdo bo po novem moral pred sovragi braniti še veliko in drago Ljubljansko banko . ..
Vojski od vsega tako ostane samo še obramba svojega vrhovnega poveljnika, ki pa se, če bo kdaj res hudo, lahko na varno zateče tudi k prijateljem v Kremelj. In prav nobene škode ne bi bilo, če bi tam tudi ostal za nekaj časa. Po nekajmesečnih izkušnjah sobivanja z Vladimirjem Putinom bi namreč morda le spremenil svoje nadvse prijazno mnenje o njegovem uničujočem režimu.
Ko brskam po seznamih izvrstnih in nekdaj zelo uspešnih podjetij, ki so jih slovenske vlade v minulih letih z neverjetno lahkoto za drobiž prodale tujcem, včasih tudi pod ceno, ki jo na nogometnih trgih dosegajo najslabši in popolnoma neznani nogometaši, se ni mogoče znebiti občutka, da se slovenska politika sploh ne zaveda, da naše Slovenije v bistvu sploh ni več. Zato je prav neverjetno, koliko besed je znova slišati o obujanju domoljubja in državljanske zavesti. Na obrambnem ministrstvu snujejo celo posebno komisijo, ki naj bi prek posebne strategije povečala nacionalno zavest in domoljubje in državljane osveščala o pomenu nacionalne varnosti? Kdo bo torej osveščal koga? Tisti, ki so prodali državo, naj bi zdaj državljane učili ljubiti tisto, česar ni več? Nesmisel nad nesmisli! Peter Lovšin, čigar komadi so v resnici kot nalašč za to temo, namreč v pesmi Pozabljena ljubezen s svojim hripavim glasom zapoje takole: »Če vzameš stran s/to ni več to/če vzameš stran ni/to nismo več mi/če vzameš stran ja/se zgodba konča/to ni več/Slovenija ...« Zato je že v enem svojih zgodnejših komadov jasno povedal: »Tovariši jest vam ne verjamem ...«
Domovina Slovenija, ki bi nam jo radi ukazali ljubiti, je po novem sestavljena iz praznine. Ki jo je vlada kdo ve zakaj obdala z bodečo (beri: rezilno) žico. Tako kot so nekoč italijanski okupatorji z žico obdali Ljubljano ... Toda koga želi vlada z njo varovati? Tuje lastnike države ali samo sebe? Slovenije namreč ni več. Zato zdajšnjo vojsko pravzaprav lahko že jutri ukinemo in izstopimo iz anahronističnega in militarističnega Nata, denar zanjo pa namenimo tistim, ki so zaradi silne ljubezni slovenske politike do neoliberalizma in tržnega fundamentalizma pristali pri pokojninah in plačah, s katerim ni več mogoče dostojno živeti.
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
#48
Štrašne dihtunge  Mrgreen

Lufftwafe je flota eurfoigterjev v combat ready stanju padla na vsega 4 kom od 128 kolikor jih imajo, še pred novim letom so jih imeli bojda 39 a naj bi bilo pri tem precej kreativnega knigovodenja  . Zdaj jim manjkajo dihtunge za tesnenje hladilnih sistemov , dihtung ni več v proizvodnji ali na zalogi tako ,da jih za par uporabnih letal kanibalizirajo iz ostalih ,proizvajalca teh 'špecialnih' komponent so vmes prodal.Tako da ni rešitve na brzino.

http://www.spiegel.de/politik/deutschlan...05641.html
Odgovori
#49
Svašta...
BTW - ravno danes videl 2, kako sta krožila nad nami Južno od Graza
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#50
Tiste Avstrijke bodo pa čisto vrjetno vrnili zaradi podkupnin in stroškov . 18kom je koštalo 1.988 miljarde eur in kupe enih $$ se je peko VB prelivalo v razne črne konte kakih 190mio je šlo direkt za podkupnine še precej več pa je bolj skrito puščalo na okoli.

od cca 4 miljarde Eur protidobav  je velik napajalnik 

Protidobave so navidezno fin koncept .ki je full prikladen za korupcijo a na koncu ne plačas šamo nakupa ampak še precenjeno šaro za protidobave ter vso lumparijo iz protidobav tako, da je to bistveno dražje kot nakup brez proti dobav.

Jodlarji računajo, da so jih skupno oropal za 1.1miljardo eur , in razmisljajo da bi sistem protidobav opustili 

Citat:Die Staatsanwaltschaft München prüft im Zusammenhang mit dem Verkauf von 15 Eurofighter-Kampfflugzeugen für rund 1,7 Milliarden Euro an Österreich seit 2012 Geldströme an Firmen in Großbritannien. Sie geht nach früheren Angaben dem Verdacht nach, dass aus dem Konzern Geld in schwarze Kassen geflossen sein könnte, um damit Schmiergeld zu zahlen.

