Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Odgovor Tanje Fajon je klasicno spuscanje megle, da se ne bi slucajno zamerila potencialnim volilcem. Dovolj je premetena, da ji je jasno, kdo ji pise - imetnik orozja. Ti pa si nasedel in cilj je dosezen.
Iz tega vidika je bil Soltes vsaj odkrit, ko je rekel, da razorozitev podpira in da bo glasoval za direktivo.

Zapomnite si, kar sem ze rekel: nase papovke lahko resijo samo stranke evropske desnice.
Zato bo najvc odvisno, kako se bo odvijala razprava v parlamentu. Ne bi bilo prvic, da predlog komisije zavrnejo.

Je pa res, kar pravi Kristian: ce bo Nemcija za, je konec.
Odgovori
Tvojo papovko lahko rešiš samo ti in nihče drug. V zameno pa boš moral narediti tudi kaj drugega, kot pa spuščati solze.

Tudi leta 41 so se nekateri vdajali usodi nemcev in njihovi okupaciji, pa se jim nekako to ni izšlo. Pa se vseeno želijo obravnavati kot zaslužni ali pa kot žrtve.
Odgovori
Tele "tekovine" nekako ne morejo iz glave, ane?
Odgovori
(28-11-2015, 16:27)borzon Napisal: @Kristian

Zelo dobro napisano. +++++++


S kolegi iz tujine (se zelo dobro spoznajo na ta "posel") sem nekaj govoril o tej tematiki in o uničevanju polavtomatskega in avtomatskega orožja ...
Zanimnivo je bilo njihovo razmišljanje oziroma trditve, ki pa so med drugim zelo logične.
V nekaterih Evropskih državah naj bi se v "visokih" krogih govorilo, da naj bi lil ukrep samo začasen, za določeno dobo nekaj let npr. 5 let. V tem času bi Evropske države namreč dosegle da se uradno orožje odstrani iz lastništva EU državljanov. Po nekaj letih pa naj bi polavtomatsko orožje spet dovolili in ... JUHUUU .... biznis z orožjem bi spet zacvetel, ker bi strelci ponovno zaceli na veliko kupovati polavtomate ... Za vsem skupaj naj bi stala orožarska indrustrija, katera bojda v zadnjem času baje beleži močan upad prodaje orožja ... Po ponovni sprostitni polavtomatskega orožja, pa bi ta posel poletel v nebo in orožarji bi imeli ponovno velik dobiček, saj bi po sprostitvi zaradi velikega povpraševanja cene poletele v nebo ...

A daj no daj. Evropski prozvajalci polatomatskih pušk so precej preveč zadovoljni z svojo pogačo vojaških in policijskih poslov . Večina jih prov stisnjenih zob ali pa sploh ne, ponuja civilne kose po možnosti seveda po oderuških cenah daleč preko 2K blizu 3K eur .

Najbolj stalni so začasni ukrepi
  to je zgodovinsko dejstvo , seveda v predlogu direktive piše, da se ga lahko po 'petletki' spet preuči .
Odgovori
Joj, ko si bi mislil, da je vsam jasno kako in kaj se aktivira LZS seveda z luftanjem zraka ,peticijo smo sicer vsi podpisali a je čisto neumesna , razn da se nam fino zdi.

Pa kolikor je opazit nobenega obvestila članom glede 'problematike' delovne skupine MNZ

Citat:Obvestila
Informacije
Evropska komisija zaostruje nadzor nad orožjem v Evropski uniji
Služba za odnose z javnostmi, 23. november 2015
Evropska komisija je na zasedanju v Bruslju 18. novembra 2015 sprejela sveženj ukrepov, s katerimi bo pridobitev orožja v Evropski uniji težja. Komisija želi s predlaganimi ukrepi zaščititi evropske državljane ter preprečiti kriminalcem in teroristom, da bi prišli do orožja (http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm). 
Sveženj ukrepov zadeva vse, ki orožje posedujejo na zakonit način, zaradi česar bodo oškodovani zakoniti imetniki polavtomatskega orožja. Kriminalci in teroristi lahko na črnem trgu kadarkoli dobijo vojaško avtomatsko orožje, granate, eksploziv … Predlagana sprememba direktive in posledično nacionalnih zakonov je nesmiselna in škodljiva ter neposredno prizadeva vse, ki se ukvarjajo s športom ali z dejavnostjo, ki vključuje uporabo orožja.    
Lovska zveza Slovenije zato poziva k podpisu peticije, ki jo najdete na spodnji povezavi:
S podpisom peticije se strinjate, da se terorizma ne da ustaviti z zaostrovanjem zakonitega posedovanja orožja.
Vsa obvestila
Odgovori
(28-11-2015, 12:06)Ales Napisal: A airsoftarji pa paintballarji se pa nič ne bunijo?

