Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Ne pozabit da so tudi ti predlogi samo enotni minimum regulacije , posamezne država lahko brez mu ali me to nadgradi z čisto prepovedjo polavtomatov.
Ta predlog je tudi ostrejši od originalnega predloga , samo za zbiratelje je ta boljši od prvega.

Kakor koli je naš ZORO kar ok je ima precej višje zahteve kot trenutno veljavna direktiva EU .Če bi enako potenciranje zahtev prenesli na naslednji zoro potem lahko B 4/7 oba končata v A pa magazini na orožih in nabavnih lisith. etc.
Odgovori
Če bo orožna zakonodaja sprejeta, bo to v mnogih državah samo še dodaten razlog za zahtevo po izstopu iz EU. Brexitu bodo sledili še drugi Exiti in na koncu bodo EU birokrati in EU poslanci ostali brez svojih dobro plačanih služb, saj ne bo več EU, ker jo bodo EU poslanci in birokrati s svojo odtujenostjo od volilne baze sami uničili...

Skratka, sami sebi kopljejo jamo.
Odgovori
In tobak ubije več ljudi, kot vse športno orožje tega sveta. Kdo je tu nor!?
Odgovori
"TRUMP EFFECT"
See, the Trump effect has already begun and if it continues in the manner in which many expect, this presidency is going to be a great thing for our country as a whole.
Trump To Push For Nationwide Concealed Carry So That Citizens Everywhere Can Defend Themselves Against Violence

The president-elect has made it clear that not only is he in support of the Second Amendment, but he also believes that concealed carry is extremely important and should be utilized by the American people.

Donald Trump’s stance on the Second Amendment, according to his website, is that “The right of self-defense doesn’t stop at the end of your driveway, That’s why I have a concealed carry permit and why tens of millions of Americans do too. That permit should be valid in all 50 states. A driver’s license works in every state, so it’s common sense that a concealed carry permit should work in every state. If we can do that for driving – which is a privilege, not a right – then surely we can do that for concealed carry, which is a right, not a privilege.” For us libertarians and conservatives who respect the United States Constitution, this is great to hear.
Odgovori
Lol, iz uredbe oz. restrikcije je izvzeta Švica zaradi strahu pred njihovim shengenexit.

Tole je totalna farsa!

Odgovori
Popolnima jasno je, da gre pri tej zadevi zgolj za nek prikaz javnost češ, 'saj reagiramo proti terorizmu' in morda še celo prvi korak k projektu popolne razorožitve državljanov EU.
Odgovori
(30-11-2016, 11:06)Ales Napisal: Popolnima jasno je, da gre pri tej zadevi zgolj za nek prikaz javnost češ, 'saj reagiramo proti terorizmu' in morda še celo prvi korak k projektu popolne razorožitve državljanov EU.

V bistvu ne ker javnost o tem ne ve nič ,je nič ne briga  , to je čisto politična odločitev vrjetno z dost veliko podporo na višjih ravneh, poleg tega orožni del predstavlja samo manjši del paketa 'ukrepov'
Odgovori
Biaggo: EU direktive veljajo samo v članicah EU. 
To, da je Švica del Schengenskega območja nima neposredne veze s to uredbo. 
Seveda pa bodo morali Švicarji upoštevati uredbo, če bodo šli z orožjem v EU.
Odgovori
(30-11-2016, 13:17)JRC Napisal: Biaggo: EU direktive veljajo samo v članicah EU. 
To, da je Švica del Schengenskega območja nima neposredne veze s to uredbo. 
Seveda pa bodo morali Švicarji upoštevati uredbo, če bodo šli z orožjem v EU.
Lahko da sem narobe razumel, ampak:

The proposed directive, which applies to non-EU member Switzerland only because it is part of Europe's Schengen open border system, has raised hackles among the Swiss, who resent intervention from Brussels.