«Gegengeschäfte sind offensichtlich eine optimale Trägerrakete für Korruption, Misswirtschaft und Geldwäsche», sagte Doskozil. Österreich werde es nicht akzeptieren, dass Steuerzahler auch Schmiergelder mitfinanzieren. Es sei zu überlegen, Gegengeschäfte gänzlich abzuschaffen.
Odgovori
#51
(02-05-2018, 23:09)mr.T Napisal: Tiste Avstrijke bodo pa čisto vrjetno vrnili zaradi podkupnin in stroškov . 18kom je koštalo 1.988 miljarde eur in kupe enih $$ se je peko VB prelivalo v razne črne konte kakih 190mio je šlo direkt za podkupnine še precej več pa je bolj skrito puščalo na okoli.

od cca 4 miljarde Eur protidobav  je velik napajalnik 

Protidobave so navidezno fin koncept .ki je full prikladen za korupcijo a na koncu ne plačas šamo nakupa ampak še precenjeno šaro za protidobave ter vso lumparijo iz protidobav tako, da je to bistveno dražje kot nakup brez proti dobav.

Jodlarji računajo, da so jih skupno oropal za 1.1miljardo eur , in razmisljajo da bi sistem protidobav opustili 

Citat:Die Staatsanwaltschaft München prüft im Zusammenhang mit dem Verkauf von 15 Eurofighter-Kampfflugzeugen für rund 1,7 Milliarden Euro an Österreich seit 2012 Geldströme an Firmen in Großbritannien. Sie geht nach früheren Angaben dem Verdacht nach, dass aus dem Konzern Geld in schwarze Kassen geflossen sein könnte, um damit Schmiergeld zu zahlen.

«Gegengeschäfte sind offensichtlich eine optimale Trägerrakete für Korruption, Misswirtschaft und Geldwäsche», sagte Doskozil. Österreich werde es nicht akzeptieren, dass Steuerzahler auch Schmiergelder mitfinanzieren. Es sei zu überlegen, Gegengeschäfte gänzlich abzuschaffen.

Rekel bi, da jodlarje pusti čisto pri miru.

Ekonomsko so (trenutno) pred Slovenijo, drugače pa so nenormalno zaplankani in imajo korupcijo v krvi in jo jedo za zajtrk in kosilo in večerjo na en zelo poseben način.

Avstrijci sicer zelo z veseljem pokažejo na kakšno gotovino slikarjev in tozadevnih ostalih (iz Slovenije), ko butli dnar perejo na Dunaju. 

V Avstriji smo kandidirali na eno dva tenderja svojčas, posel je dobila ena firma iz Dunaja, pa zdaj ne glede na ceno. Potem smo kandidirali tudi za neke evropske sklade, kjer se je odločalo o sredstvih v Avstriji. Na moj šok so že pred rokom za oddajo razpisov prosto po Prešernu govorili, kdo bo dobil koliko denarja. Seveda so bili konzorciji sestavljeni tako, da je 74,9% bilo Avstrijcev, ostalo v bistvu drugi.

Skratka, avstrijsko gospodarstvo rešuje v veliki meri turizem, obdelava lesa, nekaj jih rešuje njihova nevtralnost in razne agencije za atomsko energijo in podobno.

Na visoko tehnologijo se, razen nekaj izjem, ne spoznajo. Pač pa z veseljem štejejo denarne tokove in če ostanejo v plusu, po vseh peripetijah, so oni zadovoljni.

Čim pa je negativni denarni tok - ti avioni pa so že taka stvar, pa začnejo rohneti, kalkulirajo, koliko so jih "nategnili" in koliko je v resnici kaj "vredno". In vse, kar je nad njihovo percepcijo "poštene vrednosti", je šmirgeld.

Oni bi bili najbolj zadovoljni, če kupijo krilo aviona, za 150 €, dobavitelj pa plača svojemu dobavitelju 135 € za surovino aluminij.

Sami bi pa prodajali uscano bučno olje v ekstra flaši, butično, s fejkanim certifikatom, za 25 € za en deci. Bučno seme pa kupljeno v Prekmurju za keš (Avstrijo to seme sploh ni videlo).

Skratka, v tej njihovi zgodbi je verjetno nekaj korupcije, še več pa je verjetno teh velikih oči pri izračunu "poštene vrednosti". Tumpa znajo tak pretiravati, da te glava boli.

