Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Iurium: Plus v ponedeljek  Clap
Odgovori
Pri vseh teh debatah se mi zdi čudno, da se ne oglaša orožarska industrija... Nemara pa gre ravno zato... Na polavtomat predelana rabljena vojaška avtomatska puška na končnem trgu dosega tretjino cene njene civilne izvedbe, ter dejstvo, da se s predelavami rabljenih pušk ne ukvarja veliko firm, pa še te so večinoma iz Češke...
Odgovori
Zato ker pravi biznis se počne s štemplom in blagoslovom države in tega se nikoli in nikdar ne bo dotikalo ne glede na to kaj pravi družba (beri država beri tisti, ki jo imajo v lasti) o zasebnem lastništvu orožja. Ne glede na tip družbe je vedno kadarkoli je elita čutila da je ogrožena poskrbela, da pravi del prebivalstva ob ustrezni stimulaciji dobi orožje in pokensla nepravi del prebivalstva. To kar se pa gremo je pa show za rajo, kjer je treba zato, da se prodaja demokracija in svoboda pač podeliti ljudstvu določen del "privilegijev", ker so pač pogruntal da na dolgi rok se to bolj splača kot pa ljudi s silo držat v šahu - bistveno bolj učinkovito je dat korenček in zagroziti, če ne boš tak in tak ne bo korenčka in se ljudje sami več al manj nadzorujejo in držijo v šahu (kar ti dokazujejo tudi primeri s tega foruma - recimo ti sam si idealen primer tega s svojimi predlogi sam mal pomisli zakaj si napisal kar si napisal, če imaš voljo in željo po samoanalizi).  Vprašaj Bobby McGeeja, za hint...
Odgovori
A to pa ne bodo prepovedali? http://www.zurnal24.si/sto-tisoc-evropej...nek-265965
Odgovori
imho, orožarska industrija sploh v evropi (civilni sektor pa itq) je minorna in ne more po ničemer tekmovati s kapitalom ki ima kontrolo nad državami, nima ne v lasti medijev ne miljard za lobiranje, tko da je iz tega vidika že v naprej obsojeno na propad.
Odgovori
Jaz pa mislim, da nihče od orožarjev ne podcenjuje civilnega trga.
Vzemi Excel pa se malo poigraj s številkami: 20.000 strelcev v Sloveniji + 20.000 lovcev (ali nekaj takega), pa poskušaj izračunati porabo streliva in ostale opreme in nakupe novih kosov... najbrž je v povprečju kar 1000€ letno, kar pomeni 40 milijonov letno. Pa vzemi samo polovičko in aplicirajo 20M na 100x večji evropski trg....
Odgovori
Oooohoho, zelo optimistično. Športnih strelcev je 2-3 tisoč, ~ 6k je varnostnih, 20k lovcev, 10 k "posestnikov", za drobiž pa je ostalih. Porazdelitev porabe streliva pa je verjetno pretežno na strani športnih strelcev (na primer kralji strelstva  Rolleyes lahko na trening nekaj 100 šusov ponucajo, tolk municije pa starejši lovec v 10 letih ne vidi).
Odgovori
(29-02-2016, 13:52)romunov Napisal: ... kralji strelstva  Rolleyes lahko na trening nekaj 100 šusov ponucajo ...

... in v glavnem jo še sami polnijo ...

... obdelava podatkov je res ena zanimiva stvar ...

lp upor500
Odgovori
OK, če sem preoptimističen, lahko zmanjšamo za 10x, pa še vedno dobimo za SLO 4 milijone, kar pomeni v EU 500+milijonov.
In na pol milijarde eurov nihče ne gleda zviška.

Poleg tega je v SLO zagotovo več kot 4mio v civilnem trgu (kar pomeni samo 30€/kos orožja letno), saj sem na hitro pogledal bilance oglaševalcev na tem portalu in naštel več kot 4 milijone letnega prometa, pri čemer vseh nisem niti upošteval (Proarmis v 2014 ni imel prometa, Varnost zagotovo tudi nekaj ustvari s prodajo "orožarskem programu")....
Odgovori
(29-02-2016, 14:33)JRC Napisal: OK, če sem preoptimističen, lahko zmanjšamo za 10x, pa še vedno dobimo za SLO 4 milijone, kar pomeni v EU 500+milijonov.
In na pol milijarde eurov nihče ne gleda zviška.

