Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Glede prekategorizacije sem se pozanimal na UE, ona pa na MNZ, kateri pravi, da se ne da.
Ima kdo kakšno drugo informacijo? Mogoče celo primer iz prakse.
Odgovori
Žal še ne. Meni so rekli, da se da, tako kot sem napisal kar nekaj strani nazaj. Je pa res, da je moj prvotni namen bil in ostaja prekategorizacija iz B7 v B4 z namenom, da bi puško uporabljal tudi za lov, saj Pravilnik o vrstah in moči lovskega orožja etc. ne dovoljuje uporabe orožja kategorije B7.

Če bi gledal tisto kar so na MNZ naplozali Rebcu pa ne bo lahka.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
Jaz nimam nobenega kosa kategorije B7, ce bi ga pa imel, bi sel takoj v akcijo za prekategorizacijo.
Zakaj?
Zato, ker ne verjamem, da bo predlog direktive umaknjen, ceprav nam je se tako nestrokoven, butast, nesmiseln, nelogicen....zaradi pariskih dogodkov bodo nekaj zagotovo sprejeli.
Zaostritev zbiranja, deaktivacije, prepoved B7 (oz.uvrstitev v A7); le upamo lahko, da nam bo B4 ostalo.
Je to jokcanje, nastavljanje riti ali tiscanje glave v pesek?
Ne vem, po mojem ne. Jaz temu recem realnost pricakovanj, glede na to, koliko poznam nacin razmisljanja in delovanja (euro)birokratov.
Odgovori
Namesto da bi raje kak mail poslali v EP,se raje tukaj kregate kdo ima večjega..
Sej niste resni..Če se boste takole med sabo obnašali bo res vse skup šlo v maloro..
Raje svojo energijo uporabite za kaj druugega..
Odgovori
Herr fritz a si se mogoće kje našel?
Odgovori
Sandi se strinjam, velika večina ja zaposlena s tem, kako bi rešili svojo rit , pa na žalost to ne pomeni nič...enotni upor proti budalaštinam, nam mogoče lahko ohrani kar imamo sedaj, vse ostalo je bullshit!
Odgovori
Ja, Ivan22lr: in kako naj bi po tvojem izgledal enotni upor?
Podpisane so peticije, poslani maili posameznikov; reagirale so zveze in drustva, nekaterim je uspelo kaj spraviti v medije.....zdaj lahko samo cakamo (in medtem se vsak zase kaj stori), saj se ne mores 100x podpisti in 10x poslati maile... Zato mislim, da je dobro, da se dobi se kaksna ideja,,kaj je se mozno storiti. 
In poskusiti prekategorizirati B7 v B4 je ena od moznosti. Ce ne uspe, lahko imetnik vsaj ve, da je poskusil vse, kar je bilo v njegovi moci.

Druge enotnosti jaz ne vidim. Skupno nam je, da smo imetniki registriranega orozja in tu se potem v glavnem konca. Razlikujemo se po politicnih prepricanjih in pogledih na zgodovino in sedanjost, po starostii, poklicih..... Gremo protestirati pred slovenski parlament? Jaz pridem, ampak ce je podpisalo peticijo (udobno in iz naslanjaca) samo par tisoc imetnikov orozja, dvomim, da nas pride pred parlament opozarjat vec kot 100 pri minus temperaturah...

Ja, ce bo kdo organiziral, pridem.
Odgovori
Govorim o tem, da se vsak po svoje trudi, eni razmišljajo samo o prekategorizaciji - kar je že takoj vdaja, eni pišejo peticije, nekdo še kaj več....manjka pa nam povezano delovanje, večji pritisk v medijih itd.
 "Gremo protestirati pred slovenski parlament? " - ja če bo kdo organiziral kot ti praviš...samo kdo? Vodstva nimamo?
Odgovori
Dragi kolega stafordcic, naredil sem cisto vse kar sem lahko. Pisal sem EU poslancem SVOJA videnja (ne nekaj kopiral), pisal sem komisiji spet unikatni mail (brez c/p), glasoval sem v anketi in tezil vsakemu, ki me je hotel vsaj malo poslusat. 

Oprosti, kaj vec ne znam naredit. Zdaj so na vrsti tisti, ki to znajo in naj se pokazejo. Ce si ti med njimi, se predstavi z imenom pod katerim se podpisujes pod svoje prispevke.

