Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EU direktiva - Poljska
#1
https://www.facebook.com/FirearmsUnited/...5234665479


Ko bodo naslednjič naši predstavniki spet pametni o tem kaj in koga podpirajo in "da je vse zgolj samo slučaj in nerodnost"!
Odgovori
#2
Citat:"Ministry of Interiors and Administration
Warsaw, October 6, 2017

A response to a multiple petition regarding a case by Republic of Poland to European Tribunal of Justice against European Parliament Directive 91/477/EEC on the control of the acquisition and possession of weapons
Taking into consideration that the main goal of 91/477/EEC Directive on the control of the acquisition and possession of weapons should be pursuance of improvement of function of the internal EU firearms market, with simultaneous guarantee of safety of EU citizens and in order to achieve this goal, creation of comprehensive legal framework, Republic of Poland actively participated in the negotiations and expressed opinions on particular laws.
Republic of Poland opinions motion on EU Parliament and European Council to amend Directive 9 91/477/EEC on the control of the acquisition and possession of weapons was proceeded based on the wrong assumptions and lacking the proper factual and bona fide justification showing that there is a significant dependency between legal market and legal possession, by the EU citizens, specific kinds of firearms, and illegal market, which is connected with criminal activities. As the result, the new solutions are excessive, too harsh and not always rational.
Taking into consideration the above and also impact assessment and the consequences of the new regulations from the Directive, the Government of Republic of Poland’s position was to reject the Directive 91/477/EEC.
The Government position was accepted by the Senate Commission on the EU on January 22, 2016 and again by the same commission on January 27, 2016.
The Directive was accepted by the European Parliament on March 14, 2017. The vote within the Council of European Union was taken during the General Affairs Committee (GAC) on April 25, 2017. The vote was accepted by qualified majority, with objections from Poland, Czech Republic and Luxembourg.
On May 17, 2017, the European Parliament and the Council of European Union Directive 2017/853 from May 17, 2017 amending the Directive 91/477/EEC on the control of the acquisition and possession of weapons was signed by Presidents of the Council of European Union and the European Parliament, and on May 24, 2017 was published in Official Journal of the EU and entered into force on the 20th day after publication date.
August 9, 2017 the Government of the Czech Republic submitted a case to European Tribunal of Justice, to nullify the European parliament and the Council of European Union Directive 2017/853 of May 17, 2017 to change Directive 91/477/EEC on the control of the acquisition and possession of weapons. The case was registered as C-482/17. On the same day the Czech Republic submitted a motion for a provisional measure to stop implementation of the said Directive till the final sentence of the ETS (C-482/17 R).

Taking into consideration that implementation of the Directive 2017/853 into the Polish legal system will create essential social-economical side effects for the entrepreneurs acting at the field of firearms production and trade, for the owners of weapons affected by the before mentioned Directive, and also large increase of obligations for the administrative bodies, Minister of Interiors and Administration initiated the procedure, by the Polish Government Plenipotentiary, to address the European Tribunal of Justice to admit Poland to participate in the motion for a provisional measure to stop implementation of the said Directive till the final sentence of the ETS (C-482/17 R).
The next step to be taken by the Minister of Interiors and Administration will be to join to the main case – to nullify the Directive 2017/853 of May 17, 2017 r. (C-482/17).
Affiliation with the cases C-482/17 and C-482/17 R as an intervener will be realized based on the Rules of the Official Journal of the EU (OJ EU L 265.1 of September 29, 2012). According with the article 130 par. 1 of the Rules, the motion to join the case as an intervener is to be submitted within 6 weeks from the date of the case publication in the OJ EU. The publication is performed based on the article 21 par. 4 of the Rules.
As of October 5, 2017 the case of Czech Republic was not published in the OJ EU."

https://drive.google.com/open…
Odgovori
#3
Zelo zanimivo da Poljska zavraca direktivo glede na dejstvo da je poljski predstavmik glavni pobudnik oz. predlagatelj...
Odgovori
#4
Pa ni tak čudno.. če bi JJ predlagal bi bili tudi pri nas proti ali pa obratno, če bi predlagal kdo iz koalicije bi bili vsi desni proti...
Odgovori
#5
(15-11-2017, 00:55)Kristian Napisal: Zelo zanimivo da Poljska zavraca direktivo glede na dejstvo da je poljski predstavmik glavni pobudnik oz. predlagatelj...

To nima neke posebne veze s tem, iz katere države je kdo. Predstavniki v Bruslju služijo drugim interesom in ne lastnim državam. Le redki se spomnijo na svojo državo in državljane kaj večkrat, kot pa vsaka 4 leta, ko pridejo žicat volilce v upanju, da jim ti namenijo nov mandat.

Očitno pa si Čehi in Poljaki iz neznanega razloga upajo kakšno sporno zadevo tudi zavrniti in močno dvomim, da bodo zdaj plačevali neke hude kazni (vsaj v bližnji prihodnosti ne). Ne spomnim se pa primera, da bi bilo slovensko uradno (ne ljudsko) stališče kdaj v nasprotju s kakšno direktivo.
Odgovori
#6
Itak da ne ker so mokre sanje vsakega politika in vsakega uradnika služba v EU instituciji.
Odgovori
#7
(15-11-2017, 10:28)Matjaž_ Napisal:
(15-11-2017, 00:55)Kristian Napisal: Zelo zanimivo da Poljska zavraca direktivo glede na dejstvo da je poljski predstavmik glavni pobudnik oz. predlagatelj...

