Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Šoltes je vrhunski zgled politične putane, ki se obrača tako kot piha veter, oziroma kot se kaže potenical bodočih volilcev. Najprej je bil odločno za prepoved in je nekje tle objavljen tudi njegov prvi odgovor, kjer ne samo da je za prepoved ampak "pričakuje da bodo lastniki orožja v luči pretresljivih dogodkov v PArizus sami oddali orožje..."
Ker so v pisarni dobili kup pošte, je zavohal priložnost in ovbrnil smer za 180°. Seveda, razen lokalnega piarja v obliki okrogle mize za vse povabljene novinarje, ni dal od sebe nič. Ni odgovarjal EC  in ni glasoval.
Toliko da vemo ko bodo nasledmnje volitve v EP.
Odgovori
Ne le da Šoltes ni glasoval, očitno se tudi ni udeleževal sej IMCO, čeprav je član.
Zver je vsaj zatežil z javnimi vprašanji Bienkowski... še vedno pa imam občutek, da se sploh ne zavedajo, kaj se dogaja - namreč to, da odgovarjajo, kako direktiva še ni dokončno izoblikovana in da bo šele po končnem besedilu začela razprava.
Takrat sploh ne bo razprave, ampak bodo samo glasovali, saj ne verjamem, da bi europoslanci se potem lotili oblikovanja amandmajev (saj je to načeloma naloga odborov, v tem primeru IMCO).

Po zadnjih informacijah, ki sem jih zbral, si upam trditi, da bo direktiva sprejeta. Vprašanje je samo, kakšna bo njena končna oblika, oziroma vsebina.
Odgovori
(02-12-2016, 07:57)JRC Napisal: Odavali so se Soltes, Fajonova, Zver in Sulinova.
Vsi zatrjujejo, da so proti.
Iz druge roke vem, da je proti tudi Peterle.
Za ostale ne vem.
Bomo videli na glasovanju.
Na Facebooku sedaj mnozicno pritiskamo na Fordovo, da je treba umakniti omejitev nabojnikov in vrniti pap nazaj na B4; predvsem pa omogociti, da bodo tudi novi strelci lahko se naprej kupovali pap.

Glasovanje je javno?
Odgovori
Glasovanje je javno ampak če si kdaj gledal kako to poteka, vidiš da se glasuje v paketih, ti mujoti pa pritiskajo kot jim naroči vodstvo stranke kateri pripadajo. Saj se še spomnete očitkov našim EU poslancem zakaj so glasovali na škodo Sloveniji in so odgovorili da "niso vedeli za kaj glasujejo in da so sledili navodilom stranke"...
Misliš, da to tokrat kaj drugače?
Odgovori
Drugače bo v toliko, da se sedaj ne bodo mogli izgovarjati, saj so sproti obveščeni. 
Prav tako bodo vsi poslanci dobili tudi vse pripombe na končno besedilo direktive.
Seveda se bodo lahko izgovarjali na strankarsko usmeritev, ampak s tem bodo še poslabšali položaj strank, ki jim pripadajo.
V teoriji seveda.
V praksi pa vsaj jaz ne verjamem, da bi se zaradi te direktive kaj posebnega zgodilo. 
Razlog je preprost: smo prevelika manjšina in na koncu dneva, se ne bodo sekirali zaradi teh nekaj glasov.
Odgovori
(02-12-2016, 10:40)Kristian Napisal: Glasovanje je javno ampak če si kdaj gledal kako to poteka, vidiš da se glasuje v paketih, ti mujoti pa pritiskajo kot jim naroči vodstvo stranke kateri pripadajo. Saj se še spomnete očitkov našim EU poslancem zakaj so glasovali na škodo Sloveniji in so odgovorili da "niso vedeli za kaj glasujejo in da so sledili navodilom stranke"...
Misliš, da to tokrat kaj drugače?

Tole slednje je najbrž retorično vprašanje?
Odgovori
Če je tik pred kosilom še posebej pohitijo LOL

Odgovori
Si zaploskajo pa gredo na 2 deci...
Odgovori
in nekje tle vmes se potrdi uredba o RAL odtenku graha, uredba o ukinitvi kategorije B7, obvezni registraciji magacinov, dolžini kondomov, novih davčnih stopnjav v državah EU, itd...
Odgovori
Imama tak občutek da bi za pregon še zadnjih dvomov veseli december lahko kakšno veselico prinesel!
Odgovori
(02-12-2016, 14:39)Kristian Napisal: in nekje tle vmes se potrdi uredba o RAL odtenku graha, uredba o ukinitvi kategorije B7, obvezni registraciji magacinov, dolžini kondomov, novih davčnih stopnjav v državah EU, itd...