Ce pa nekdo vprasa kako prekategorizirat eno pusko pa ni konec sveta. Mogoce si dovolj zaplankan pa ne ves, da B7 ni dovoljen za jago, B4 pa je, pol ti je enmal oprosceno.
Odgovori
Točno tak. Imeti "plan B" ni nobena vdaja, pač pa zdrav razum.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
Ta dopis sem poslal Pisarni EU v Ljubljani in poslancem EP iz Slovenije.
Te ljudi moramo "zasuti" z našimi mnenji, sicer lahko le izgubimo...



 [Image: cleardot.gif]
 [Image: cleardot.gif]




 





[Image: cleardot.gif]
[Image: cleardot.gif]
[Image: cleardot.gif]




[Image: cleardot.gif]






Spoštovani.

Evropska komisija pripravlja novo direktivo s katero naj bi omejila črni trg in otežila kriminalcem in teroristom dostop do orožja. Pravilno, le pristop do tega je napačen!

Sem zbiralec starega orožja, in da sem prišel do tega statusa sem moral izpolniti veliko zahtev, ki jih določa zakon.
Zdravniški pregled, varnostno preverjanje, tečaji o varnem rokovanju z orožjem. Primeren prostor za hrambo, varovan s fizičnimi preprekami (proti vlomna vrata, rešetke na oknu), in tehničnimi sredstvi (alarm). Po pregledu (upravni organ, policija) sem dobil dovoljenje za zbiranje (tudi orožja kategorije A2 in A6). Orožje je nabavljeno legalno, ima registrske številke, (izvor je sledljiv), pravilno hranjeno in vzdrževano. Med rednimi ogledi policistov ni bilo nikoli nobenih pripomb.

Po predlogu nove direktive sem zaskrbljen, da mi bodo odvzeti nekateri kosi orožja. Iz "zaupanja vrednega državljana" me v direktivi imenujejo "potencialnega oskrbovalca" teroristov in kriminalcev z orožjem! Bolj se ukvarjajo z odvzemom legalnega orožja, kot z preprečitvijo posesti ilegalnega orožja.

Je odvzem lastnine prava pot? Ne!

Pozivam vas, da preprečite to neumnost in zahtevate, da se pripravijo ukrepi, ki bodo resnično pripomogli k zmanjšanju trgovine in posesti nelegalnega orožja.

                                                                                                                     Lep pozdrav

                                                                                                                     Matjaž Urbanc     Kresnice
Odgovori
Naše pošiljanje pošte EU komisiji in MEP je naletela na plodna tla. Iz urada Lojzeta Peterleta so nas poklicali in povabili na sestanek.
Včeraj smo bili pri njih, kjer smo šli z njihovim asistentom skozi glavne dele predloga nove zakonodaje - predvsem smo jim pojasnili kakšni so zakoni in zahteve pri nas ter v večini evropskih držav, hkrati pa smo jim tudi razložili kakšen vpliv bi lahko imele predlagane spremebe na lastnike orožja ter ostale.
Pojasnili smo, da so ob branju nove direktive navajali lažne podatke o številu smrtnih žrtev z legalnim orožjem, da orožja ni mogoče kar tako kupiti preko spleta ter da bi  kljub nasprotnim trditvam EU komisije, ta direktiva zajemala ogromno lovcev, športnih strelcev in lastnikov deko orožja - veliko več, kot so pa to hoteli pokazati na prvem branju.
Izpostavili smo tudi finančno plat te zgodbe - EU komisija je namreč napisala, da ta direktiva ne bio prinesla nobenih dodatnih stroškov za države članice, kar nikakor ne more biti res v nobenem primeru.
Uradni odgovor in stališče do te direktive še pripravljajo, je pa asistent rekel, da se jim zdi ta direktiva zelo populistična in da je skoraj zagotovo ne bodo podprli v tej obliki, kot je sedaj. 
Stvari, ki se njim zdijo smiselne so enotna baza podatkov o strelscih in lastnikih orožja ter enotni standardi o onesposobljanju orožja. Govoril je tudi o bazi podatkov in dovoljenjih za deko orožje ter o prepovedi spletne prodaje, za kar smo mu predstavili kar nekaj protiargumentov.
Kako se bodo na koncu odločili ne vemo, lahko pa povem da imajo vaša pisma in emaili zelo velik učinek (smo vidl da so imel vse sprintano in podčrtano), asistent pravi, da ao toliko pošte dobili samo, ko se je sprejemala ACTA, pa še takrat je bilo večinoma vse copy paste.
Je pa tudi sam izrazil začudenje, da od lovcev niso tudi emaila dobili.
Komentiraj je tudi anketo - pravi da gre za dobro idejo, ampak da je EU komisija dolžna prebrat in priznat obstoj ankete šele, če zbere milijon podpisov.
Link
Odgovori
Po moje bi bilo pametno glede skupne baze podatkov o lastnikih orožja za mnenje vprašati informacijskega pooblaščenca, ali se motim?
Odgovori
(12-12-2015, 22:34)gasilc Napisal: Po moje bi bilo pametno glede skupne baze podatkov o lastnikih orožja za mnenje vprašati informacijskega pooblaščenca, ali se motim?

