Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
... so dobili politične smernice...
Odgovori
EU se razkraja, samo politiki tega nočejo sprejeti...

Predsednik EK Juncker poziva Evropske voditelje, naj ne dovolijo referendumov o obstanku držav v EU, ker bi ljudje glasovali za izstope... 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-...LEAVE.html
Odgovori
Ja, da se ne omenja dejstva, da so ravnokar na potihem izglasovali za omejitev svobode medijev, in socialnih medijev, češ da gre za boj proti Ruski propagandi in da svoboda govora mora imeti svoje limite... zanimiv trend sicer, nekako mi je znan iz zgodovine, najprej se skoncentrira oblast, nato se razoroži ljudi in se jih naredi docilne s presežkom informacij, revščino ter hujskanem proti zunanjim sovražnikom, nato pride omejitev svobode govora... we all know how this plays out...
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
Tale navedba je pa po mojem pretirana:

"Evropski poslanci se morajo zavedati, da bodo imele predlagane zaostritve pogubne učinke na več kot dvesto milijonov evropskih državljanov, ki posedujejo in uporabljajo svoje orožje zakonito, "

saj v EU ni 200 milijonov lastnikov orožja.
Odgovori
Po nekih statističnih podatkih je v EU okoli 25-30 milijonov legalnih lastnikov orožja, če pa to drži, pa ne bi vedel...
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
Točno to vprašanje je nekdo zastavil na Facebook strani Firearms United.

Vprašanje je v desnem stolpcu (se pravi v stolpcu desno od glavnih objav):

Question: I was asked to day. Where does the 200 million Gun owners figure come from in the EU? Seeing that we are all of +/- 500 million in the 28 states? Could somebody point me at the report or the stats that verifys this figure?

Firearms United odgovor: it is 200 million voters and 100 million gun owners of registered ones as well as deactivated, acoustic, alarm guns and airsofts.
Odgovori
Nisem vedel, da ima vsak imetnik orožja dva glasova  Whistle in še vedno dvomim, da ima v EU 20% populacije orožje.
Odgovori
Najboljše da se še sedaj nekdo spet iz Slovenije najde pa kakšne številke začne v EU pošiljat... naj bo pretirana številka zakaj pa ne...
Odgovori
Zakaj ne?
Zato, ker je to v nebo vpijoča neumnost, ki zagotovo naredi več škode kot koristi.
Če "mi" očitamo evropski komisiji, da navaja lažnjive podatke, potem pa ...  Doh
Odgovori
Wall
Odgovori
Napak bi bilo, da bi med lastnike šteli le tiste, ki imajo v zasebni lasti registrirano orožje. Tule je en od virov navedbe, res da je v to število vključena "razširjena sestava" lastnikov legalnega orožja (rezervisti, lovci, strelci, zbiratelji, trgovci, proizvajalci, varnostniki, upravljalci strelišč in državljani, ki posedujejo orožje, katerega posest ni omejena) ampak vseeno verjamem, da v tem smislu številka drži, lahko, da je celo večja. Drži pa tudi, da smo lastniki orožja včasih sami svoji največji sovražniki.
Odgovori
Lepljiva EU gnojnica se je razlila že tako široko, da Juncker brez sramu prepoveduje nadaljnje referendume o obstanku posameznih članic EU v povezavi, kajti ljudje bi se na teh referendumih večinsko izrekali za odhod iz EU...

