Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(20-11-2015, 13:47)Mato Napisal: Ja in potem bereš post, da "so določeni popravki res potrebni"....

Ja so resnično ampak takšni, ki posamezniku za katerega lahko upravičeno sumimo, da ni nevaren sebi in družbi omogočajo da sebe in sebi drage obrani pred neumnostmi politike in naravo uvožencev.

Morali bi iti s kontra predlogi in sicer, da se pravila sprostijo in da se tudi navadnim državljanom omogoči zagotavljanje osebne varnosti, ker je države niso sposobne.


Določeni popravki so potrebni, predvsem poenotenje zakonodaje. V to spada recimo enotni standard za deaktivacijo orožja, da se bo to lažje prodajalo po EU, kot je bilo omenjeno v raziskavi. Prav tako bi bil smiseln pravi "evropski orožni list", na način, kot je recimo vozniško dovoljenje. Sodoben informacijski sistem za evidence na ravni EU, s čimer bi se skrajšali in poenostavili postopki nabave in prodaje.

Lahko pa tukaj zberemo predloge in jih posredujemo evroposlancem (našim in tistim, ki so že v preteklosti lobirali za orožje), vendar pa morajo biti predlogi dobro argumentirani, drugače se z njimi nihče ne bo ukvarjal.
Odgovori
Citat:Določeni popravki so potrebni, predvsem poenotenje zakonodaje

Ja prav to je tvoje mnenje moje je da niso kvečjemu obratno razpust vseh vrst "poenotenj" in centralno-planskega odločanja....

Dobro argumentirani - pravljice za rajo, zato, da jih zaposlijo z zbiranjem statistik, argumentacijo in lovljenjem pravnih lukenj in jezika nato, pa itak naredijo po svoje in brez diskusije ali pa ti po nevem kakem trudu rečejo, da pač niso dobri argumenti.

Argumentiraj mi da je zid bel, če sem namenoma čorav in če imam moč ter sem prasec prepričan v svoj prav?

Statistika, empirika če hočeš  je jasna povsem znana (tistemu, ki ima interes videt) in kdor tega ne ve je to samo zato ker:

1. Ga to ne briga -> in bo naredil kot bo njemu pasalo/mu bo naročeno
2. Ga briga vendar namenoma ignorira in goni svojo mantro in agendo

Ne bit naivni in sodit tako politike kot navadno rajo, da je zgolj neinformirana in nevedna. NI RES politiki so precej dobro informirani vendar so pretežno kategorije 2 medtem ko navadna raja je morda neinformirana vendar pa je predvsem sorte 1 kjer jih določene stvari enostavno ne zanimajo in gonijo svojo udobno mantro (kruha iger ali pa poliitčnega prepričanja ne glede na empiriko).

Realno gledano bo politikom uspelo, če bo navadne raje kategorije 1 dovolj ali bo ali pa ne pa žal ne vem niti ne vem kakšna morajo biti razmerja med irelevantno rajo tipa 1 in ljudmi, ki vedo resnico in so pripravljeni se upreti tipu 2. Včasih je bilo tam okol 7% celotne populacije kaj je danes nevem mam pa občutek da bom še za svojega življenja izvedel :).
Odgovori
Citat:Ja prav to je tvoje mnenje moje je da niso kvečjemu obratno razpust vseh vrst "poenotenj" in centralno-planskega odločanja....

Če razpustimo poenotenje v EU bo to pomenilo, da bo vsaka država odločala po svoje in sprejemala svoje zakone. Ker orožarski lobij v slo praktično ne obstaja (s tem mislim večje proizvajalce orožja), bi to pomenilo, da bi znala slo sprejet kakšne bedaste predloge, ki nebi imeli nobenega smisla in nobene podlage, kot se dogaja na primer pri streliščih.