To nima neke posebne veze s tem, iz katere države je kdo. Predstavniki v Bruslju služijo drugim interesom in ne lastnim državam. Le redki se spomnijo na svojo državo in državljane kaj večkrat, kot pa vsaka 4 leta, ko pridejo žicat volilce v upanju, da jim ti namenijo nov mandat.

Pa zakaj to mene ne vprašate, ker jaz sem še do novega leta 2017 imel ekskluzivno pisarno s pogledom na Evropski parlament. No, zdaj je nimam več, ker imam pisarno s pogledom na drugo stavbo: Berlaymont

To je tista stavba, ki je na EK logotipu:
https://en.wikipedia.org/wiki/Berlaymont_building

No, stvar je taka (to je moj osebni pogled na stvari), ker sem spoznal najmanj 50 ljudi, ki so direktno zaposleni bodisi na EK, bodisi na EP, bodisi pa so kar poslanci  in imajo tiste lepe pozlačene značke s slihueto parlamenta, tako da njim se pred skenerjem ni trebal slačiti do golega in jih nihče ne nedleguje.

Poslanci in zaposleni iz bogatih držav - Belgija, Luksemburg, Nemčija, Nizozemska se lahko kadarkoli vrnejo (pač  lahko bi se) domov, lahko bi se zaposlili v kakšni dobri firmi (začenši s kakšnimi bankami v Luksemburgu, BMW v Nemčiji, tudi Herstal v Belgiji). Njim je to pač ena malo zanimivejša služba, kjer skrbno zbirajo kontakte, so ustrezno pozorni in doma jih sprejmejo zagotovo z nekim sorazmerno zelo visokim spoštovanjem.

Osebno poznam visokega uradnika EK, ki je dal odpoved, sedaj dela za znano hotelsko verigo na Azurni obali kot direktor in verjamem, da je na plano potegnil vse vizitke in stike v telefonu, ki jih je imel. Pravzprav gredo praviloma vsi na višje plače, ko zapustijo EK.

To je ena zgodba.
Romuni so... Druga zgodba. Oziroma vsi, Romuni, Bolgari, Slovenci, Hrvati. Slovenci so nekje tam-tam.
Govoril sem z enim Romunom, kjer on in žena delata za EK. Odkrito je povedal, da in on in žena že imata belgijsko državljanstvo. Do svoje smrti - ali še dlje - hočeta delati za EK. Drugega delodajalca ne poznata in zanju, to sta rekla že večkrat (v privatnem razgovoru) - je to super sanjska služba. V Romuniji bi ju čakala beda, tja nočeta nazaj. Z vsemi močmi se bosta upirala, če bi slučajno kdaj kazalo, da bi jima v Bruslju trda predla.

Če bi izbirala med koristmi Romunije in koristmi EK - ne dvomim, da bi izbrala EK. Če bi bilo treba nekaj zagovarjati 100%, bi ona zagovarjala 190%. Poznata tudi vse koristi EU, od penzijskega sklada nadalje. Poznata tudi obveznosti, ki pa jih izpolnita.

Poljaka poznam enega samega. Dela kot ura in je tiho kot miš. Nič še nisem uspel zvedeti, kar bi bilo  omembe vredno.

Zanimivo je to, da recimo Belgijci prehajajo iz službe v službo, malo EK, malo kaj drugega. Medtem ko se ta Romuna trdovartno držita EK, osebno menim, da sta sicer (kljub brezhibni francoščini) težko zaposljiva izven EK. Belgijci so kar veliki šovinisti in nacionalisti, samo priznali tega ne bodo.

Je pa zanimivo, da sem jaz dobil ponudbe od večih belgijskih privatih firm. En Belgijec je razlagal, da kar on pozna Slovence (pozna pa jih tri), vsi delajo na 150% obratov in je kot direktor izjemno zadovoljen. Ponudbo sem zelo diskretno zavrnil. V firmi, kjer delam, so rekli, da zelo neradi vidijo, da nekdo gre nekam drugam za višjo plačo. Če nisem zadovoljen, naj to takoj povem.

Angleži so ena posebna zgodba. Poznam eno Angležinjo, dela za EK, poročena z Belgijcem (ki pa ima službo v privat firmi). Dela korektno, služba ni sanjska, ker je delala že za dosti višjo plačo. Zaradi moža je prišla v Bruselj in ona bi v Londonu zagotovo dobila boljšo službo. Morda bodo Angleži zdaj na tenko piskali - vendar vsaj zaenkrat ta ženska meni, da je to pač še ena služba, ne boljša, ne slabša od drugih. Morda malo slabša, kot njena prejšnja, vendar bo korektno tiho. Bi pa sigurno dala prednost interesom UK, vendar nikoli ne bi delala v škodo EK. Korektno bi dala odpoved in šla delat kaj drugega.
Je pa res, da je ta Angležinja že dobila tudi belgijsko državljanstvo. Ker je z Belgijcem poročena in živi v Belgiji že več kot 5 let, je to zanjo samo formalnost pred okencem.
Ta ista ženska meni, da so evroskeptiki, kot je Niegel Farage in njemu podobni - sramota UK. Če je sistem tako slab, naj poberejo šila in kopita in gredo delat kaj drugega. Vsaj Niegel je špilal dvomljivca dolgo časa, se delal norca iz vsega, obenem pa svoje benefite navil do daske.
Odgovori
#8
Romun je koda za Slovenca?  :)) pa ne za une ki dobro delajo v privat sektorju takih poznam tudi jaz nekaj ampak une v parlamentu?
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)