Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Kako lahko zahtevajo, da bom jaz njim ZASTONJ oddal kos, jim ga podaril, če pa sem ga pred enim mesecem plačal kot pa pošten državljan, brez zlih namenov??
Mi ga bojo odkupili??
Odgovori
Mislim, da eni ne bodo verjeli "kako je možno" še ko bodo na UE dobivali potrdilo o uničenju!

Možno je zelo simpl predvsem zato, ker ima večina folka glavo v riti in ker se bojijo izpostavit, dvignit glavo in imeti ter zagovarjati svoj stav. Butli so rinili v EU kljub vsem možnim signalom, da gre za kriminalno fašistično združbo, kjer vladajo neizvoljene lutke s katerimi upravljajo svinje iz ozadja. Verjetno smo edina država v EU, ki sploh nima stranke, ki je eksplicitno proti EU in za Slovenijo in Slovence.
Odgovori
Argumentacija je pa zelo zanimiva. Sedaj še posebej zaradi Pariza dajmo še bolj omejiti rabo legalnega orožja.

A v Parizu so teroristi uporabljali tudi 'doma narejen' eksploziv. Torej bi morali analogno temu prepovedati večji del evropske kemične industrije.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
Tudi jaz sem jim poslal naslednje:

Spoštovana Poslanka/Poslanec,

na vas se obračam kot eden izmed mnogih športnih strelcev v Sloveniji, ki bi jih morebitno sprejetje spremembe EU direktive »Stricter rules to ban certain semi-automatic firearms, which move from Category B to Category A and will not, under any circumstances, be allowed to be held by private persons, even if they have been permanently deactivated« (http://europa.eu/rapid/press-release_MEM...111_en.htm) direktno prikrajšalo udejstvovanja v strelskih športnih panogah.

Omenjena direktiva želi posemeznikom prepovedati pridobitev večine polavtomatskega orožja, ki so ga sedaj z ustreznimi dovoljenji (in razlogi) nabavili in posedovali. Pridobitev takšne vrste orožja, je pri nas, že sedaj povezana s strogimi preverbami, saj morajo imetniki orožnih listin izpolniti obilico pogojev:

- ne smejo imeti zadržkov zoper javni red in mir
- opraviti morajo obvezen zdravniški in psihološki test
- orožje mora biti evidentirano
- orožje mora biti ustrezno hranjeno

Pri tem bi rad povdaril, da se praktično nikoli še ni zgodilo, da bi takšno orožje pristalo v rokah nepridipravov in teroristov. Predlagati birokratski ukrep, ki nas upravičene državljane prikrajša za hobi, prenekaterega trgovca praktično uniči, da ne govorim o evropskih proizvajalcih in streliščih samih, je neumnost. Teroristi ne berejo uradnih listov, ne pridobivajo orožja po legalni poti in jih takšen ukrep v ničemer ne prizadene. Pravzaprav jim dela uslugo, saj so lahko 100% prepričani, da je civilno prebivalstvo “razoroženo”. Medtem pa tudi rezervisti v Sloveniji, ki so bili vešči streljanja z polavtomatskim orožjem (na svoje stroške, z svojim orožjem), ki bi naj bilo po tej direktivi prepovedano (večina dolgocevnega), ne bodo več vešči le-tega in v morebitni situaciji mobilizacije lahko samo ugibate o njihovi usposobljenosti za osnovno rokovanje z orožjem (saj se v vojski streljanje za rezerviste praktično ne prakticira več oz. minimalno zaradi krčenja državnih stroškov).

Prav tako si ne želim predstavljati stroškovni vidik takšnega ukrepa. Kdo bo posameznikom povrnil stroške nakupa legalno pridobljenega orožja, katerega cena je lahko tudi nekaj tisoč EUR? Sicer je res za zakon naj ne bi veljal za nazaj, vendar se z ustreznimi metodami lahko doseže tudi to. Ta vidik sploh ni omenjen. Bo stroške prevzemala država in uničevala nekaj milijonov EUR vredno legalno pridobljeno orožje?!

Omenjena direktiva ima tudi nekaj pozitivnih ukrepov (kot je poenotenje standardov za onesposobljeno - deko orožje ipd.), vendar se že na prvi pogled vidi, da je napisana v naglici, nepremišljena in popolnoma neusklajena z institucijami in organizacijami, ki se jih dejansko dotika (strelska društva/zveze, prodajalci orožja, proizvajalci orožja…).

Apeliram na vas, da glasujete proti sprejetju takšne nepremišljene spremembe direktive 91/477/EEC.
Odgovori
Jaz imam pa en grd občutek, da bodo stvari eskalirale preden nas bodo uspeli s to fašistično metodo do konca zgoniti. To, kar se dogaja zadnje dni (razne evakuacije ipd.), ko na debelo lažejo, da gre za neke fauš alarme... Tega ne bodo mogli več dolgo držati pod kontrolo. In ko bo pizdarija na večih koncih ušla čez rob, potem se bo pa začelo. Dovolj je kritična masa tam nekje okrog 15%, da se tudi večina ostalih ovc pridruži kolinam. In ne bo lepo, vam povem.
Odgovori
Se pravi bi načeloma B4 kategorija ostala?