Vsi bomo sedaj kot Đon vejn, lever action repetirke in revolverji

Nič. Sem dal na njihov FB pejđ par objav, da se to dogaja, in nobene vidnejše reakcije.
Pa bi jih moralo zanimati (si mislim).
Odgovori
No Primoz, prav zanima me, kaj mislisl, da lahko storim???
Oziroma, kaj bos storil ti, ce pride do tega, da bos dobil poziv o izrocitvi papovke.
Neverjentno, kako je lahko biti pameten (in korajzen) na forumu, kajne?
Odgovori
Veliko papovk se zna izgubiti, oziroma bodo ukradene.
Odgovori
(28-11-2015, 16:59)JRC Napisal: Odgovor Tanje Fajon je klasicno spuscanje megle, da se ne bi slucajno zamerila potencialnim volilcem. Dovolj je premetena, da ji je jasno, kdo ji pise - imetnik orozja. Ti pa si nasedel in cilj je dosezen.
Iz tega vidika je bil Soltes vsaj odkrit, ko je rekel, da razorozitev podpira in da bo glasoval za direktivo.

Zapomnite si, kar sem ze rekel: nase papovke lahko resijo samo stranke evropske desnice.
Zato bo najvc odvisno, kako se bo odvijala razprava v parlamentu. Ne bi bilo prvic, da predlog komisije zavrnejo.

Je pa res, kar pravi Kristian: ce bo Nemcija za, je konec.

Bolj kot nad odgovori Fajonove in Soltesa (od njega sploh nisem nic pricakoval, ker je itak v parlament prišel kot one-trick-pony prvič in zadnjič) me je razočarala neaktivnost poslancev evropske ljudske stranke in desnih strank v Sloveniji (ker sem njihov tradicionalni volilec - bomo videli, če bom še ali pa si bom s svojim glasom naslednjič obrisal ta zadnjo in ga poslal v skret) in sem od njih pricakoval več angažiranosti proti očitno neumnemu predlogu direktive, ki najeda pregovorno osebno svobodo, za katero se zavzemajo.

In ... ne. Ne bom držal diha, da bi mi dan rešila evropska desnica. Po treh tednih sem nehal upati, ker mi trenutno izgleda, da je vse skupaj ena velika kuhinja tam gor in se za nas lastnike razen posameznikov (iz tujine) ne izpostavlja noben. Ampak RES NOBEN.
Evropska ljudska stranka ta trenutek izgleda kot žena evropskih socialistov. Skupaj s par marginalci in zblojenci iz zelenih itd, ki so po defaultu sovražno razpoloženi do orožja, imajo na žalost večino. Največje upanje zame je, da nekaj ljudi znotraj teh dveh velikih skupin sreča pamet, in glasujejo proti - bomo videli.

Tistega, kar pa nočem videti po tem forumu (pa na žalost vidim) je, da se ljudje stalno delijo na leve in desne, kot da nismo vsi strelci.
Zaradi tega tudi močno dvomim, da bi stranka strelcev (ali imetnikov orožja) v Sloveniji kdaj koli uspela (največ za en mandat), ker prvi moment ko bi se morala opredeliti do drugih tem, ki (še vedno) delijo slovenski narod, bi izgubila pol volilne baze na tej podlagi in odšla iz parlamenta.

Zato je tudi preddispozicija za naš uspeh, da se že enkrat neha vleči na plano nekih delitev iz pretklosti ali osebnih preferenc, da se neha bolovati za neke minule ideologije (če pa že, naj dotični prižgejo svečko doma v kotu sobe in tam jočejo ali častijo, po forumu ali v živo pa ne), ker si tako le sami sebi streljamo v nogo. Ali smo vsi skupaj, ali pa ne bo nič.

To naj bo mojih prvih in zadnjih 5 minut "političke nastave".
Odgovori
In potem imas to skrito doma nekje, ne v omari za vsak slucaj, da ne pride kaksna hisna preiskava, krsis zakon in tvegas, da ti odvzamejo se pistole....streljati ne mores nikjer...ne vem, ampak meni se to ne zdi smiselno pocetje.
Odgovori
(28-11-2015, 19:51)Desc Napisal: Veliko papovk se zna izgubiti, oziroma bodo ukradene.