Ja, s prihodom podsaharskih znanstvenikov in doktorjev bodo tudi o dolžini kondomov kmalu glasovali... Dokler pa tega ne dobijo na dnevni red, pa EK priporoča uporabo vrečk za pobiranje pasjih drekcev. #Sarc_off
Odgovori
Morda je malo naivno pričakovati, da bi predlog padel na glasovanju v parlamentu. IMCO z Vicky Ford na čelu že popušča EK, glasovanje v parlamentu pa bo kot običajno samo še formalnost - glasovanje po navodilih stranke.

Razne izjeme in posebna dovoljenja za B7 in nabojnike visoke kapacitete pa so zgolj izgovor. Tako lahko rečejo, da direktiva ne bo vplivala na obstoječe športne strelce, realnost pa je žal drugačna. Nekatere strelske discipline bojo utonile v pozabo, prihodnja generacija pa bo o športnem strelstvu lahko le sanjala.
Kako se bojo razne izjeme in posebna dovoljenja odražala v naši orožarski zakonodaji? Bodisi bo birokratska nočna mora z dvoumno zakonodajo in bo vse v domeni interpretacije uradnikov na UE, bodisi bo kar vse prepovedano ker bo tako lažje in bolj pregledno.
Odgovori
Malo ironije na celo temo... http://www.24ur.com/novice/svet/tuji-bor...apadi.html
Odgovori
Pogajanja se nadaljujejo v ponedeljek.

http://audiovisual.europarl.europa.eu/As...ef=I130242


FirearmsUnited nacrtujejo nove akcije in potrebujejo denar za izvedbo.
Donirajte, vsak euro steje:
http://firearms-united.com/2016/12/02/do...-firearms/
Odgovori
V bistvu se je potrebno vprašat, čemu je treba "razorožit evropska gospodinjstva" (kot se je izrazil en glupi čeh), zakaj, komu je to v interesu, kdo se boji oboroženih civilistov, zakaj, kaj se nam evropejcem obeta, kaj nas čaka,........?
Odgovori
(03-12-2016, 13:09)JRC Napisal: Pogajanja se nadaljujejo v ponedeljek.

http://audiovisual.europarl.europa.eu/As...ef=I130242


FirearmsUnited nacrtujejo nove akcije in potrebujejo denar za izvedbo.
Donirajte, vsak euro steje:
http://firearms-united.com/2016/12/02/do...-firearms/

doniral.
Odgovori
Clap Tudi jaz se drugic.  Clap
Po mojem je res pomembno, da dobimo EUNRA, saj bodo "mirovniki" zagotovo nadaljevali svoje poslanstvo razorozevanja, ne glede na razplet s to direktivo. Zato potrebujemo mocno organizacijo kakrsna je ameriska NRA, ker bomo drugace vedno manjsa manjsina.
Jaz sem tudi preprican, da je Trump zmagal ravno na tocki 2amandmaja in da se tega v EU parlamentu vecinoma sploh ne zavedajo. NRA je namrec vsem clanom vseskozi posiljala maile o Clintonovi, v vsaki stevilki mesecne revije so bile razprave in pozivi clanstvu, da bo 2 amandma ohranjen samo v primeru Trumpove zmage itd.

In ce smo strelci res enotni, potem enotno podprimo tiste stranke, ki ne bodo zmanjsevale nasih pravic in samo enotni bomo lahko dosegli, da se bodo stranke pred volitvami izjasnile ali podpirajo razorozitev ali ne.
In kot sem ze napisal, NRA ima moc in vpliv v prvi vrsti zaradi stevilcnega clanstva, saj na volitvah steje vsak posameznik, firme nimajo glasov.
Odgovori
To pa ne bo ekstra pomagalo:
http://yle.fi/uutiset/osasto/news/three_...ng/9333761
Odgovori
Mogoče bo tole malo nevtraliziralo http://www.express.co.uk/news/world/7396...ugee-Aghan
Odgovori
Dogodek na Finskem: strelec ni imel dovoljenja za orozje.

Nemcija: zal bodo taksni umori postajali vedno pogostejsi. Politika si bo pa zatiskala oci se naprej, dokler ne bo narod vzel pravico v svoje roke.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 14 Gost(ov)