Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(13-04-2016, 14:11)Raccoon Napisal: 1. večkrat je bila že objavljena novica, da se teroristi radikalizirajo v določenih verskih objektih.

Tu misliš na krščanske cerkve? Se strinjam, vidimo da predvsem v ZDA so najhujši krščanski fundamentalisti.
Odgovori
V 4 mesecih po koncu II.svetovne vojne v Evropi je bilo na Slovenskem ubitih ca 125.000 ljudi. To ni politično mnenje, to je dejstvo.Če temu prišteješ še pobite med vojno potem je jasno zakaj in kdo ogroža življenje, telo in spolno nedotakljivost Slovencev.

Rabimo orožje še za kaj drugega kot biatlon ali lov merjasca.

Niska stopnja civilne posesti orožja je želja po nadzoru, po nemočnem državljanu s katerim lahko oblast počne kar se ji zljubi.
 Zakaj imamo eno najmilejših kazenskih zakonodaj o nasilju?
Zakaj se pošten državljan ne sme biti sposoben braniti?
Zakaj se oblast tako enostavno poistoveti s problemi nasilnežev, za njihove žrtve pa ji je malo mar?
Odgovori
+1 (jutri, ker sem današnjega že porabil)
Odgovori
@Raccoon
Kdaj, oziroma kje točno sem zapisal, da podpiram periodiko pregledov, ki jo predlaga EK?

Trdim le, da je smiselno imeti posestnike/uporabnike strelnega orožja, ki izpolnjujejo predpisane minimalne standarde za določen način posesti/uporabe.

Tako nekdo, ki kaže znake psihičnih motenj, ali najverjetneje ni ravno primeren niti za posest, kaj šele kako zahtevnejšo obliko.Nadalje, nekdo, ki je slep, s posestjo in športnim streljanjem ne bi smel imeti težav (ob upoštevanju, da obstajajo tovrstna tekmovanja), sem pa nekako v dvomih, da bi bil primeren za lovca ali, da bi orožje nosil za potrebe samoobrambe. Ravno lovci in tisti, ki orožje nosijo, bi po mojem mnenju morali izpolnjevati najvišje standarde.

Glede na to, da preslabo poznam področje medicine dela, bi bilo o tem vidiku potrebno povprašati pristojne strokovnjake, tako o vrstah pregledov, kot tudi o pogostosti le teh, če sploh (vendar ne tistih, ki bi služili z opravljanjem pregledov, saj bi šlo v tem primeru za navzkrižje interesov). Nadalje trdim, da bi morali biti pregledi med posameznimi področji primerljivi, če so primerljiva tudi tveganja. Iz tega izhajajoč menim, da je obstoj prvega pregleda ob pridobivanju dovoljenja nekako smiseln (nekdo s strokovnim znanjem posameznika vsaj približno oceni).

Ne ozirajoč se na uveljavljeno rešitev pa sam vsekakor podpiram misel, da se način opravljanja pregledov bolj poenoti, kot je to sedaj (v tem pogledu govorim o obstoječem slovenskem sistemu) in se s sistemom nadgradenj in fleksibilnosti posameznikom olajša opravljanje le tega (skupno opravljanje - združevanje, ali le dopolnjevanje različnih pregledov – sedaj se načeloma opravljajo v celoti ločeno, večja časovna prilagodljivost), ne nazadnje tudi zmanjša, ali celo odpravi s tem povezano finančno breme.

Iz zgoraj zapisanega izhaja, da morebitni uvedbi dodatnih periodičnih pregledov kategorično ne nasprotujem, bi pa pred dokončnim stališčem želel slišati strokovno mnenje stroke in vsekakor videti umestitev med ostale dejavnosti za katere se morajo opravljati začetni, ali periodični pregledi ter v kakšnem obsegu se ti opravljajo.

