Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Sploh ni potrebe po umazani protikampaniji. Treba je samo spravit med ljudi kaj in na kakšen način počnejo, kar počnejo. Ker, odkrito rečeno, kolikor je strelstvo lušten hobi, je vseeno malenkost tistega, kar pripravljajo in bo zadevalo vsakega evropejca. Treba je čimveč svinjarij, ki jih počnejo spravit med ljudi. To je vse. In treba se je navaditi, da se ne delimo na leve na desne, ampak na tiste dol in tiste gor.
Odgovori
In treba se je navaditi, da se ne delimo na leve na desne, ampak na tiste dol in tiste gor.

Točno tako. To da bodo levi glasovali za direktivo, proti pa zgolj najbolj skrajna rasistična, ksenofobna in fašistična desnica bo zgolj naključje! Tko da ne se delit, namesto pokajočega železja si nabavite ženske torbice in šminko, da bodo progresivni zadovoljni z vami. Nekdo s puško v roki pač ne sodi v napredno družbo 21. stoletja. To da so najbolj proti orožju Amnesty international, Mirovni inštitut, podivjane feministke, promotorji multikulti agende in drugi, ki so tam gor, dol, ali kjerkoli že, sem že zmeden, je zgolj naključje. Čisto naključje.
Odgovori
Saj poznate tisto o demokraciji, kjer dva neumna premagata enega pametnega...tako pač je.
Odgovori
http://www.spiegel.de/politik/ausland/eu...24694.html


tisti, ki upajo, da bodo rdeči poslanci ala fajon naredili karkoli proti napovedanim spremembam se motijo ali upajo preveč.

pa ji lahko piše ves strelec, strelska zveza, jagri, babice mame in žene strelcov in Jagrov in njihova deca pa to ne bo spremenilo nič. degenerirana evropska politika bo kot kapljo k islamizaciji Evrope dodala še razorožitev državljanov. da bo bolj pestro. predvsem pa zaradi tega, ker bodo s tem pregnali teroriste, ki reveži ne bodo imeli dostopa do orožja ala AK in AR.

fajn bo !
Odgovori
Mene bolj zanima ali bodo naši trgovci sedaj nam šli na roko in kako akcijo ponudili za polavtomate dokler se še lahko kupujejo ali bodo zvišali cene ker bo povpraševanje? (vprašanje je zgolj retorično)
Odgovori
Če bo veliko povpraševanja, bodo šle cene gor, če pa ga ne bo, bodo šle cene dol, ko se bo mudilo prodajat  Whistle
Odgovori
Boš tvegal svoj prigarani denar za nakup B7/B4 da ti čez par mesecev pošlejo povabilo iz UE da prinesi svoje igrače v uničenje?
Odgovori
To se moraš prej odločit ali boš kaj kam dajal na uničenje ali ne...
Odgovori
(07-12-2016, 12:11)WMR17 Napisal: In treba se je navaditi, da se ne delimo na leve na desne, ampak na tiste dol in tiste gor.

Točno tako. To da bodo levi glasovali za direktivo, proti pa zgolj najbolj skrajna rasistična, ksenofobna in fašistična desnica bo zgolj naključje! Tko da ne se delit, namesto pokajočega železja si nabavite ženske torbice in šminko, da bodo progresivni zadovoljni z vami. Nekdo s puško v roki pač ne sodi v napredno družbo 21. stoletja. To da so najbolj proti orožju Amnesty international, Mirovni inštitut, podivjane feministke, promotorji multikulti agende in drugi, ki so tam gor, dol, ali kjerkoli že, sem že zmeden, je zgolj naključje. Čisto naključje.

Naključij ni. Ampak nekaterim je to treba dopovedat.
Odgovori
http://nova24tv.si/svet/ceski-predsednik...teroriste/
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
Bravo Čehi!!!!

So pa zanimivi komentarji spodaj.
Praktično se vsi strinjajo in odobravajo potezo češkega predsednika, vendar nihče sploh ni seznanjen, kaj se dogaja v Bruslju.
En komentator je samo napisal nekaj v stilu, da je EK hotela razorožiti civiliste lansko leto... kot, da so hoteli in da potem do tega ni prišlo.

Mogoče bi pa kontaktirali uredništvo in bi se lahko dogovorili za kakšen članek na to temo, da se nestrelci seznanijo s situacijo, ki jo napleta Evropska komisija? Vodstvo IPSC, čas za akcijo?

Sem pa šele zdaj videl, da je ta članek star več kot 3 mesece.
Očitno sem ga med počitnicami spregledal... vsekakor pa je lahko dobra iztočnica za kontaktirati uredništvo Nove24 in Reporterja, kjer je bil prvotno tudi objavljen.
Odgovori
(08-12-2016, 07:23)nono Napisal: http://nova24tv.si/svet/ceski-predsednik...teroriste/

To prispevek si poglejte vse pičkice tu na forumu,ki bi še sebe razorožile.
To je domoljubje in zaščita lastnega naroda.
Odgovori
Mislim, da povsem neupravičeno žališ forumaše, saj sem prepričan, da med nami ni nikogar, ki si želi, da bi bila direktiva sprejeta!