Že v prejšnjem postu sem omenil, da je bistvo EU zakonodaje denar in če bo evropski orožarski lobij svoje argumente predstavil tako, da bo dokazal upad prometa ali občutno povečanje stroškov zaradi spremembe zakonodaje, potem te spremembe ne bo.
Odgovori
Slovenija je imela povsem dobre zakone, ki pa so se začeli fižiti skupaj s porastom federalizacije EU in tem novim valom zategovanja zanke okoli vratu ljudi.

To ti hočejo prodat zgodbo o denarju kajti zadaj za vsem tem mehanizmom birokracije pa je preoblikovanje ljudi, skupnosti, držav v odvisnike. Odvisnike od centralnoplanskega gospodarstva, kastni sistem če hočeš ali pa da bom bolj moderen "Hunger games" varianta.

HK, SIG ipd. kujejo dobičke od prodajanja državam, politikom kaj je nula civilnega trga če pa rabi recimo vojska zaradi obvladovanja zunanjih teroristov +20 nato pa še policija zaradi nastanka novih desnih nacistično rasistično podivjanih belih teroristov še + 20.

Neto izkupiček SIG/HK + 40, politiki itak ne rabijo, taisti proti katerim bo teh vsaj +20 pa tudi dobijo izstavljen račun...

WIN:WIN če si politik ali lastnik HK/SIGa se boš sekiral za neke morone, ki hočejo v prostem času neki streljat v papir, da ne govorimo o pacientih ki "rušijo poredak i brastvo i jedinstvo".
Odgovori
Ne se spet začet prepucavat.

Dejte raje pisarit ljudem po svetu ;)
Ne sam politikom, tudi drugim Evropejcem, da se ustvari kritična masa in ne bomo čez 3 mesece jokali

Na žalost moram reči, od vsega napisanega na NN koncev in krajev, je odgovoril le Dobovšek, da bo preštudiral. Mogoče sem preveč neučakan ...
Odgovori
(20-11-2015, 12:47)matejl Napisal: V zaključku sicer ni omenjeno, v poročilu pa je večkrat omenjena težava konverzije polavtomatskega orožja v avtomatsko, kar je verjetno povod za črtnaje B7 kategorije. Za kakršnekoli pritiske na evroposlance bi bilo torej pametno se sklicevati na ta dokument, ki bi naj postavil smernice za prihodnje. V njem vsaj jaz nisem našel kaj posebej spornega, saj nikjer ne govori o tem, da bi bilo potrebno deko orožje uničiti ali pa prepovedati B7, govori samo o poenotenju standardov v EU z namenom poenostavitve trgovanja.

matejl, na žalost bereš napačno stvar, pojdi na Press release in poscrolaj do dna strani, tam imaš napisane konkretne omejitev in pogoje za onesposobitev deko orožja.


Citat:In Article 2 the proposal newly includes collectors within the scope of the directive. Collectors have been identified as a possible source of traffic of firearms by the evaluation carried out.

Če ima še kdo kakštne utvare glede zibranja:

Citat:Member States shall take all appropriate steps to prohibit the acquisition and the possession of the firearms and ammunition classified in category A and to destroy those firearms and ammunition held in violation of this provison and seized. 



Citat: However, even in the absence of conversion to category 'A', certain semi-automatic firearms can be very dangerous when their capacity regarding the number of rounds is high. The proposal bans the semi-automatic weapons which are included in the current category 'B7'. 


Pa da ne bo kdo naivno mislil, da gre samo za kategorijo B7:

Citat:Some semi-automatic firearms can be easily converted to automatic firearms, thus posing a threat to security. Even in the absence of conversion to category 'A', certain semi-automatic firearms may be very dangerous when their capacity regarding the number of rounds is high. Such semi-automatic weapons should therefore be banned for civilian use.



Citat:The proposal also introduces a 5 year time limit for the duration of a licence.


Citat:In order to ensure the traceability of deactivated firearms, they should be registered in national registries. 