Sto odstotnega zagotovila, da posameznik ne bo predstavljal tveganje zaradi svojega zdravstvenega stanja ni, četudi bi se ob njem stalno nahajal zdravnik, je pa iz preteklih izkušenj in drugih področij mogoče dokaj natančno izluščiti kakšna raven nadzora je takšna, ki tveganje zmanjša na zanemarljivo raven.
Odgovori
Kimber, malce lažeš, kajne. Uradni podatki govorijo o slabih 100.000 vseh žrtev na slovenskem med in po (zaradi med) ww2.
Odgovori
Morda le misel.
Z vsem dolžnim spoštovanjem do tem povezanih s polpreteklo zgodovino, osebnimi političnimi preferencami, ipd. Te problemov povezanih s sprejemom nove orožne zakonodaje ne bodo rešile, žal pa lahko poglabljajo, ali ustvarjajo nepotrebna nesoglasja, zato bi se kazalo v diskurzu omejiti na pričujoč problem. Poizkusimo biti v tem pogledu nekoliko bolj preudarni od političnih elit.
Odgovori
Dejstvo je, da bodo pogostejši zdravniški pregledi predstavljali dodaten strošek za imetnika orožja.
Pri čemer je itak najpomembnejši element "psiha", saj je logično, da nekdo s fizičnimi omejitvami pač ne bo šel na strelišče, ker preprosto ne bo zmogel. 
S "psiho" je pa tako - če pride do tega, da se v glavi zgodi "klik", ne pomaga noben (predhodno opravljen psihotest), ker "klika" ni možno determinirati.
Zato je vse to opletanje (EU komisije) s pogostejšimi zdravniškimi pregledi en navaden lari-fari, ali bullshit po domače.

In če k temu dodamo še pregovorno "iznajdljivost" Slovencev (pa tudi kakšnih drugih narodov) pri izzigravanju zakonov, bo varnostni učinek minoren (kar poglejte kako že sedaj nekateri dobijo zdravniško potrdilo tudi brez psihotestov), stroški pač ne.


In še ena zelo subjektivna ocena: upal bi si trditi, da je med športnimi strelci bistveno manj zdravstveno problematičnih oseb, kot jih je med lovci (tudi zaradi starostne strukture) in sem prepričan, da bodo lovci na nek način (spet) dosegli neke svoje privilegije.
Odgovori
(13-04-2016, 15:11)matjaz43 Napisal: Kimber, malce lažeš, kajne. Uradni podatki govorijo o slabih 100.000 vseh žrtev na slovenskem med in po (zaradi med) ww2.
Strašna razlika med slabih 100.000 in dobrih 125.000, kajne?
Odgovori
(13-04-2016, 14:47)kimber Napisal: V 4 mesecih po koncu II.svetovne vojne v Evropi je bilo na Slovenskem ubitih ca 125.000 ljudi. To ni politično mnenje, to je dejstvo.Če temu prišteješ še pobite med vojno potem je jasno zakaj in kdo ogroža življenje, telo in spolno nedotakljivost Slovencev.

To JE politično mnenje, ki ga prosim zadrži zase, ker se vsi ne strinjamo z njim. Ker so "dejstva" odvisna od tega, kateri politični struji verjameš.
Zaradi takelega nepotrebnega pogrevanja zgodovine, se potem samo kregamo med sabo. Tu je govor o EU zakonodaji, in to, kaj se je, ali se ni dogajalo 60 let nazaj, v tem primeru nima prav nobene veze.
Odgovori
(13-04-2016, 15:35)Orien Napisal:
(13-04-2016, 15:11)matjaz43 Napisal: Kimber, malce lažeš, kajne. Uradni podatki govorijo o slabih 100.000 vseh žrtev na slovenskem med in po (zaradi med) ww2.
Strašna razlika med slabih 100.000 in dobrih 125.000, kajne?

V teh 100.000 so zajete vse žrtve, nemške, italjanske, partizani, domobranci, civilisti, interniranci v koncentracijskih taboriščih (marsikater od njih je tam pristal tudi po zaslugi kasneje ubitega v povojnem maščevanju).......in povojno pobiti, kar je bistveno drugačen podatek kot ga je navedel Kimber, ki je namigoval, da so samo po vojni pobili 125.000 ljudi.
Odgovori
Številka je tu najmanj pomembna pomembna je vsebina ki jo omenja!! Te pa ne more noben zanikat ne glede na to kaki struji pripada ali verjame v smrkce ali pa JJa!
Odgovori
(13-04-2016, 15:58)dani_79 Napisal: Številka je tu najmanj pomembna pomembna je vsebina ki jo omenja!! Te pa ne more noben zanikat ne glede na to kaki struji pripada ali verjame v smrkce ali pa JJa!
In kaj ima to veze z zaostrovanjem zakonodaje EU?
Odgovori
Iurium humanorum s parodijo na verovanja (ki so jo žal nekateri razumeli po svoje) sem hotel samo nakazati absurdnost spreminjanja zakonodaje pod krinko boja proti terorizmu.

Če se že spreminja zakonodaja, potem naj se izboljša ne pa poslabša. Zdravniško potrdilo potrebuješ že sedaj in to ni edini filter. Zaradi mene se lahko v ta filter vključijo tudi podatki iz centrov za socialno delo. Najbrž je nekaj narobe s psiho nekoga, ki mu žena pade vsakih 14. dni po stopnicah ali pa potrebuje varno hišo - žena ne on.