Informacijski pooblascenci (po EU) s tem nimajo nic, oz.bodo temu nasprotovali.
V osnovi velja, da osebne podatke lahko hranijo v bazah, ki so prijavljene inf.pooblascencu (v lokalni drzavi).
Osebnih podatkov pa se ne sme hraniti v tujini. Torej sskupna baza na nivoju EU brez spremembe zakonodaje na podrocju varovanja osebnih podatkov ni mozna.
Ze sedaj potekajo hude borbe, ko hocejo hraniti podatke o letalskih poletih (osebne podatke o potnikih) in inf.pooblascenci pripravljajo novo zakonodajo, ki bo se poostrila (kao) varovanje osebnih podatkov.

Toliko na kratko, da ne nakladam prevec. Mi je pa problematika poznana in verjemite, da je bolje, da se  ne vpleta se teh birokratskih institucij v direktivo o orozju.
Odgovori
Ok tnx, rajši vprašam preden ji pišem.
Odgovori
Ameriški pogled na evropsko orožarsko problematiko:

http://www.thetruthaboutguns.com/2015/12...e-edition/
Odgovori
(12-12-2015, 19:35)Žiga P Napisal: ...
Kako se bodo na koncu odločili ne vemo, lahko pa povem da imajo vaša pisma in emaili zelo velik učinek (smo vidl da so imel vse sprintano in podčrtano), asistent pravi, da ao toliko pošte dobili samo, ko se je sprejemala ACTA, pa še takrat je bilo večinoma vse copy paste.
Je pa tudi sam izrazil začudenje, da od lovcev niso tudi emaila dobili.
Komentiraj je tudi anketo - pravi da gre za dobro idejo, ampak da je EU komisija dolžna prebrat in priznat obstoj ankete šele, če zbere milijon podpisov.
Link

Dobre novice. Kot bi rekel prosto po prvemu zakonu termodinamike - stari pod pritiskom se premikajo hitreje :)
Glede lovcev je zelo ilustrativna tudi situacija s strelišči - njihovi funkcionarski bobi so takoj šli v akcijo po partijski liniji, da omejitve za jih ne bi veljale. Enako mnenje imajo tudi glede EU ukrepov, saj velja prepričanje da je to samo proti tistim "ki kar nekaj pokajo z vojaškim orožjem". To slednjo trditev mi je prejšnji teden zaupal predsednik LD  na Dolenjskem, tako da je dokal ilustrativna.
Odgovori
[video=youtube]www.youtube.com/watch?v=YlcIopw0qQw[/video]

Nekaj o slovaškem pogledu na predloge evropske komisije.
Odgovori
(13-12-2015, 11:00)WMR17 Napisal: Glej,ta naš ljubi šport hoče prepovedat politika,(bilo katera je na oblasti),če si pa takšen "bob",da tega ne razumeš ali nočeš razumet,pa se jaz ne mislim s tem ukvarjat.

Tole pa ne bo držalo. Dobro se ve katera opcija navija za pacifizem, multikulti, pedrske poroke ipd. in kdo temu nasprotuje.

Zdaj spet prihajamo na spolzki politicni parket.
Sem pa tudi jaz ze na samem zacetku (na)povedal,da od levice ne moremo pricakovati, da bodo direktivi nasprotovali.
Da bo vse odvisno od desnice, oz. strank v grupaciji EPP.
To konec koncev potrjujejo tudi odzivi slovenskih predstavnikov. Soltes je sprva napovedal podporo, ces da je to usmeritev evropskih zelenih, Fajonova je diplomatsko zmuzljiva, Vajgl pa tiho.
Nasprotovanje direktivi so napovedali dr.Zver, Patricija Sulin in Lojze Peterle. 
Je Bogovica kdo kontaktiral?
Odgovori
Mi smo poslali pisma vsem članom EU komisije in vsem slovenskim EU poslancem, do sedaj pa nas je kontaktiral samo urad Peterleta
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 19 Gost(ov)