Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Če se državljan ne strinja s predlaganim zakonom gre pred zakonodajalca.
Protest pred državnim zborom dan pred glasovanjem o direktivi.
Za večjo odmevnost lahko gremo tja s praznimi futrolami.
Odgovori
Kaj pa če so jim prazne futrole všeč?
Odgovori
(10-12-2016, 09:52)kimber Napisal: Za večjo odmevnost lahko gremo tja s praznimi futrolami.

prazne futrole so tudi cilj predlagane zakonodaje. Ampak nobeden mi še ni odgovoril, zakaj F.U. ne kontaktira proizvajalcev in trgovcev, pa naj jim dajo 1% od vsake prodaje za odvetniško ekipo, lobiranje in ostale projekte...
Odgovori
Na FB so pojasnili, da bi jih verjetno javnost s tem okarakterizirala kot prodajalce, kot propagandiste orozarske industrije (trgovce s smrtjo) in da je njihov cilj, da javnost dojema FU kot civilno zdruzenje "law abiding citizens", bolj kot zdruzenje sportnikov, lovcev in zbirateljev.
Odgovori
Mark Tawin : “If voting made any difference they wouldn't let us do it.” Tappingfoot
Odgovori
(10-12-2016, 08:56)Bacekjon Napisal:
(09-12-2016, 22:35)ggrreo Napisal: Vidim, da nekateri že vazelinate. Kakšna od pijavk prišepne kaj všečnega in že mažete. Odraščajo pa tudi generacije še večjih pomehkužencev, ki vas bodo poteptale, če ne pri tem posegu v zakonodajo, pa čez nekaj let, ko bo treba vračati škarje in nože.
Nekaj v sistemu ne štima, zato so vsi izidi samo kratkoročni, kar pa enim vazelinarjem zelo paše. Toliko korozivnih idej kot je v današnji družbi, še ni bilo nikoli doslej in gonja orožja je samo ena mnogih.

Bodimo konstruktivni: povej, kaj si ti doslej naredil, in kaj lahko še mi naredimo? Kakšni so predlogi, ideje?

Jaz ta hip poleg pisanja poslancem (v glavnem ignorirajo) in medijem (vsi igonorirajo) ne vidim. In pa seveda, da bom na naslednjih volitvah (+ vsaj 10 mojih prijateljev in družinskih članov, s katerimi debatiramo o teh stvareh - nihče od njih sicer ni strelec niti kakršen koli "desničarski skrajnež") volil katerokoli stranko, ki bo imela v programu izstop iz EU. EU se namreč razrašča v totalitaristično, fašistično tvorbo.

In če nas bo dovolj tako glasovalo, bo banda podkupljenih EU poslancev ostala brez službe.
Bacekjon, jaz sem Za!
Odgovori
(10-12-2016, 12:09)JRC Napisal: Na FB so pojasnili, da bi jih verjetno javnost s tem okarakterizirala kot prodajalce, kot propagandiste orozarske industrije (trgovce s smrtjo) in da je njihov cilj, da javnost dojema FU kot civilno zdruzenje "law abiding citizens", bolj kot zdruzenje sportnikov, lovcev in zbirateljev.

No ja...če Evropska komisija in z "anti-gun" propagando oprana javnost lahko strelce smatrata kot neke psihopate ali celo potencialne teroriste, tudi strelci nimamo več nekega razloga, da bi morali komurkoli biti všečni in zato kakorkoli popuščati v lastno škodo. Pač...enkrat si bomo morali "umazati roke" in sodelovati le s tistimi, ki so pripravljeni na dialog, vsem škodoželjnežem pa tudi pokazati, da z njimi nočemo imeti posla.

Če pa ima javnost trgovce z orožjem za trgovce s smrtjo, kam potem uvrščajo tobačno industrijo ali industrijo pijač, ki vsaj v zahodnem svetu zagotovo pokopljeta nepredstavljivo več ljudi, kot orožje. Doh
Odgovori
Lej, ne mene prepricevati, jaz sem samo napisal, kar sem zasledil na fb.
Kot sem ze parkrat napisal, se zdi meni jadikovanje ali pregovarjanje na forumu nesmiselno, saj bre za prepricevanje prepricanih.
Kar je lahko bolj ucinkovito, je podpora delovanja Firearms United, ker je to edini nacin za premagat, oz. zaustavit etablirano oblast.
Ne verjamem pa v to, kar pisejo nekateri, kako bodo v primeru sprejema direktive, orozje enostavno poskrili...
Odgovori
kaj je naslednji pomemben datum?