Ko prijaviš policiji da so ti ukradli kos orožja je prvo položnica za 500e zaradi neprimirnega hranjenja to se je zgodilo na Bledu je človk tu na forumu pisal o tem...sicer pa ideja ni slaba... no sam bom puško preprosto oddal če jo bodo zahtevali [pravzaprav samo dele z serisko številko]  zaradi enga rola se svet ne bo podrl slovenija pa unija pač kaj hočeš trmoglavit če ne spoštujejo zakonov... Doh
Odgovori
Klemenc: tudi jaz ne zelim politike vlaciti na strelski forum.
Oglasil sem se zato, ker so odgovor Fajonove "kovali v nebo".
Poslanec dr.Zver je zagotovil, da bo zahteval dodatne obrazlozitve, direktivi nasprotuje tudi Peterle. 
Nekateri temu ne verjamejo, drugi ga zmerja celo z domobrancem.
Razprave in glasovanja so javna in se bo videlo, ali sta govorila resnico.
Koliko galame bo uspel narediti Jelincic in koliko bo to imelo haska, pa je spet drugo vprasanje.

Zal je pa tako, kot ugotavljas: v vsaki interesni skupini smo ljudje razlicnih politicnih preferenc.
Zdruzuje nas skupen interes, razdvaja pa politika. Zakaj tega ne moremo preseci, ne vem....verjetno gre za zgodovinske posledice, posledice izobrazevalnega sistema enopartijskega rezima, saj ima se danes ljudi, ki mislijo, da je edina resnica tisto, kar so nas drilali po partijski zgodovini.

Ja, tudi jaz sem volilec desnice ze od prvih svobodnih, vecstranskarskih volitev.
Odgovori
Zadeva je simpl večina ima orožje zato ker jim je všeč in ne zarad nekih globjih vzgibov. Politika v tistem pravem pomenu besede na v tem prostituiranem pa pomeni združevanje na podlagi enakega pogleda na svet se pravi globjih vzgibov. Načeloma (zopet povdarjam ob odsotnosti prostitucije) je politika združevanje in delovanje enakomislečih o vseh bistvenih življenjskih vprašanjih slednja pa roko na srce bistveno presegajo debate ali poglede na eno izmed mnogih orodij/športnih rekvizitov/predmetov.

Poglej kako različne reakcije so, ko se omeni, da je orožje bistven element osebne svobode in bi moralo biti prosto dostopno tako kot naj bi bila svoboda govora. Skratka dejstvo je, da je 3/4 reakcij v tej temi zgolj in samo zato, ker je lastnina od dotičnih ogrožena in čisto nič drugega nobenih globjih vzgibov (razen izjem seveda) ali zavedanja, da gre zgolj za nujno potrebno akcijo preden se začne redčiti človeška čreda...
Odgovori
(28-11-2015, 20:55)Mato Napisal: Zadeva je simpl večina ima orožje zato ker jim je všeč in ne zarad nekih globjih vzgibov. Politika v tistem pravem pomenu besede na v tem prostituiranem pa pomeni združevanje na podlagi enakega pogleda na svet se pravi globjih vzgibov. Načeloma (zopet povdarjam ob odsotnosti prostitucije) je politika združevanje in delovanje enakomislečih o vseh bistvenih življenjskih vprašanjih slednja pa roko na srce bistveno presegajo debate ali poglede na eno izmed mnogih orodij/športnih rekvizitov/predmetov.

Poglej kako različne reakcije so, ko se omeni, da je orožje bistven element osebne svobode in bi moralo biti prosto dostopno tako kot naj bi bila svoboda govora. Skratka dejstvo je, da je 3/4 reakcij v tej temi zgolj in samo zato, ker je lastnina od dotičnih ogrožena in čisto nič drugega nobenih globjih vzgibov (razen izjem seveda) ali zavedanja, da gre zgolj za nujno potrebno akcijo preden se začne redčiti človeška čreda...