500 miljonov na letni bazi... toliko mednarodni špar proizvede prometa v enem tednu...
Odgovori
(29-02-2016, 17:54)Marks Napisal:
(29-02-2016, 14:33)JRC Napisal: OK, če sem preoptimističen, lahko zmanjšamo za 10x, pa še vedno dobimo za SLO 4 milijone, kar pomeni v EU 500+milijonov.
In na pol milijarde eurov nihče ne gleda zviška.

500 miljonov na letni bazi... toliko mednarodni špar proizvede prometa v enem tednu...

če od tega vzameš samo 1% provizije, pa se vsi strinjamo da so se evroposlanci pripravljeni prodati za precej manj...
Odgovori
Ja, ampak problem je v tem, da je poslancev tam okrog 750 ali nekaj takega  Whistle
Mislim pa, da orožarski lobby deluje "diskretno" in da je tudi orožarski biznis (civilna sfera) precej težji od cifer, ki jih ugibamo.
Odgovori
Je kdo prebral amandmaje v novem predlogu ?

Sedaj zahtevajo zavarovanje orožja tako kot za avtomobil.
Odgovori
Kot bi nekdo rekel, lov na čarovnice.
Nabojniki s povečano kapaciteto naj bi bili razvršeni v kategorijo B ter tako postali predmet registracije oziroma vpisa v orožno listino.
Pištolski ročaji na puški, hladilna rebra na cevi, možnost uporabe nabojnikov s povečano kapaciteto, zložljiva kopita ter ostale lastnosti, ki ne služijo "dobremu" namenu bodo odločilen faktor pri razvstitivi v kategorijo B7 ali pa kategorijo A.
Čakam samo še na vrstico, kjer bo pisalo da so precizne puške z optiko nevarne na večjih razdaljah in da jih civilisti za športno streljanje ne potrebujejo...

Zdaj je še tavelikemu butlju jasno, da tu nikoli ni šlo za boj proti terorizmu.
Odgovori
Je kakšen link, da si lahko preberemo? Zadnje delovno gradivo ki sem ga našel je iz 16. 2., je že kakšno novo?
Odgovori
http://www.europarl.europa.eu/sides/getD...V0%2F%2FEN

2.3.2016
Odgovori
Hvala Kristian!

Sem prebral in vidim, da so amandmaji v nekaterih točkah celo bolj strogi, kot so bili prvotno predlagani v Direktivi

Citat:In Category B, the following point is added: "7a. Magazines with a capacity of more than 10 rounds". ... the person concerned shall register those magazines or essential components in writing with the competent authorities.
Magazini z visoko kapaciteto bi spadali v B kategorijo in bi bil potreben vpis v orožni list. Kako, ko pa magazini nimajo tovarniških številk? To je v praksi praktično neizvedljivo.

Citat:In Category C, the following point is added: 6. Firearms under categories A, B, C and D that have been deactivated in accordance with Commission Regulation on the deactivation."
Deko orožje bi bilo dovoljeno le, če bi bilo onesposobljeno po novih standardih. Sklicujejo se na ˝Commission regulation on deactivation˝, kjer pa je v nasprotju z amandmajem navedeno, da se ta ne nanaša na orožje onesposobljeno pred sprejetjem teh standardov. To bi pomenilo, da bi moralo desettisoče kosov deko orožja romati do puškarjev da se jih dodatno deaktivira. Če bi vsi Slovenski puškarji opravljali samo dodatno deaktivacijo na vseh kosih, bi za to potrebovali več let, ta čas pa bi imeli lastniki v posesti nezakonito orožje.  Kako bo to mogoče na tistih kosih, ki so že sedaj popolnoma zavarjeni? 

Citat:enclose a proof of liability insurance covering personal injury and property damage when applying for a firearms licence.
Vsak kos orožja bi moral biti zavarovan (kot npr. avtomobili), da se v primeru povzročitve telesne poškodbe ali materialne škode lahko oškodovancu izplača odškodnina ali pokrije škoda. Še en nerealen predlog. Koliko bi to stalo lastnike orožja, da bojo lahko služile zavarovalnice?