Citat:in Annex I to Directive 91/477/EC part II is amended as follows:
(a) point A is amended as follows:

(i) in Category A, the following points are added:
6. Automatic firearms which have been converted into semiautomatic firearms;
7. Semi-automatic firearms for civilian use which resemble weapons with automatic mechanisms
8. Firearms under points 1 to 7 after having been deactivated’;


Nevem kako lahko še vedno misli, da ta zakon na njega ne bo vplival?
Odgovori
V Sloveniji bo zakon vplival na peščico ljudi (tistih nekaj zbirateljev, nekaj športnih strelcev z dolgimi cevmi), to je pa tudi to. In ker je trenutna ureditev narejena na številke, smo najebal.
Odgovori
Takoj ko bo v naslednjem napadu uporabljeno kratkocevno orožje in se bo zgodila kakšna eksekucija iz večje razdalje bodo prepovedali še vse ostalo.. moraš jest naivnost za kosilo, večerjo in vmes za malico da verjameš da temu ne bo tako... Še vedno pa nisem videl nobene rešitve glede muslim getto okolišev kjer se ti teroristi zbirajo in imajo podporo, nekaj smo slišali o neki ukinitvi radikalnih mošej (karkoli že to je ne vem v čem se razlikujejo mošeje) vse kar pa vidimo na terenu pa je  bombardiranje Sirije in razorožitev civilov... res ful produktivno v smislu zmanjšanja ogroženosti...
Odgovori
Moj post se je nanašal na izsledke poročila.

Predlagane spremembe so na http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/1...ons/native in vsaj nekaj sprememb je bedarija.

Bistveni člen, ki vpliva na vse, še posebej na neaktivne strelce:


Citat:In Article 7, the following subparagraph is added to paragraph 4:

‘The maximum limits shall not exceed five years. The authorisation may be renewed if the conditions on the basis of which it was granted are still fulfilled.

Najdaljša dovoljena veljavnost orožne listine je 5 let.

Druga bistvena sprememba je sprememba kategorij:

Citat:in Annex I to Directive 91/477/EC part II is amended as follows:
(a) point A is amended as follows:
(i) in Category A, the following points are added:
‘6. Automatic firearms which have been converted into semi-automatic firearms;
7. Semi-automatic firearms for civilian use which resemble weapons with automatic mechanisms
8. Firearms under points 1 to 7 after having been deactivated’;
(ii) in category B, point 7 is deleted.
(iii) In Category C, the following points are added:
‘5. Alarm and signal weapons, salute and acoustic weapons as well as replicas;
6. Firearms under category B and points 1 to 5 of category C, after having been deactivated’.
(b) in point B, the following text is deleted.’
‘The breach-closing mechanism, the chamber and the barrel of a firearm which, being separate objects, are included in the category of the firearms on which they are or are intended to be mounted.’
Kategorija a torej pomeni:
6. Avtomatsko orožje, ki je bilo predelano na polavtomatsko
7. Polavtomatsko orožje za civilno uporabo, ki spominja na avtomatsko orožje
8. Orožje pod točkami 1-7, potem, ko je bilo deaktivirano

B7 se briše, kot je bilo že omenjeno

V kategorijo C se doda :
5. Alarmno in signalno orožje, orožje za pokanje?, replike
6. Orožje kategorij B in C1-C5 po deaktivaciji

Zgornje spremembe bodo vplivale predvsem na splošno javnost, ker bo deko orožje po novem potrebno registrirati in bo praktično izenačeno s pravim orožjem.

Še ena bistvena sprememba se obeta, v nasprotju s tistim, kar bi si sam želel. Namesto da bi poenostavili prodajo preko interneta, bo ta mogoča samo preko posrednikov/trgovcev.
Odgovori
(20-11-2015, 15:38)romunov Napisal: V Sloveniji bo zakon vplival na peščico ljudi (tistih nekaj zbirateljev, nekaj športnih strelcev z dolgimi cevmi), to je pa tudi to. In ker je trenutna ureditev narejena na številke, smo najebal.

