Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Nič ni zgubljen... razen nas športnih strelcev vsak verjame da je temu tako... še enkrat ali dvakrat to pove pa bomo dobili vrženo nazaj zakaj se bunimo da se to nas ne tiče in se z nami nihče več ne bo ukvarjal čeprav je realnost drugačna...
Odgovori
Znerviran je že začel...
Tistih 10.000 pa po mojem mnenju vključuje predvsem samomore - tu so na žalost finci precejšen faktor.
Odgovori
Ok, ali je zgubljen (komisija nesposobna, neučinkovita) ali pa je zadaj druga (konspiracijska) agenda.

Odgovori
V bistvu je mislim da potreben sedaj še večji odziv na tole sprenevedanje ker tile "zastopniki" sedaj mislijo da so svoje opravili ... strelcev se nas ne tiče... zadeva je za sprejet...
Odgovori
Nisem spremljal, ker sem ravno prispel domov. 
Na kratko, se zdaj kaze kaj konstruktivnega ali se vedno samo modrujejo ?

Se da kje videt posnetk seje za nazaj?
Odgovori
V glavnem zadeva gre dalje malo so komisarje sicer izprašal ti so povedal par svojih floskul a daleč od tega da bi zadvo pospravili v predal .
Odgovori
Hvala.

Torej bodo vsaj se 2x ali 3x koristili dodatke, sejnine, dnevnice ( karkoli pac ze ) :)
Ajej ajej... No, bomo videli kaj bo :)
Odgovori
Čeprav na videz tako ne izgleda, jo je komisija v prvi rundi relativno dobro odnesla, kar je jasno vsakomur, ki je seznanjen z načinom dela v odborih in parlamentu EU.
Odgovori
http://www.zerohedge.com/news/2015-12-07...r-demotion

No zgleda ni v oddelku ki se ukvarja z orožjem drgač bi se verjetn ustrelu....
Odgovori
A se da kje pogledat še enkrat..sem sicer spremljal prenos,vendar 15min pred koncem nisem mogel več.
Lp
Odgovori
Najboljse vprasati tisto Lino ali kako se ze imenuje, sekretarkameuroposlanca Soltesa, ki je tudi sedel na seji.... Zagotovo je na voljo posnetek na spletni strani.
Odgovori
En prispevek na EU TV:

http://europarltv.europa.eu/en/player.as...67009211dd


Posnetek današnje seje pa bo morda čez kakšen dan tukaj:

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/committees/


Naslednje zasedanje komiteja pa bo 10.12 ob 9:00 na tej povezavi:

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en...ITTEE-IMCO

Se še ne ve agende...
Odgovori
So pa pohiteli s ponovnim srecanjem.

Zal razumem samo anglesko: sepravi, zdaj jim je cilj kenslati predalano orozje iz avto v semi ( ker jih skrbi povratna konverzija ) in ban deaktiviranega orozja? Se vedno pa brez odgovora na vprasanje, kaj s polavtomatskim orozjem v lasti lovcev in sportnih strelcev.

Naslednii dan D je torej 10.12. ...
Odgovori
(07-12-2015, 22:16)JAPI Napisal: So pa pohiteli s ponovnim srecanjem.

Zal razumem samo anglesko: sepravi, zdaj jim je cilj kenslati predalano orozje iz avto v semi ( ker jih skrbi povratna konverzija ) in ban deaktiviranega orozja? Se vedno pa brez odgovora na vprasanje, kaj s polavtomatskim orozjem v lasti lovcev in sportnih strelcev.

Naslednii dan D je torej 10.12. ...


To niso vprašanja! Če si prebereš amandmaje na EU direktivo za orožje, je v njej jasno opredeljeno, da kategorija B7 postane A7. Jaz si to razlagam na način, da bo vse orožje, ki smo ga nabavili pod to kategorijo postalo prepovedano.
Ni pa nihče, kljub temu, da je bilo vprašanje postavljeno, povedal, kaj bo s tem orožjem B7, ki ga že posedujemo, ko postane A7!


Je pa v amandmajih kar nekaj kontradiktornosti, predvsem glede deko orožja...
Odgovori
Ja. Vem. 
Pocakam na celotni posnetek.

Kar sem pa zasledil, tudi posnetek s FB strani Firearms united Slovenia, je bilo pa samo govora o deaktiviranem orozju in bivsem orozju kategorije A, ki je bilo predelano za kategorijo B7. Torej auto v semi. Nevem pa kaj vse so "razpravljali" ker nisem mel moznosti spremljat v zivo.
Odgovori
(07-12-2015, 22:25)95krogov Napisal: Je pa v amandmajih kar nekaj kontradiktornosti, predvsem glede deko orožja...

V predstavitvi predloga na začetku smo od člana EK slišali že zlajnan stavek ˝Avtomatsko orožje bo prepovedano četudi je deaktivirano.˝

V odgovoru na vprašanje Britanskega poslanca glede nerazumne prepovedi deko orožja pa je omenil zgolj direktivo o minimalnih tehničnih standardih, kot da je tam razloženo vse kar se nanaša na deko orožje. V tej direktivi pa ni nikakršne prepovedi deko avtomatskega orožja. V tej direktivi o deko orožju je izrecno navedeno, da se direktiva nanaša na orožje kat. A, B, C in D, tam so objavljeni minimalni deaktivacijski standardi tudi za avtomatsko orožje, kakršna prepoved ni nikjer omenjena.  Imam občutek, da ta član EK direktive sploh ni prebral in sploh ne ve kaj predlaga.
Odgovori
(07-12-2015, 18:06)Biaggo Napisal: Za Čehinjo še Poljak. 100x pravim in 100x še bom: prošnja za pristop k višjegrajcem.

Papers
Odgovori
En izmed odlomkov pridiganja enega izmed črede evropskih eminentnih politikov oziroma politkomisarjev:

http://audiovisual.europarl.europa.eu/As...ef=I113496

Sedaj pa vas prošim še za kratko pojasnilo na moje vprašanje, ker mi res ni do tega da bi prebiral vseh 62 strani iz foruma.
Ali se ta nov zakon nanaša tudi na kratkocevno polavtomatsko orožje ali samo na dolgocevno? Sprašujem ali bo mogoče po sprejetju se kupiti npr polavtomatsko pisštolo ala Glock, TT, Bereta... ali se s tem lahko poslovimo od IPSC-ja?

hvala
Odgovori
borzon
Ali se ta nov zakon nanaša tudi na kratkocevno polavtomatsko orožje ali samo na dolgocevno? Sprašujem ali bo mogoče po sprejetju se kupiti npr polavtomatsko pisštolo ala Glock, TT, Bereta... ali se s tem lahko poslovimo od IPSC-ja?B7 kategorija. vmes se razbral da bi bla B4 dovoljena. čeprav se da lahko B7 tud v B4 predelat...

glede na tole:

[Image: capture.png]

ta francoski cuckold je, k nekdo s tourettovim sindromom, ponavljal, sploh po replikah ostalih poslancev, na vsake 30s: "AK in vse kar je njemu podobno!!" in zraven spreminjal na frisu več odtenkov rdeče flourescentne.

Odgovori
Eh ja,se mi zdi,da bo ta analiza kar pravšnja,in mi kot oboroženi del populacije pač ovira pri izpeljavi politike mravljišča Shootme
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)