Odgovori
To je pa čudno, saj je v Šengnu tudi Norveška, Islandija, itd... zakaj potem omenjajo samo Švico?
Evo, sem šel prav pogledat na seznam: v Šengnu so še Liechenstein, San Marino, Vatikan in Monaco.
To me res čudi in nimam razlage.
Odgovori
Po moje da zato ker bi blo v danem primeru v Švici v petnajstih minutah sranje, ker imajo orožje doma vsi in to avtomatskega, pa še direktno demokracijo kjer glas ljudstva šteje malo drugače kot pa drugod po evropi.
Odgovori
(30-11-2016, 13:41)JRC Napisal: To je pa čudno, saj je v Šengnu tudi Norveška, Islandija, itd... zakaj potem omenjajo samo Švico?
Evo, sem šel prav pogledat na seznam: v Šengnu so še Liechenstein, San Marino, Vatikan in Monaco.
To me res čudi in nimam razlage.

Norveška podpira omejitve , Islandija pa ?who cares. , treba se je zavedat, da so tenutno na severu na oblasti povsod razni multikulti gays'r'us ,ti so vsi za omejevanje orožnih pravic.

Privatne ravbarkomande Liechenstein, San Marino, Vatikan in Monaco so nepomebne pa tudi dvomim ,da je katera proti.

Šengen nima veze toliko kot skupni evropski trg. Švica ima posebno hecno situacijo kjer ji EU korenček in palica sistem dovoljuje dostop do skupnega trga v kolikor sinhronizira svoje zakone z njenimi direktvami a v nasportju z Norveško ki je v EEA in je ima glede tega sprejemanja zakonodaje iz EU precej avtomatizma , se Švica praktično za vsak sklop ponovno pogaja (Švicarska neposredna demokracija in referendumi so EU stalno napoto ) in če ga sprejme ji EU ponudi malce več dostopa ,a če česa ne sprejme ji odvzamejo del dostopa na trge tu ger za ogromne denarje tako da se tudi švicarji marsikdaj prepognejo in pripravijo vazelin..
Odgovori
Cudi me Norveska, kjer je lov zelo razsirjen. No, najbrz se lovci ne sekirajo zaradi prepovedi pap.
Odgovori
A misliš da je pri nas kaj drugače? Vsak gleda za svojo rit in se mu žvižga za ostale. Lovci se trudijo da bi bili izjema, ki jim omogoči pokanje v lovišču kjerkoli hočejo (pa recimo temu pristrel/nastrel) in kakšna golaž tekma, SZS se itak drži mnenja da so izjema ker streljajo samo MK, biatlon so izjema ker streljajo po pravilih mednarodne biatlonske zveze, ostali civili, ki strelja-jo/mo za svoje veselje pa jih veselo faše-jo/mo.
Odgovori
Biatlonci (in SZS) so ene navadne pickice, ker so pozabili, da so v preteklosti tekmovali s 6.5x55, deklice v OŠ so se pa privajale na gan z MK.
"Pussyfication of the West"
Odgovori
(01-12-2016, 12:32)Klemenc Napisal: Biatlonci (in SZS) so ene navadne pickice, ker so pozabili, da so v preteklosti tekmovali s 6.5x55, deklice v OŠ so se pa privajale na gan z MK.
"Pussyfication of the West"

Tak odnos precej pripomore do tega, da te bodo podprli. Kako hudiča lahko izrabite vsako priliko za dodatno razprtijo?
Odgovori
Prejšnji teden sem pisal vsem evropskim poslancem in za enkrat dobivam same podporne odgovore. Večina se tako ali tako ne odzove, tisti, ki pa so se, pa pravijo vsaj, da moramo biti previdni. Francoski predstavnik Bruno Gollnisch je bil še najbolj oster do EK in izgleda, da je "na naši strani". Tisti, ki so/bodo za predlog se verjetno ne oglašajo.
Odgovori
Mimogrede, je kakšen odziv od naših evroposlancev?
Odgovori
slab gleda na to da vsak mesec dobijo nekaj tisoč Eur za delo z bazo pa domačo pisarno ,japajade navadna kraja denarja .
Odgovori
Odavali so se Soltes, Fajonova, Zver in Sulinova.
Vsi zatrjujejo, da so proti.
Iz druge roke vem, da je proti tudi Peterle.
Za ostale ne vem.
Bomo videli na glasovanju.
Na Facebooku sedaj mnozicno pritiskamo na Fordovo, da je treba umakniti omejitev nabojnikov in vrniti pap nazaj na B4; predvsem pa omogociti, da bodo tudi novi strelci lahko se naprej kupovali pap.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)