Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
#97
Orožja se ne da prepovedati, pa naj se še tako trudijo. Potem morajo prepovedati še loke in sestavine iz katerih se le-ta lahko naredi. Tudi nožev in gorjač ne morejo prepovedati. Zato je vsaka taka debata čisto napeljevanje proti točno določeni vrsti - in to je strelno orožje. Sumim, da gre pri tem za isto, kot pri lastništvu prestižnih avtomobilov, ki so zanimivi in vredni odrekanja za njihov nakup, samo dokler so dostopni le "eliti". Če bi jih pa lahko vsak kupil, bi se fetiš razblinil kot milni mehurček.

Seveda obstajajo tudi taki, ki sovražijo orožje samo - kot tako. Največ k temu prispeva vzgoja in dejstvo, da se se ga bojijo. V lastnikih orožja vidijo tempirane bombe, ki samo čakajo, kdaj se jim bo ponudila priložnost, da začno ubijati nič hudega sluteče ovčice blagega značaja, ki se ne morejo braniti. Gre pa predvsem za nezavedno hinavščino, kajti taki praviloma prepuščajo nasilje državi, ki "ve" kakšnja stopnja je potrebna, da se zagotavlja navidezna nirvana.

Svoboden človek ne rabi močne in vseodločujoče države, da bi našel svoj duševni mir in obćutek varnosti. Rabi pa možnost, ki jo je pripravljen tudi braniti, da soodloča o zadevah, ki jih sam pojmuje, kot naravne pravice. Država bo uspešna le tedaj, če bo ponujala pogoje, da se ustvarijo razmere, v katerih ne bododo prevladovali strahovi take ali drugačne vrste. Zatekanje k strahu, ki ga lahko prepreči le močna in o vsem odlučujoča država, je orodje diktatorjev, ki so sami pravo nasprotje tega kar pridigajo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
Zaostrovanje EU zakonodaje glede orožja!! - od - 03-12-2013, 12:23