Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Poglejte si posnetek. Zeleni so jasno povedali, da so proti omejevanju kategorije B7, ker se bojijo, da bojo potem sledile se druge kategorije. Prav tako so proti, da bi uvrstili dusilce med dele orozja ali jih prepovedali.

http://web.ep.streamovations.be/index.ph...ittee-imco   1:33
Odgovori
Ne vem zakaj so potem pri Firearms United tako sformulirali tisti stavek...
Odgovori
Je to uradno od FU ali je to pac en uporabnik napisal ?
Odgovori
Copy/paste o FU... bom poskušal še enkrat poiskati.
(Uporabniki so si dali pa duška čez lovce ... čeprav vsaj jaz v tisti prezentaciji nisem zasledil nič takega - ravno nasprotno: nasprotovali so prepovedi)

Ups, majhen popravek: gre za tekst, ki so ga napisali pri "German Rifle Association" in je bil objavljen na Firearms United:

https://www.facebook.com/notes/german-ri...3731997471
Odgovori
Čeprav so imeli dovolj časa, še vedno niso povedali koliko orožja, ki je v lasti zakonitih lastnikov, je bilo udeleženo v terorističnih napadih, ali v drugih kaznivih dejanjih.
Odgovori
JRC: v tem tekstu niso misljeni zeleni kot lovci :)
Odgovori
Vem.
V tekstu na German Rifle Ass. je govora o zelenih, kot stranki Green (in zato sem napisal, da me prav zanima kako bo glasoval dr.Soltes, ki pripada poslanski skupini Zelenih).
To je eno.
Drugo so pa lovci, to jaz govorim o komentarjih na Facebooku, kje rposamezniki pisejo, da so lovci izdali sportne strelce.
Vendar tega jaz se nisem zasledil - zato govorim o tisti powerpoint prezentaciji, ki so jo imeli v Bruslju, zdruzenje FACE.
Odgovori
načeloma bi morali biti zeleni, kot nekakšni začetniki anarholiberalcev (imho), proti kakršnimkoli prepovedim...
Odgovori
(17-03-2016, 16:17)mr.T Napisal:
(17-03-2016, 15:11)JRC Napisal: Aja - še nekaj sem zasledil (na Facebooku, v diskusijah pod Firearms United): nekateri navajajo, da so lovci zahinavili na celi črti, da se na nek način celo strinjajo s prepovedmi polavtomatskega orožja (kao oni ne rabijo več kot 2 metka).
(Vzemite pa to bolj kot rekla-kazala, ker komentarji na facebooku pač niso drugega kot to  Whistle )

To bi vrjel , zelena  druščina je enako zahinavila pri nas glede strelišč kjer so dosegli, da bodo izvzeti iz obravnave čeprav je večino spornih primerov iz njihovih logov. Pa že v zdajšnjem zoro je kup omejitev za vse strelce zaradi oboroženih pijandur in njihovih travm glede krivolova.

V predlogu, ki sem ga nazadnje bral lovci niso izvzeti. Le posredno preko strelišč. Oni še vedno lahko pokajo v lovišču, v zrak, če hočejo. Ali pa sem kako spremembo falil?
Odgovori
Na sestanku pri sekretarju je bilo izrecno povdarjeno, da bodo izvzeti .
Odgovori
[Image: 64614.jpg]

Odgovori
(17-03-2016, 22:27)mr.T Napisal: Na sestanku pri sekretarju je bilo izrecno povdarjeno, da bodo izvzeti .

Aha, potlej se obeta strelisce in strelisce za lovce? Ljubko.
Odgovori
(17-03-2016, 21:46)romunov Napisal: V predlogu, ki sem ga nazadnje bral lovci niso izvzeti. Le posredno preko strelišč. Oni še vedno lahko pokajo v lovišču, v zrak, če hočejo. Ali pa sem kako spremembo falil?

nisi falil, ker je to nekaj kar so se vodstvo LZS in oblast zmenili pod mizo, da bodo lovci izvzeti. Zanimivo pa je, da državni sekretar kot enega glavnih argumentov zakaj je treba zaostriti ZORO navaja "da so lovci imeli golažijado in so potem malo popili, saj veste kako je in streljali porcelanaste izolatorje na kandelabrih po vasi".

Ne IPSC, ne strelišča po Sloveniji, ampak lovski izgred. Ki seveda nikjer ni prijavljen, nikjer ni omenjen, je pa eden od razlogov za sankcije športnim strelcem.

Po svoje lovce čedalje bolj občudujem. So fenomenalno organizirani, popolnoma monolitni z jasnim vodstvom in z ogromno političnega vpliva. ČE bi se v IPSC vsao leto med sabo postrelilo par ljudi, bi oblast že davno to prepovedala, lovstva pa niti ne omenja...
Odgovori
Lovcev ta predlog glede strelišč ne bo prizadel,kakor tudi tisti ki se naslanja na B7 kategorijo,saj je lovci nimajo.Tako da na njih kaj računat....  Not
Odgovori
večina jagrov niti noče strelišč, ker ne ve kaj bi na njih sploh počela. stari jagri uporabljajo kar žive tarče za teste streliva...
Odgovori
Bla bla bla, bluziš nekaj o čemur pojma nimaš.
Odgovori
https://www.all4shooters.com/en/Shooting...pensation/
Odgovori
Citat:As chilling as Alain Alexis' admissions may be, they may also represent another, if not the last, nail in the coffin of the Commission's proposal − which, as Vicky Ford herself points out, lacks an Impact Assessment, this being the mandatory evaluation of potential social, economic and environmental consequences of all the European Commission's initiatives. It's adamant how the impact assessment was purposefully avoided because it would kill the proposal outright.

torej če prav razumem, so se ujeli v lastno birokratsko zanko. Ta "impact assessment" bi pokazal, kakšen strošek bi takšne zaplembe povzročile. Brez te ocene pa ne morejo spremembe v zakonu sploh predlagati? Da o kršenju ustave sploh ne govorimo.
Odgovori
http://fra.europa.eu/en/charterpedia/art...t-property
Odgovori
Omenjeni predlog Komisije je bil v postopek vložen brez "ocene učinkov", glede na okoliščine pa je pri tem uporabljen princip REFIT.

Ob branju in poslušanju izjav, tako zagovornikov, kot tudi nasprotnikov posesti, je razbrati veliko mero neznanja, ne nazadnje nesposobnosti. Rezultat bo zakonsko skropucalo, ki bo oteževalo življenje vsem. Pri tem niso problem nasprotniki posesti orožja, temveč je ta predvsem v posestnikih samih, saj ne storijo ničesar, oziroma blizu tega, da bi se stvari odvijale bolje.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)