Politika... medtem, ko narod še vedno sanja, bodo glavni akterji kje pod Gotenico ali pa pod Cankarjevim domom... Ti pa znajdi se, kakor veš in znaš. Mogoče je treba spomniti na davno leto 1991 in takratne probleme z orožjem.
Odgovori
http://countercurrentnews.com/2014/11/br...knife-ban/
Odgovori
Deaktivacija orožja
Si je kdo sistematično ogledal kako nekonsistentno je zadeva spisana?
Za lažjo interpretacijo je napravljena spodnja tabela; temelji na podatkih objavljenih s strani komisije.

Seveda je določitev minimalnih standardov smiselna, žal je realizacija te ideje vse prej, kot posrečena.


Priponke
.pdf   Fireweapon deactivation II.pdf (Velikost: 26,25 KB / Prenosi: 194)
Odgovori
Končno se tudi v Nemčji malce dogaja.

Citat:Politik Terrorgefahr
AfD lehnt Verschärfung des Waffenrechts ab
Von Günther Lachmann
vor 1 Tag

[*]

[Image: Landesparteitag-AfD-NRW.jpg] Der AfD-Landesvorsitzende Marcus Pretzell ist gegen eine Verschärfung des Waffenrechts. Er meint: Gewaltverbrechen würden in der Regel mit illegal erworbenen Waffen verübt Foto: picture alliance / dpa
Wegen des Terrors in Paris will die EU das Waffenrecht verschärfen. AfD-Mann Marcus Pretzell lehnt das ab: Dschihadisten kauften Waffen nicht im Geschäft. Er will nun selbst den Jagdschein zu machen.
Der AfD-Europapolitiker und nordrhein-westfälische Landesvorsitzende Marcus Pretzell hat die Maßnahmen der EU-Kommission zu einer europaweiten Verschärfung des Waffenrechts massiv kritisiert. Anlass der geplanten Verschärfung sind die jüngsten Terroranschläge in Paris.

"Es ist schwer zu verstehen, dass das Waffenrecht verschärft werden soll", sagt Pretzell im Gespräch mit der "Welt". "Offenbar will die EU-Kommission uns glauben machen, islamistische Terroristen würden sich ihre Waffen legal, also bei Vorlage eines Waffenscheines, im nächsten Waffengeschäft kaufen." Dabei sei doch jedem klar, dass sie ihren Sprengstoff und die Kalaschnikows – mit denen Islamisten in Paris 130 Menschen ermordet hatten –, auf anderen Wegen bekämen. Die von der Kommission geplanten Verschärfungen träfen allein unbescholtene Jäger und Sportschützen.
Wurden einige Terror-Waffen in Deutschland verkauft?
[Image: urn-newsml-dpa-com-20090101-151127-99-01...ge-4-3.jpg]
Ein Waffenhändler aus dem Raum Stuttgart soll laut "Bild"-Berichten den Paris-Attentätern vier Waffen verkauft haben. Der Verdächtige wurde am Dienstag verhaftet. Die Staatsanwaltschaft ermittelt. Quelle: Die Welt
Kommissionspräsident Jean-Claude Juncker hatte die Vorschläge, über die das Europaparlament Anfang Dezember erstmals berät, mit dem Terror von Paris begründet. Mit ihrem Vorstoß wolle die Kommission verhindern, dass "Terroristen Waffen in die Hände bekommen", sagte er. Juncker wörtlich: "Wir möchten, dass der Verkauf und die Registrierung von Feuerwaffen strenger kontrolliert und die Vorschriften verschärft werden, mit denen deaktivierte Waffen auf Dauer unbrauchbar gemacht werden sollen." Er kündigte einen "Aktionsplan zur Bekämpfung des illegalen Waffenhandels" an. "Es kann und wird nicht toleriert werden, dass sich die organisierte Kriminalität kriegstaugliche Waffen beschafft und damit Handel treibt", sagte Juncker.
Pretzell verweist auf die bestehenden Auflagen für den Erwerb und den Besitz von Waffen. "In Deutschland können Waffen nur unter Einhaltung strenger Auflagen erworben werden", sagt der AfD-Politiker. Außerdem regle das Waffengesetz detailliert die Aufbewahrung unter sicherem Verschluss sowie die Trennung von Waffen und Munition.

Jetzt will der AfD-Mann selbst den Jagdschein machen
Kürzlich erst hatte Pretzell in einer Debatte über Flüchtlinge Aufsehen erregt, weil er im Falle "von aggressivsten Versuchen der Grenzverletzung als Ultima Ratio" auch einen Warnschuss als gerechtfertigt ansah. Jetzt will der Jurist selbst das Schießen lernen. "Ich habe mich entschlossen, den Jagdschein zu machen", sagt er. Erste Blicke in den Unterrichtsstoff hätten ihn veranlasst, sich intensiv mit dem deutschen Waffenrecht auseinanderzusetzen.