Že to nedeljo so v Avstriji predesdniške volitve, kjer se zmaga nasmiha kandidatu Svobodnjaške stranke in evrokritiku ing. Norbertu Hoferju...
(Hofer pa je znan kot velik zagovornih orožnih pravic, sam se le redkokdaj loči od svojega Glocka...)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-...LEAVE.html
Odgovori
Kopirano od ŽigaP

Shadows meeting just finished. VF sold us out. A7 stays, magazine limitations stays (11 for long guns, 21 for short), permit to buy magazines, you can buy mags only for a weapons you have permit for, medical checks every 5 years.
VF presses to have it voted in at Trilogue on Monday, so they finish it under Slovak presidency. Then February for closing at IMCO, and march for plenary. Then 15 months to implement.

https://www.youtube.com/watch?v=BBsU2nRO9p8&feature=youtu.be
Odgovori
Cakaj malo.
Si poslusal kaj je povedala? Izjeme za sportne strelce bodo zagotovili. To pove ze v prvi in drugi minuti.
Zdaj grem poslusat naprej.

Od 9minute naprej: odlicna ceska europoslanka!
Odgovori
Daj si že enkrat dopovedat da je A in izjeme poraz na čeli črti!
Odgovori
(29-11-2016, 19:26)dani_79 Napisal: Daj si že enkrat dopovedat da je A in izjeme poraz na čeli črti!

Ti si pa daj ze enkrat dopovedati, da se nic ni zakljuceno, ker se se vedno pogajajo.
Si sploh poslusal posnetek? 
Fordova je veckrat ponovila, poslusaj tam od 20-25minute dalje.
Cetudi bodo B7 (oz.vse polavtomatske z vec kot 11 naboji) prestavili v A, pa to ne bo veljajo za obstojece lastnike. Torej le ne bo prislo do zaplembe obstojecih kosov, ampak bomo avtomaticno dobili dovoljenje. To je pa vseeno bistvena razlika od prvotnega predloga, po katerm bi nam orozje pobrali.
Prav tako je rekla, da bo mozen promet (nakup, prodaja, dedovanje) med imetniki tovrtstnega orozja.

Ja, se strinjam - dolgorocno bo to pomenilo,da cez par deset let ne bo vec zivih lastnikov, ker novih dovoljenj ne bo. Ampak, ce je taksno vecinsko mnenje, je to treba spostovat, jebiga, demokracija pac pomeni, da vecina prevlada.

Se vedno pa obstaja realna moznost, da bo parlament glasoval proti, zato se mi zdi preuranjeno govoriti o porazu na celi crti.
Odgovori
Prvi problemi bodo ob prvem podaljšanju. Če že ne prej.
Odgovori
Kje ti tu demokracijo in večinsko mnenje vidiš veš samo ti!
Odgovori
Vecinsko mnenje se izraza v parlamentu, ce ti to ni jasno, ne vem, kako ti naj narisem?

Seveda smo lastniki orozja vecinsko proti tej direktivi. A zal smo imetniki orozja manjsina, ker nas je premalo, kar se potem odraza tudi v eu parlamentu.
Zagotovo pa direktiva ne bi bila sprejeta, ce bi imeli vsi europoslanci orozni list.

Lahko se jezis name, ampak verjemi, da nisem kriv za to direktivo.
Aktivno (tudi z denarjem) podpiram Firearms United in dopovedujem poslancem in europoslancem, kaj ta direktiva pomeni. Ampak na glasovanje pa ne morem vplivati.
Odgovori
Torej se obetajo pregledi pri dohtarju na 5 let, katerih glavni namen je, da bodo ljudje vračali orožje in listine, saj jim bo zoprno plačevat drage preglede in hodit vsakih 5 let k zdravniku, ker morajo, vsaj tisti ki delajo, že tako ali tako hodit na 5 let zaradi službe?

Jaz bom dejal takole...če bodo te neumnosti sprejete, počakam še na izid arbitraže glede meje, nato pa si začnem aktivno prizadevati, da Slovenija izstopi iz evropske unije, ter se z višegrajčani združi v novo zvezo mogoče še z Avstrijo v duhu Avstro-Ogrske (pa brez hrvaške). In ja, v tej uniji bo orožna zakonodaja pobrala ideje iz češke in avstrijske zakonodaje.

Evrokrati bodo pa žalostno gledali, ker se jim bo zaprla finančna pipica.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 7 Gost(ov)