Citat:Member States shall arrange for their duty surplus stock weapons hitherto used by their police, customs and military to be destroyed. (No firearm used by the police, customs or military shall end up on the private market.)
Nič več prodaje vojaških zalog na civilni trg, ampak samo v uničenje. Četudi gre za redke zgodovinske kose, ki so še vedno v skladiščih nekaterih vojska.
Odgovori
Marksizem ponovno dviguje glavo -  pravica do privatne lastnine omejena na 5 let.
Odgovori
(06-03-2016, 02:46)Kristian Napisal: http://www.europarl.europa.eu/sides/getD...V0%2F%2FEN

2.3.2016

Na hitro se pgledal... Ali se meni samo zdi, da ni več predloga za ukinitev B7?

Vidi pa se, da je prisoten birokratski pogled na zadevo in da pissci amandmajev ne vedo za kaj gre!? Res nekaj extremno neumnih je notri!!!
Odgovori
Slabo si gledal, ker je to povsem isto sranje kot ga zagovarja Komisija le zapakirano v leporečje (tako kot ga želijo nekateri na tem forumu, kjer nekoga vljudno z nasmeškom zaštihaš v hrbet in ti mora rečt še hvala):


Citat:In its proposal the commission wishes to amend Annex I of the Directive so as to add in category A "automatic firearms which have been converted to semi-automatic firearms" and "firearms under points 1 to 7 after having been deactivated", consequently prohibiting such firearms. The rapporteur supports this provision.
Isto kar predlaga Komisija kaj je point DEKO če je potem prepovedano WTF?

Citat:The commission also wishes to move the so called B7 category of "semi-automatic firearms for civilian use resembling automatic firearms" to category A. The Rapporteur recognizes that this provision is neither comprehensible nor practically implementable in its current shape, since it is does not distinguish between physical appearance and technical characteristics. Instead of the mere looks of a weapon, technical criteria should be decisive, such as excitation energy of the firearm, the calibre, possibility of attaching a large magazine; or other properties that are not justified for good cause such as pistol grip, foldable stock, cooling systems et cetera. The Rapporteur urges the Commission to reconsider its proposal on this point.

Amero style (oz. Komifornija) bullshit, kjer boš na konc mel absurd, da kalaš bo prepovedan, Saiga bo dovoljena, če boš pa zamenjal legalno dovoljene stvari kot so raznorazni kopiščki in dal gor večji magazin boš pa kazensko obravnavan, če te bodo dobil... 


Citat:irearms and security relating to firearms. Therefore, further security measures should be introduced, especially as regards safe storage of firearms, since such measures are vital in order to prevent the misuse of firearms, shooting rampages, suicides and accidents with firearms. 

Nekaj kar sploh ni v direktivi bi oni še dodajal!!!!

Citat:1b. For the purposes of this Directive, "essential component" shall mean the barrel, frame, receiver, slide or cylinder, bolt or breach block, magazine and any device designed or adapted to diminish the sound caused by firing a firearm which, being separate objects, are included in the category of the firearms on which they are or are intended to be mounted

Magazin bo sedaj bistven sestavni del orožja HAAAAAAAAAAAFUCKINGLOOOOOO???


Citat:1. Member States shall ensure that any firearm or essential component thereof placed on the market has been marked in a durable way and registered in compliance with this Directive. 
Sedaj se bodo štempljali tudi magazini in vodila evidenca in vpisovali v orožne liste!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Citat:(ba) enclose a proof of liability insurance covering personal injury and property damage when applying for a firearms licence. The competent authorities shall require the production of proof of such liability insurance at regular intervals.

Vsak lastnik orožja bo moral imeti zavarovanje za odgovornost tako kot avto-> WTF?!?!??!


Citat:2. Member States shall provide for standardised tests for issuing or renewing authorisations as referred to in paragraph 1, investigating the physical, mental and cognitive aptitude of the applicant, and shall withdraw authorisations if any of the conditions on the basis of which it was granted is no longer met. Upon renewal of a licence, a less stringent follow-up test shall be carried out. 
No še vedno ostane 5 let in STANDARDNI (za cel EU) testi ampak po prvem testu lahko nato na vsake 5 let neke "lažje" teste opravljajo ljudje .... super ne....