Citat:Wir dürfen nicht Gewaltverbrechen mit dem Jagd- und Sportschützzentum vermischen


[*]
Marcus Pretzell (AfD)
Landesvorsitzender in Nordrhein-Westfalen

"Jäger und Sportschützen in Deutschland sind nachweislich ordentliche und unbescholtene Bürger – ansonsten hätten sie nach dem strengen deutschen Waffenrecht keine Erlaubnis erhalten, Waffen zu besitzen", sagt Pretzell. Gewaltverbrechen würden in der Regel mit illegal erworbenen Waffen verübt. Somit sei für ihn das Vorgehen der Kommission nur schwer nachvollziehbar.
"Wir dürfen nicht Gewaltverbrechen mit dem Jagd- und Sportschützzentum vermischen. Von solchen Verallgemeinerungen distanziere ich mich ausdrücklich, hier ist unbedingt zu differenzieren", sagt der AfD-Europapolitiker.
Auf die Idee, den Jagdschein zu erwerben, sei er im Übrigen auch durch einen fraktionsübergreifenden Vorstoß im EU-Parlament gekommen. Das Parlament habe den Entschließungsantrag für eine neue Tierschutzstrategie verabschiedet. Darin enthalten seien unter anderen Forderungen, den Tieren lange Todeskämpfe bei Schlachtverfahren zu ersparen. Das sei die eine Seite des Entschließungsantrages, die andere sei für ihn hingegen schlicht inakzeptabel.
"Gleichzeitig gibt es darin Bestrebungen, den Tierschutz so weit zu treiben, dass wir letztlich zu Vegetariern zwangskonvertiert werden", sagt Pretzell. "Das will und werde ich nicht mitmachen." Eben deshalb wolle er den Jagdschein machen: "Notfalls werde ich mir mein Fleisch selbst schießen."

Teilen Sie diesen Artikel
Odgovori
Ja, Mato - pravica do orozja bi morala biti zapisana v Ustavo.
Kdor ga zeli imeti in za to seveda izpolnjuje pogoje in prevzame odgovornost.
Zal pri nas to ne bo nikoli, ker za to preprosto ne bo dovolj kriticne mase, ki bi to zahtevali.
Odgovori
Na koncu bodo ostali leseni loki z dodanim malokalibrskim nabojem na puščici.
Odgovori
Ni mi čisto jasno kje so nemci v tekstu komisije našli te omejitve dolžina čavre najmanj 40mm in dolžina cevi najmanj 406mm

http://www.bdmp.de/aktuelles/news-detail...ffenrecht/

Citat:Ziel ist die AK 47 Kalschnikow
Die im Forum Waffenrecht zusammengeschlossenen Nutzerverbände sehen jedoch konstruktionsbedingt keinen sportlichen oder jagdlichen Nutzen der bei den Anschlägen ausschließlich genutzten Varianten des Gewehrs „Kalaschnikow“.
Vor diesem Hintergrund ist auch der § 6 Abs. 1 Nr. 2 lit. c) der Allgemeinen Waffengesetz-Verordnung zu verstehen, der mit der Forderung einer Hülsenlänge von 40 Millimeter exakt die Kalaschnikow vom Schießsport ausschließen soll. Beide Kalaschnikow-Alternativen
(AK 47 und AK 74) nutzen Patronen mit einer Hülsenlänge von 39 Millimeter.
Es wird daher vorgeschlagen, statt undifferenziert in die Eigentumsrechte einer Vielzahl von Jägern und Sportschützen einzugreifen, zielgerichtet mit der Forderung von mindestens 40 Millimeter Hülsenlänge bei Zentralfeuerbüchsenmunition und einer Lauflänge von mindestens 40,6 cm (16“) eben die besagte Kalaschnikow bzw. kurzläufige Selbstladelangwaffen militärischen Ursprungs auszuschließen.
Durch Regelung zu Gas- und Schreckschusswaffen sowie unbrauchbar gemachten Waffen nimmt die Kommission Gegenstände in die Richtlinie auf, die keine Feuerwaffen sind und somit gar nicht deren Regelungsgehalt berühren sollten.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)