Odgovori
Vicky Ford: Direktiva ne bo posegala v pridobljene pravice...

https://www.youtube.com/watch?v=BBsU2nRO9p8
Odgovori
Vse bolj je jasno, da je edina dolgoročna rešitev (pa še zdaleč na samo zaradi orožne zakonodaje) izstop iz EU in nova zveza z višegrajci...
Odgovori
Uroš: če bodo polavtomatske puške po novem A, potem ne boš več imel "pridobljene pravice" letenja z avionom, če boš imel v prtljagi A kos. 
Razen, če obstoječega orožja ne bodo prekategorizirali iz B4/7 v A.  
Kar pa je tudi problematično iz vidika enakosti pred zakonom, saj bi potem obstoječi lastniki bili v neenakem položaju z ostalimi državljani, ki (enakega polavtomata) ne bi mogli več kupiti (ali ga peljati z avionom).
Enako velja za nabojnike, čeprav je poznan koncept "grandfathering" iz ZDA.

Po mojem v EK računajo ravno na to - da bodo zaradi ponujene možnosti za "grandfathering", strelce pomirili.
Odgovori
(12-12-2016, 23:50)Ales Napisal: Vse bolj je jasno, da je edina dolgoročna rešitev (pa še zdaleč na samo zaradi orožne zakonodaje) izstop iz EU in nova zveza z višegrajci...

Kdo jih bo financiral , višjegrajci iz Eu dobijo ene 30 miljard eur letno ,najbolj zagreti in naduti Poljaki imajo sploh veliko pipco 16+ Miljard eur letno  + 2-3 mio gastabeiterjev v EU.  Eu bo do 2020 Poljski šenkala 230 miljard Eur ,brez tega bi bila to taka vukojebina kot Ukrajina
Odgovori
(13-12-2016, 10:33)JRC Napisal: Uroš: če bodo polavtomatske puške po novem A, potem ne boš več imel "pridobljene pravice" letenja z avionom, če boš imel v prtljagi A kos. 
Razen, če obstoječega orožja ne bodo prekategorizirali iz B4/7 v A.  
Kar pa je tudi problematično iz vidika enakosti pred zakonom, saj bi potem obstoječi lastniki bili v neenakem položaju z ostalimi državljani, ki (enakega polavtomata) ne bi mogli več kupiti (ali ga peljati z avionom).
Enako velja za nabojnike, čeprav je poznan koncept "grandfathering" iz ZDA.

Po mojem v EK računajo ravno na to - da bodo zaradi ponujene možnosti za "grandfathering", strelce pomirili.

To sploh ne bo dilema , EU direktiva je vedno samo minimalen standard, torej bodo pri nas izjemo brez težav črtali , kje ste pa vidl da se v zakonodajo pišejo , odsotnost le teh je eno od osnovnih vodil . V najboljšem primeru se bo teh 360 kom prekategoriziralo na lastne stroške na UE v B4 ,B7 bo postal A7 brez izjem in posebnih dovoljenj.
Odgovori
Pridobljene pravice bodo morale upoštevati tudi nacionalne zakonodaje.
Odgovori
(13-12-2016, 16:25)JRC Napisal: Pridobljene pravice bodo morale upoštevati tudi nacionalne zakonodaje.

te pravice bo uredba EU odpravila, neglede na to kaj F.U. sanja. Nnekaterim bo sicer milostno dovolila izjemo, ki je to bolj na papirju kot ne. Lokalni zakonodajalec bo izjemo upošteval, lahko pa se odloči tudi drugače. Na voljo ima kup primerov, od varovanja, preverk, dodatnih taks, itd. Najbolj priročna je, da sicer dovoli obdržati prekategorizirano orožje iz B7 v A7 ampak predpiše standarde varovanja kot veljajo za zbiratelje kategorije A. Pa se slikaj...

Tisti, ki sanjajo #sajseneboničspremenilo bodo pač deležni malo bolj robatega prebujanja.
Odgovori
Jaz sem imel v mislih izjavo  Vicky Ford, ko je govorila o tem, da pridobljene pravice ne bodo odvzete.
Odgovori
Se mi zdi da nekateri preveč upov polagate na tole Vicky...
Odgovori
Je na najvisjem polozaju od vseh, ki so na nasi strani.

Sicer pa - ste vidlei tale clanek STA?
http://www.o-sta.com/msg.php?t=0&id=18917
Odgovori
Mislim da bi morala EK brati vase poste in tako dobila odlicne ideje za zakone..
eni in isti skoz pisejo negativizem in vse znajo kako se bo odvijalo..Zato torej svetujem da se TAKOJ odpravijo na UE in predajo svoje orozje..
saj je itak tako ali tako izgubljeno in bla bla bla...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 9 Gost(ov)