Ni res, na vse lovce bo vplivalo, ker bo potrebno vsakih pet let ponovno opravit zdravniški pregled in dokazat da še vedno potrebuješ orožno listino.
Glede na to da je dosti tudi strejših lovcev, ki mogoče že malo slabo vidijo in slišijo... ?
Odgovori
[Image: yup.jpg]
Odgovori
Ne se spet začet prepucavat.

Dejte raje pisarit ljudem po svetu .
Ne sam politikom, tudi drugim Evropejcem, da se ustvari kritična masa in ne bomo čez 3 mesece jokali

Klemenc  Clap
Odgovori
Pozdravljeni, sicer berem tale forum že nekaj časa, ampak ker nimam kaj pametnega povedat, po navadi samo berem.
Pisal sem na dva foruma, na temle sem bil včasih aktiven:
http://www.modelboatmayhem.co.uk/forum/i...099.0.html
Na temle je pa precej ljudi, sem sicer že v parih temah pisal o tem, ampak bi lahko mogoče še podal svoje mnenje:
http://med.over.net/forum5/list.php?151
lp
Odgovori
Grem na delo in namesto, da bi tam razmišljal zbrano, kaj delam ... moram pošiljat maile, da bi preprečil najhujše, misliti komu še poslati, in po glavi se mi klatijo misli, kako mi bo poskušala država škoditi.

Pridem domov in namesto, da bi užival z družino, se umiril na kavču ... se mi srce krči in nisem pravi, ker ne vem, kako mi bo poskušala država škoditi, ker jim je nekdo drug tako naročil.

Nekaj je hudo narobe z deželo lubo našo, ko se ne moreš več sprostiti in samo čakaš, od kje bo priletel kakšen težak ukrep. Ne od teroristov, ampak od države, ki naj bi nam služila po najboljših močeh in znotraj katere naj bi se v svojih domovih počutili sproščeno in varno. Žalostno, da smo prišli v čas, ko se namesto tega počutim vse bolj kot v velikem zaporu, kjer se zaporniki šetajo po malo večjem dvorišču.

Vrag špase jemlje.
Odgovori
nisem imel kaj, niti kosila nisem mogel jest, ko sem prišel domov, tako sem bil nakurjen, ko sem poslušal val 202 ob 15:30. moral sem jim napisat tole... odstavke pa to je med copy paste malo pobralo...

Spoštovani gospod predsednik Republike Slovenije g. Pahor,
Spoštovani premier slovenske vlade gospod Cerar,
Spoštovane ministrice in ministri,
Spoštovane poslanke in poslanci,
Spoštovane poslanke in poslanci v Evropskem parlamentu,
 