Na FB sem zasledil še tale članek:
http://www.euractiv.com/section/trade-so...ashnikovs/

očitno je izrazito proti direktivi samo Češka!
Nobena druga država se kot kaže noče izreči tako konkretno, kot so to storili Čehi.
Odgovori
Firearms United napovedujejo, da bodo nasprotovali trialogu in zahtevali javno pripravo in obravnavo direktiv, v kolikor bo končna verzija direktive neustrezna, oz. je v parlamentu ne bodo zavrgli.

http://www.politico.eu/article/where-eur...arliament/
Odgovori
Hehe, ne morm verjet, da ljudje celo berejo tole sranje od nova24teve.

Finski predstavnik je poslal tolele. Če komu angleščina ne gre, zna translate.google.com dobro prevesti.


Citat:Thank you for your message. Here are a couple of thoughts regarding the Firearms Directive, to which the European Commission proposed a revision on 18 November 2015. You can find the proposal here: http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/13965
 
The Parliament, the Commission and the Council started their trilogue meetings in September, and this autumn has been full of intense debates. Precise plans and impact assessments were supposed to be conducted during 2016, but since there are many views on the matter, it is hardly possible that the trilogues end up in a satisfactory outcome during Slovakia’s presidency of the Council.
 
For Finland, the Commission’s proposal had two questionable sections. Firstly, the total ban of automatic firearms would have a negative impact on a great amount of firearm collectors. We need to take into account that firearms which are legally in somebody's possession have not actually been used to commit crimes in Europe.
 
Secondly, the hardest part is the Commission's proposal to ban all semi-automatic rifles that resemble automatic military weapons. These are used widely in Europe in precision shooting and in hunting. In Finland, the over 90 000 members of reserve organisations practice with exactly these kinds of weapons. For Finnish national defence this would be fatal. Finnish defence is based on a reserve army but the defence force does not have the resources to continuously train it. The field qualifications and marksmanship of the reserves is dependent on voluntary practice.
 
Finland has made its stand very clear to the Commission, the Council and the Parliament: We won't accept those amendments which have a negative impact to the voluntary national defence and to the education of reserves. In addition, together with like-minded EU member states, we have highlighted the negative effects of the Commission's proposal considering firearm hobby, collecting firearms and hunting.
 
Fortunately, it would seem that the concerns have been heard and considered. It has been admitted that the Commission's proposal was poorly drafted, and many of the most restrictive parts have been deleted. The original bans no longer threaten manufacturing firearms or employment. The views of the Parliament and the Council are compatible, and they match Finland’s liberal objectives. There will be wide exemptions to the Directive, particularly in Article 6, which includes freedom for national defence systems to operate as before.
 
Registration and tracking of firearms will improve through new data filing, but arms permit systems will be working rationally. Hobbyists can continue sporting, hunting and collecting activities, even though new procedures might unfortunately increase administrative burden. What comes to national autonomy, the exemptions give enough room for states to control national regulations and practices. This directive is a complex issue, but when criticizing it, we should remember its aim to ensure and increase safety in Europe.
 
To conclude, the direction of the Directive seems better than expected. There are possible changes and turns ahead, since the debate is still fierce. We must continue to monitor the process and make sure that our demands are properly met.
 
Best regards,
 
Hannu Takkula
Odgovori
If gunban will be legit, from EU Slovenia will quit!
Odgovori
https://www.facebook.com/katja.triebel.1...2600403520
Odgovori
Vidim, da nekateri že vazelinate. Kakšna od pijavk prišepne kaj všečnega in že mažete. Odraščajo pa tudi generacije še večjih pomehkužencev, ki vas bodo poteptale, če ne pri tem posegu v zakonodajo, pa čez nekaj let, ko bo treba vračati škarje in nože.
Nekaj v sistemu ne štima, zato so vsi izidi samo kratkoročni, kar pa enim vazelinarjem zelo paše. Toliko korozivnih idej kot je v današnji družbi, še ni bilo nikoli doslej in gonja orožja je samo ena mnogih.
Odgovori
(09-12-2016, 22:35)ggrreo Napisal: Vidim, da nekateri že vazelinate. Kakšna od pijavk prišepne kaj všečnega in že mažete. Odraščajo pa tudi generacije še večjih pomehkužencev, ki vas bodo poteptale, če ne pri tem posegu v zakonodajo, pa čez nekaj let, ko bo treba vračati škarje in nože.
Nekaj v sistemu ne štima, zato so vsi izidi samo kratkoročni, kar pa enim vazelinarjem zelo paše. Toliko korozivnih idej kot je v današnji družbi, še ni bilo nikoli doslej in gonja orožja je samo ena mnogih.

Bodimo konstruktivni: povej, kaj si ti doslej naredil, in kaj lahko še mi naredimo? Kakšni so predlogi, ideje?

Jaz ta hip poleg pisanja poslancem (v glavnem ignorirajo) in medijem (vsi igonorirajo) ne vidim. In pa seveda, da bom na naslednjih volitvah (+ vsaj 10 mojih prijateljev in družinskih članov, s katerimi debatiramo o teh stvareh - nihče od njih sicer ni strelec niti kakršen koli "desničarski skrajnež") volil katerokoli stranko, ki bo imela v programu izstop iz EU. EU se namreč razrašča v totalitaristično, fašistično tvorbo.

In če nas bo dovolj tako glasovalo, bo banda podkupljenih EU poslancev ostala brez službe.
Odgovori
Lahko se doniramo Firearms United, da bo za odvetnisko ekipo, za priprwvo tozbe za izpodbijanje direktive, ce bo sprejeta.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 7 Gost(ov)