Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Imam predloge amandmajev slovaskega poslanca.
Je kdo pripravljen skomentirati, naj mi javi po ZS.
Ne bom pa objavljal javno.
Odgovori
Zagovornikom Direktive očitno zmanjkuje argumentov.

˝Strokovnjak˝ iz mirovnega inštituta je jasno povedal, da namen prepovedi polavtomatov ni zaradi potencialne predelave v avtomate. Ampak jih skrbi, da so polavtomati nevarni sami po sebi in zato lobirajo k njihovi prepovedi. Da naj bi polavtomati naredili več škode, saj omogočajo varčevanje s strelivom in selektivno ciljanje.

Slovenski ˝strokovnjak˝ z Europola, Robert Črepinko (bivši šef NPU) pa se je osredotočil zgolj na nevarnost reaktivacije deko orožja. Opiral se je na dejstvo, da naj bi bili legalni kosi kupljeni na Slovaškem reaktivirani in uporabljeni v kaznivih dejanjih v zahodni Evropi. Dejstvo pa je da omenjeni kosi, z ozirom na trenutno zakonodajo EU in Protokolom ZN, niso bili legalni v smislu obstoječih mednarodnih direktiv in protokolov. Legalni so bili samo na Slovaškem, zaradi njihovih preohlapnih zakonov, ki niso bili v skladu z evropskimi priporočili.
Odgovori
Pomanjkanje ocene vpliva se izpostavlja že od začetka, a se bojim, da ne bo dovolj, da zadevi spodnesemo noge. V sosednji temi imate naslove _vseh_ evropskih poslancev. Pišite jim kaj si mislite o direktivi (razen ti, Uroš :) ), v svojem jeziku, bodo že prevedli.
Odgovori
Uvodno (na prejšnji predstavitvi) so posebej poudarili, da sprejem te direktive ne bo prestavljal nobenih stroškov.
Odgovori
(18-03-2016, 20:53)Desc Napisal: Uvodno (na prejšnji predstavitvi) so posebej poudarili, da sprejem te direktive ne bo prestavljal nobenih stroškov.

Ja piše ,da ne bo stroškov za proračun komisije ne pa članic EU . Super bravo  Clap , koga briga proračun komisije ShrugTreba se je zavedat čemu taka histerija ,EU komisija z visokoplačanimi nesposobneži na glavnih mestih je 2008 imela prilko in program uredit DEKO a se ni zgodilo nič , potem še enkrat 2013 nič , pa ne zaradi kakih hudih lobistov ampak se nikomur ni dalo opravit dela z katerega je prebogato plačan. 

Zdaj pa vsake toliko pritisne kak članek o tistih Supermarket teroristih z dvema CZ Vz58 , filmski deko.

Citat:''Bereits im Jahr 2008 hatte die EU-Kommission bei einer Novelle ihrer Feuerwaffenrichtlinie angekündigt, gemeinsame Leitlinien zu erlassen, um sicherzustellen, dass deaktivierte Waffen "auf Dauer unbrauchbar sind". Die Ankündigung wurde bis zu den Anschlägen im Jahr 2015 nicht umgesetzt. Neue Deaktivierungsleitlinien treten erst jetzt, im April 2016, in Kraft. ''

Allerdings fallen reaktivierte Schreckschusswaffen, wie der Supermarkt-Attentäter von Paris sie verwendete, weder unter die Richtlinie von 2008 noch unter die neuen Leitlinien. Dabei hatte es im Jahr 2013 eine eindringliche Warnung gegeben, dass Schreckschusswaffen illegal wieder aktiviert werden. Die slowakische Polizei hatte auf einem Plakat in englischer Sprache 2013 detailliert vor der Reaktivierung genau solcher Ceskas vz.58 gewarnt, mit denen der Pariser Attentäter mordete. Die EU hatte die Warnungen gekannt und darüber diskutiert, wie sich aus Papieren der Kommission ergibt.
Odgovori
https://ukshootingnews.wordpress.com/201...errorists/
Odgovori
(22-03-2016, 08:58)Klemenc Napisal: https://ukshootingnews.wordpress.com/201...errorists/

Krasno, očitno smo se ali se še bomo tudi mi znašli v takšni cenjeni druščini. Wall
administrator / Strelec.si
Odgovori
Po današnjih dogodkih v Bruslju lahko kar počasi ali začnemo konzervirat ali pa pakirat v škatlo za odhod na UE.
Odgovori
Ja verjetno so to povzročili lovci in športni strelci.
Odgovori
Že že, vendar pa bo konec bombnih napadov in terorizma v Evropi (mogoče celo na svetu?), če nam poberejo železje.
Kako, da tega ne razumete (razumemo)?  Eek
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
(22-03-2016, 10:39)dani_79 Napisal: Po današnjih dogodkih v Bruslju lahko kar počasi ali začnemo konzervirat ali pa pakirat v škatlo za odhod na UE.