Citat:2a. So long as the correct procedure for the standardised test is followed, no liability shall attach to the authority issuing the test certificate. Or. en Justification If authorities are to make adequate standard suitability tests as a prerequisite for issuing or renewing a license, they are not to be held liable if the person granted the license commits a criminal offence using a firearm afterwards. Otherwise, for example doctors may oppose to carry out such medical tests in order not to hold the responsibility if a person's character or his or her psychological and physical conditions experiment a sudden change. 
 Aha se pravi da dohtarji ne bi zavrnili dela, ker s brezveznim testom sami vedo, da ne bi mogli 100% zagotoviti, da kdo nebi pobil pol mesta se bomo pred tem zavarovali tako, da bomo že v direktivi odvezali vse odgovornosti za te teste (kar povedano drugače pomeni, da se zavedamo da so bullshit ampak bomo ljudi vseeno zajebavali, ker je itak naš cilj zmanjšati število orožja in lastnikov orožja)!!!!!!


Citat:In special cases, and without prejudice to paragraph 1, the competent authorities may grant authorisations for possession of such firearms and ammunition where this is not contrary to public security or public order. Or. en Justification Several member states have organized their shooting practice for defence forces or reservists through sport shooting organisations. Exceptions must to be possible for special cases like this. 
Aha ampak v posebnih primerih (ki jih bo določal KDO?!) je pa vse zgornje bullshit in je dovoljeno seveda ker gre za zadeve v interesu obrambe države (beri organiziranega urjenja za pobijanje ljudi)....


Citat:The acquisition of firearms and their parts and ammunition concerning categories A, B and C by means of distance communication, as defined in Article 2 of Directive 97/7/EC of the European Parliament and of the Council (*), shall be authorised only with respect to dealers and brokers and shall be subject to the strict control of the Member States. In special circumstances, exceptions may be made if PE576.870v01-00 14/19 PA\1086046EN.doc EN the handing-over of firearms, their parts and ammunition takes place at the dealer's or relevant authorities' premises. 

Internet sales seveda da ampak morajo brokerji med sabo potem urediti -> se pravi egun kupiš se zmeniš plačaš potem se bosta pa dva trgovca dogovarjala kako bosta si orožje poslala med sabo in koliko zaračunala kljub dejstvu da vse državne stvari (registracija in odjava) lahko opravi vsaka fizična oseba in ima država vso potrebno evidenco!...
Citat:Member States shall arrange for their duty surplus stock weapons hitherto used by their police, customs and military to be destroyed. 
Nema odprodaje surplusa... Verjetno je pa dovoljeno podarjanje v humanitarne namene recimo v Sirijo in Afganistan!
Citat:Member States shall establish rules on the safe storage of firearms and ammunition that meet standards equivalent to those laid down in the Agreement on the European Economic Area, ensuring that firearms and ammunition are kept in such PE576.870v01-00 16/19 PA\1086046EN.doc EN a way as to preclude any risk of their being accessed by unauthorised persons. Or. en Justification Safe storage is essential to reducing the risk of thefts, accidents, homicides and suicides. 

Aha kako že bo imel sef poleg ključavnice še vprašalnik o trenutnem počutju in te spraševal toliko časa, da če si slučajno suicidalen se greš raje obesit namesto ustrelit, da bo statistika kar se tiče samomorov z orožjem lepša????
Citat:In Category B, the following point is added: "7a. Magazines with a capacity of more than 10 rounds". 

US here we come!
Citat:"5. Alarm and signal weapons as well as replicas; salute and acoustic weapons shall remain in the category in which they would fall according to how they were originally built. 6. Firearms under category B and points 1 to 5 of category C, after having been deactivated." 6. Firearms under categories A, B, C and D that have been deactivated in accordance with Commission Regulation on the deactivation." 

Tole je sicer zmedeno ampak če zastopim prav bodo deaktivirano orožje po tem predlogu uvrstili kar v kategorijo v kateri je prej bil kar pomeni zakaj imamo že deaktivirano sploh????
Citat:Where a person has lawfully acquired magazines or other essential components of firearms prior to the entry into force of this Directive, and such magazines or other essential components become subject to a licence requirement by virtue of this Directive, the person concerned shall register those magazines or essential components in writing with the competent authorities by [ ]*at the latest. ____________ *one year after the date of entry into force of this Directive. 

Ma nemoj celo leto so dali da folk najde magazine in jih registrira....
A VAM POČASI ŽE POTEGNE, DA NE GRE ZA NAKLJUČJE IN NERODNO UBESEDOVANJE AMPAK ZA JASEN POLITIČEN NAMEN ZA KATERIM NI SAMO KOMISIJA AMPAK PRAKTIČNO VSA BIROKRATSKA GOLAZEN IZ BRUSLJA IN PODOBNIH PODGANJIH GNEZD!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)