Kakšne učinke sploh pričakuješ od dodatnih zdravstvenih pregledov?, če pa je znano, da je bil med športnimi strelci do sedaj zaznan le en sam incident. Vsaj tako je prebrati na tem forumu.

Kakšni bodo pa finančni učinki pa lahko izračunamo: 
40.000 lastnikov orožja pri povprečni ceni zdravniškega pregleda 100 eur = 4 M eur (milijone evrov).
Torej 4.000.000 evrov se bo na vsakih 5 let prelilo iz žepov strelcev v žepe zdravstvene blagajne Tappingfoot
Odgovori
(13-04-2016, 15:59)topostrelec Napisal:
(13-04-2016, 15:58)dani_79 Napisal: Številka je tu najmanj pomembna pomembna je vsebina ki jo omenja!! Te pa ne more noben zanikat ne glede na to kaki struji pripada ali verjame v smrkce ali pa JJa!
In kaj ima to veze z zaostrovanjem zakonodaje EU?
V zdajšnjem času je vsak omejen samo z lastno ignoranco.
Odgovori
Kimber ker vidim kam pes taco moli eno vprašanje za razmislek.

Recimo hipotetično: Rusija izvrši agresijo na Slovenijo, ti se hrabro boriš proti agresiji... Kako bi se ti počutil, ko bi te sosed izdal Rusu, ruski verziji gestapa, ko bi se ti boril upravičeno proti okupatorjem in bi ti poklali družino in otroke ta sosed pa bi pomagal ali celo sam klal in posiljeval,  zato da se šlihta Rusu?

Verjetno bi ti tudi po vojni bil popolnoma razumevajoč in bi trdno verjel da so ti ljudje čisto vsi nedolžni!

No malo sem ti ogledalo postavil ker ima že cela Slovenija dovolj tega belogardističnega sranja in obračanja zgodovine!

Ja bili so zločini nad nedolžnimi, ja bili so pokoli, ampak so morali imeti povode za takšno razmišljanje in JA živimo v 2016!!!
Odgovori
(13-04-2016, 16:17)Orien Napisal: V zdajšnjem času je vsak omejen samo z lastno ignoranco.

V Sloveniji je lahko govor o vremenu ali pa Higgsovem bozonu, pa bo v roku 10 postov nekdo potegnil na plano domobrance in partizane in bo seveda nato konec razumne debate.

Zato v Sloveniji ni možen nikakršen napredek. Ker se vedno skregamo zaradi nepomembnih stvari.
Odgovori
(13-04-2016, 16:27)topostrelec Napisal:
(13-04-2016, 16:17)Orien Napisal: V zdajšnjem času je vsak omejen samo z lastno ignoranco.

V Sloveniji je lahko govor o vremenu ali pa Higgsovem bozonu, pa bo v roku 10 postov nekdo potegnil na plano domobrance in partizane in bo seveda nato konec razumne debate.

Zato v Sloveniji ni možen nikakršen napredek. Ker se vedno skregamo zaradi nepomembnih stvari.
Da ne bo pomote: nikjer nisem omenjal partizanov in ne domobrancev; če pa komu ni jasen vzorec delovanja avtokratskih režimov (levih ali desnih, domačih, evropskih ali pa svetovnih), pa ob današnjih možnostih informiranja enostavno ni izgovora za nevednost.
Odgovori
Kdor bo naslednji omenil partizane ali domobrance ali mrtve ali nasmejane v tej temi, dobi nagradni izlet v toplice za en teden. Zdaj pa dost.
Ljube duše, držite se teme prosim... Pray
administrator / Strelec.si
Odgovori
En film za sproščanje napetosti..

https://www.youtube.com/watch?v=shapT_lZXH8
Odgovori
Se opravičujem , če sem koga prizadel z svojo direktnostjo ampak danes ni čas, da se narod dodatno deli, ko nam grozijo novi zakonski restriktivni ukrepi zaradi početja ljudi katerim je vseeno katere barve ali politične orientacije ste.
Topostrelec se strinjam, od tu tudi reakcija , nisem politično opredeljen imam pa obojnim kaj za povedat.

Seveda pa se vsi upam zavedamo, da nam dodatne delitve ne pomagajo ne pri strelstvu ne kje drugje, sploh pa zaradi zgodovinskih dogajanj prejšnjih generacij.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)