Če bomo že sami razmišljali, da ga moramo pospraviti, potem bodo drugi temu samo še pokimali.
Seveda pa je naivno pričakovati, da se bo končalo samo pri tem.
Odgovori
(22-03-2016, 10:39)Desc Napisal: Ja verjetno so to povzročili lovci in športni strelci.

Mogoče so bile to nesreče pri reloadanju Doh
Odgovori
Bojim se da bodo zdej še v kamnolomih na roke trli kamenje..In jim prepovedali vso razstrelivo..
Odgovori
(22-03-2016, 12:33)sandiruger Napisal: Bojim se da bodo zdej še v kamnolomih na roke trli kamenje..In jim prepovedali vso razstrelivo..

... in najbrž bo sledila tudi prepoved prodaje umetnega gnojila v Kmečkih zadrugah ter ustavljena prodaja plinskih jeklenk,
in vsi, ki imamo tehnično izobrazbo bomo vpisani na listo potencialnih teroristov, ker smo pač v šoli pridobili dovolj znanja za izdelavo kakšne potencialno nevarne naprave.
Odgovori
Ja, po tem vzorcu, ki velja za orožje, bodo brez eksploziva ne le kamnolomi, tudi rudniki, gradbinci ... Pa kmetje brez umetnega gnojila. Tako, za vsak slučaj. Vsi pa bomo na seznamih, ki očitno postajajo vse daljši. Pa so se zgražali nad Udbo ...
Odgovori
Mogoče bo pa to pripomoglo k temu, da bodo bruselski birikrati počasi le spoznali od kod grozi nevarnost.
Odgovori
Evroposlancem in EK je treba dati vedeti, da je njihovo ˝reševanje˝ problematike terorizma z omejitvijo legalnega orožja povsem zgrešeno. Kje so ukrepi za zmanjševanje ilegalnega trga, predvsem ilegalnega trga in proizvodnjo eksplozivnih snovi.

Predlagajmo jim, da se določena umetna gnojila uvrstijo v B kategorijo, zaradi tveganja njihove pretvorbe v ANFO eksplozivo. To bi res lahko predlagali, brez cinizma, saj je umetno gnojilo v prosti prodaji, izdelava eksploziva iz njega pa je sila preprosta. Torej: Lobirajmo k vložitvi amandmaja, da se v kat. B ali C doda umetna gnojila, ki se lahko pretvorijo v eksploziva. Tako bo za varnost državljanov poskrbljeno, EK bo srečna, Zeleni bojo vzhičeni, za kmete, strelce in lovce jim pa tako ali tako ni mar. Vse za našo ˝varnost˝.
Odgovori
Vedeti je potrebno, da gonjo proti orožju podpirajo ravno tisti, ki se zavzemajo tudi za nekritično uvažanje migrantov (med katerimi je kar nekaj takih s sumljivo preteklostjo), zato je vsaj zame že iz tega razloga njihovo repenčenje neokusno, če že ne kaj drugega. Sploh, če je na tem videu kaj resnice...

Sicer pa...če lahko protiorožarski lobi take incidente lahko uporablja kot izgovor za razorožitev lastnikov legalnega orožja, lahko na kak način to izkoristimo tudi mi. Kot je že pravilno ugotovil Desc, za zadnjim incidentom ne stojijo lovci in športni strelci.

Pa še ena zanimiva tema glede orožja.
Odgovori
Here we go...
Kalashnikov rifle found at airport departure lounge - report
Posted at12:57
Belgian state broadcaster RTBF is reporting that a Kalashnikov rifle has been found in Brussels airport departure hall.
The rifle, recognisable by its distinctive design, was also used by the Paris attackers.
Odgovori
(22-03-2016, 13:59)dani_79 Napisal: Here we go...
Kalashnikov rifle found at airport departure lounge - report
Posted at12:57
Belgian state broadcaster RTBF is reporting that a Kalashnikov rifle has been found in Brussels airport departure hall.
The rifle, recognisable by its distinctive design, was also used by the Paris attackers.

No, zdaj bodo pa po serijski številki te puške hitro našli lastnika, ki je (po analogiji EU komisije) prav gotovo športni strelec, lovec ali registrirani zbiratelj.   

Wall
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)