Pred točno enim tednom so nas doleteli neljubi teroristični napadi v Parizu. Ta dejanja so obsojanja in zgražanja vredna.
S prav takšnim zgražanjem in ogorčenjem spremljam izjave Komisije o zaostrovanju orožne zakonodaje in omejevanju ter nadzoru vseh državljanov Evrope! Očitno je namen te Komisije nadzor nad državljani ter razoroževanje poštenih ljudi, državljanov Evropske unije, ki legalno in v skladu z zakonodajo posedujejo orožje. Kot veste je za pridobitev orožne listine kar nekaj  zakonskih omejitev med drugim nekaznovanost in zdravstvena sposobnost. Teroristi v Parizu so bili večkrat kaznovani.
Zanima me, kam to spreminjanje zakonodaje pod pretvezo varnosti vodi? Zanimivo je tudi dejstvo, da so bili predlogi v nekaj dnevih, da ne rečem urah pripravljeni.
Pred štiriindvajsetimi leti, mogoče malo več, smo se veselili izstopa iz totalitarističnega režima- Jugoslavije. Kam smo prišli sedaj?
Ta Komisija želi nadzor nad vsem in vsakim državljanom podobno kot v bivši Nemški demokratični republiki, Severni Koreji in podobnih totalitarističnih državah. Ta ista Unija je sprejela na sto tisoče migrantov brez dokumentov. O njih nimamo nobenih informacij kdo in kaj so, ampak omejevali bi pa radi državljane Evrope. Zdi se mi, da pozabljamo načela demokracije, ki jo tako strašno opevamo. Demokracija je volja ljudstva!
Evropa ima razne inštitucije, ki bi naj varovale državljane (Frontex, Europol, Euromil…), hkrati pa imajo vse članice Evropske unije lastne policije, vojske in vohunske agencije in tega nagnusnega dejanja v Parizu niso mogle preprečiti! Glede na to, da se pretihotapi na tisoče ljudi preko morja in kopenskih meja predvidevam, da lahko na območje Evropske unije prav tako dospe ogromno orožja in eksploziva iz vojnih območij (Ukrajina, Libija, Irak, Sirija…). Reakcija Komisije- omejevanje poštenih Evropejcev! Predvidevam, da teroristi, kriminalci in ostali kršitelji zakonov ne berejo Uradnih listov in se požvižgajo na zakonodajo.
Kot po navadi bodo ti predlogi zakonodaje, ki so v pripravi omejili navadne pokorne in poštene državljane!
Spoštovani poslanci, kot predstavniki ljudstva ste dali prisego, da boste spoštovali ustavni red in da boste delovali v blaginjo Slovenije ter da boste ravnali po svoji vesti. Upam, da boste sledili lastni presoji in volji ljudstva, ki Vas je izvolilo!
Spoštovani poslanci Evropskega parlamenta. Upam, da boste tudi Vi sledili volji ljudstva in da se boste pogovorili in dogovorili s sestrskimi strankami v drugih državah Unije in de ne boste sprejeli teh nečloveških zakonov. Tudi Vi ste bili izvoljeni s strani državljanov Republike Slovenije.
Srčno upam, da ne bo prišlo do sprejetja predlogov Komisije, ker omejevanje in nadzor nista v duhu skupne Evrope!
S spoštovanjem,
Odgovori
Konec koncev ne bo ostalo drugega, kot, da se pozabi a smo nevtralni, levi ali desni, tako na oko bi lahko imeli stranko in na koncu nekaj mandatov v parlamentu, clani bi bili brez obveznosti le glasovanje bi bilo obvezno v duhu "strankarske ideologije" nekaj podobnega smo že prežvečili a konec koncev je nekako kar šlo. 
Zanimivo bi bilo narest neko prestevanje - anketo koliko bi se nas nabralo, sem pa malce skepticen, ker bi bila to zelo pisana druscina z že zasedenim glasom....
Seveda so tu se druzinski clani in simpatizerji.
Odgovori
Stranka ki bi odkrito zagovarjala pro orožno zakonodajo vključno z ccw (v normalnem okviru seveda) bi sigurno bila deležna velikega števila glasov... samo take stranke pri nas ni in je ne bo...
Odgovori
Mogoce je pa potrebno strankam zastaviti tocno to vprasanje.
Odgovori
Pozdravljeni!

Tudi jaz sem doslej samo bral, ampak tokrat pa se oglasam, da povem kako sem zgrozen, zaskrbljen in jezen, ker smo tako nemocni v tem birokratskem odlocanju!
Bojim se, da je vecina politikov prevelikih mehkuzcev, da bi se uprli temu nacrtnemu razorozevanju! Dejansko pa gre za sabotazo!
Kaksna bo cena te napacne odlocitve sicer ne vem, vem pa, da racuna ne bo nihce placal.
Odgovori
Ker si ne delam utvar, da ne bodo kruhoborci v EU in našem parlamentu potrdili vse, kar jim bodo agenda masters dali na pult, me zares zanima, a nas je v resnici sploh še toliko, da se bomo zorganizirali in zbrali 40.000 podpisov in v naslednjem koraku dobili referendum? Smo sposobni dati na prvo mesto zavest in potrebo po svobodi ali pa je zares že prepozno in bomo postali del neke mlačne brozge, ki jo hoče imeti elita za svoje perverzno vladanje?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)