Drugo vprašanje. Treba vrniti B7, zadeve ne vrneš (katerikoli izgovor pač, izgubil, založil, nočeš...). Kako bi izgledal nadaljnji postopek?
Odgovori
Zelo dobro vprašanje Tilen, glede na to, da imamo pri nas par kosov na B7 to tudi mene zanima
Odgovori
Kaj pa predelava B7 v repetirke po zgledu Velike Britanije??
Odgovori
Hlače dol hitr...
Odgovori
Ko bojo videli kako z lahkoto  gre B7 v staro železje, potem se pa pohod nadaljuje.
Odgovori
Se strinjam z zadnjima dvema komentarjema. Že obstoječa orožna zakonodaja bi bila lahko veliko bolj enostavna, tole, kar je zdaj na mizi, pa je popoln kriminal. Če bomo dali kakšne indice, da smo se pripravljeni pogajati in popuščati, bo šla zadeva do popolne prepovedi vsega orožja.

Evropska komisija je jasno pokazala, da državljane, ki smo orožje pridobili v skaldu z zakonom in nimamo zadržkov JRM, smatra kot potencialne teroriste, se pravi kot sovražnike. S takšnim obsojanjem brez tehtnih dokazov in argumentov je najbrž jasno, da je konstruktivni dialog nemogoč, temveč je potrebno vztrajati pri svojem in niti koraka nazaj.
Odgovori
To bo itak šla kaj ni jasno? Point je samo v tem, da se je treba združit in upirat ter širit zavest, da svinje ubijajo lasten narod.

Si popravil oz. dopolnil post.  TAKO JE!
Odgovori
Osnova za spremembo zakonodaje je poročilo na spodnji povezavi:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/E...15:751:FIN

Če na kratko povzamem bistvene ugotovitve, so to predvsem :
a - konverzija signalnega orožja v pravo orožje
b - poenotenje označevanja orožja in sestavnih delov
c - poenotenje standardov za deaktivacijo orožja
d - poenotenje definicij
e - dogovor za spletno prodajo
f - meddržavna izmenjava podatkov
g - vodenje bolj podrobne statistike v prihodnje

V zaključku sicer ni omenjeno, v poročilu pa je večkrat omenjena težava konverzije polavtomatskega orožja v avtomatsko, kar je verjetno povod za črtnaje B7 kategorije. Za kakršnekoli pritiske na evroposlance bi bilo torej pametno se sklicevati na ta dokument, ki bi naj postavil smernice za prihodnje. V njem vsaj jaz nisem našel kaj posebej spornega, saj nikjer ne govori o tem, da bi bilo potrebno deko orožje uničiti ali pa prepovedati B7, govori samo o poenotenju standardov v EU z namenom poenostavitve trgovanja.


Pri vseh EU direktivah je namreč potrebno vedeti, da EU gleda vse skozi denar in če bo neka direktiva omogočila dvig trgovanja na notranjem trgu, bo sprejeta, kot bi to bilo v primeru poenotenja deaktivacije orožja. Kakršnakoli prepoved deko orožja pa bi bila popolnoma nesmiselna, ker stroškovno nebi bila upravičena, ampak to je potrebno vsakokrat pudariti.

Moj zaključek je, da so določeni popravki eu zakonodaje smiselni, sploh v skladu s temi ugotovitvami, ampak brez nepotrebnih bedarij. Mogoče pa bi kaj več lahko povedal naš predstavnik, ki je sodeloval v tej delovni skupini, kdorkoli je že to bil.
Odgovori
Moja kolumna na Publishwall.si

http://www.publishwall.si/uros.palhartin...rozja-v-eu
Odgovori
malo za ilustracijo, kako se to naredi: zgodovina razoroževanja v Veliki Britaniji. Na zadnje so se pravili še na zračno orožje...
http://www.ncc-1776.org/tle2010/tle558-20100221-07.html
Odgovori
Lepo jih spet enega po enega, sobo po sobo pospravljajo v Maliju... upam da nima kdo pištole al pa revolverja ker pol smo res gotovi...
Odgovori
Ja in potem bereš post, da "so določeni popravki res potrebni"....

Ja so resnično ampak takšni, ki posamezniku za katerega lahko upravičeno sumimo, da ni nevaren sebi in družbi omogočajo da sebe in sebi drage obrani pred neumnostmi politike in naravo uvožencev.

Morali bi iti s kontra predlogi in sicer, da se pravila sprostijo in da se tudi navadnim državljanom omogoči zagotavljanje osebne varnosti, ker je države niso sposobne.
Odgovori
Med tem pametni ustanavljajo milice....



Odgovori
Problem je sam ker so:

1. Obrnjeni v napačno smer
2. V napačni uniformi in za napačen namen
3. Medtem, ko se ganja po šumi in čaka na Godoja pa uvoz skače po njegovi babi...
Odgovori
Sm  nalimal bolj kot koncept......
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)