Zato jaz njih ne jemljem resno, kot referenco na področju preganjanja korupcije.
Odgovori
#52
Avstrijci so zaplankani, Švicarji še bolj. Posebno zaplankanost pokažejo, ko jim hočemo balkanci soliti pamet. Dokaz zaplankanosti je tudi to, da imajo trikrat večje plače. Imajo pa ogromno avtomobilske industrije, čeprav bolj malo pod svojimi znamkami. Že vedo zakaj. Mislim vseeno, da nam take zaplankanosti malo primanjkuje.
Odgovori
#53
(09-05-2018, 13:11)Desc Napisal: Avstrijci so zaplankani, Švicarji še bolj. Posebno zaplankanost pokažejo, ko jim hočemo balkanci soliti pamet. Dokaz zaplankanosti je tudi to, da imajo trikrat večje plače. Imajo pa ogromno avtomobilske industrije, čeprav bolj malo pod svojimi znamkami. Že vedo zakaj. Mislim vseeno, da nam take zaplankanosti malo primanjkuje.

Verjetno je to stvar perspektive, od kod človek gleda na stvar.

Iz perspektive Beneluksa so zaplankani, iz perspektive Slovenije pa so ja, plače 3x in si Slovenci bi želeli malo več te zaplankanosti.
Odgovori
#54
Civilistom bi seveda vse pobrali in prepovedali .

Bundeswehr je v zadnjih 7 letih soldateska odtujila cca 75 kom orožja in cca 57.000 nabojev. Odtujenih je bilo še več kot enkrat toliko kosov a so jih kar nekaj dobili nazaj med preiskavami.

Po trenutnem štetju pogrešajo še 10 G36 ,6 kom MG3 ,13kom G3 ,19kom  P7 in P9 in en kup raznih signalnih pištol.
Odgovori
#55
Papers  Tale BW iz švabenlanda je pa res v .............

http://www.spiegel.de/politik/ausland/bu...09698.html

Še ta joke od pripravljenosti sistemov je po reviziji sodeč dosežen za precej pisarniške akrobatike.

Naprimer Korvete,ki so jih imeli popisane kot '"einsatzbereit" nekatere sploh niso imele orožja druge ne posadke, prav tako podmornice kjer ni resnično eisatzbereit nit ena , a ker so Korvete imel delo predvsem z uvozom dohtarjev in inžinirjev so po njihovo ready. A za take naloge itak ne rabiš Korvete. 

Pri evrofajterjih je na papirju einsatz bereit 30 kom a večina samo za trening polete pa kak miting a od 187 so resnično preipravljeni za resno uporabo vsega 4kom
Odgovori
#56
(26-05-2018, 22:24)mr.T Napisal: Papers  Tale BW iz švabenlanda je pa res v .............

http://www.spiegel.de/politik/ausland/bu...09698.html

Še ta joke od pripravljenosti sistemov je po reviziji sodeč dosežen za precej pisarniške akrobatike.

Naprimer Korvete,ki so jih imeli popisane kot '"einsatzbereit" nekatere sploh niso imele orožja druge ne posadke, prav tako podmornice kjer ni resnično eisatzbereit nit ena , a ker so Korvete imel delo predvsem z uvozom dohtarjev in inžinirjev so po njihovo ready. A za take naloge itak ne rabiš Korvete. 

Pri evrofajterjih je na papirju einsatz bereit 30 kom a večina samo za trening polete pa kak miting a od 187 so resnično preipravljeni za resno uporabo vsega 4kom

A vsaj tesnila na MTU motorjih so pa okej? :)
Odgovori
#57
Vojska zamuja z misije, ker nimamo s čim ..  Wall
Odgovori
#58
To so drobni problemi v primerjavi za najbogatejšo EU članico Nemčijo tam še vladna letala, ki jih uprabja letalstvo večinoma niso v stanju kam letet in se zelo redno kvarijo ko je treba Angelco in kompanijo kam peljat prav tako so imel težave pripeljat folk iz Afghanistana in pa za dobavo nekega orožja kurdom
so z letali potrebovali prlibližno tako dolgo kot ,če bi uporabili ladjo.

Slabše kot v najhujših časih v Rusiji po razpadu SZ

https://www.tagesspiegel.de/politik/wied...95798.html
https://www.focus.de/politik/deutschland...67697.html
https://www.t-online.de/nachrichten/deut...nsatz.html
https://www.spiegel.de/politik/deutschla...74497.html

Na SV pa seveda tema zdaj ko bi bilo treba kak prst premaknt in najet čarter , je štala ker crknila Adrija ki je imela stalne linije v šiptarijo.
Odgovori
#59
Kok so adriji placevali za polete lahko kamot katerokoli drugo druzbo najamejo za ta let sam je jeba ker se je treba prvo za provizije zment to pa traja neki casa.
Odgovori
#60
Pusti te mi vojsko pri miru,ker je temelj pravno urejene države Slovenije.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)