Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Imamo na pol sprejet pravni akt EU, ki v primerjavi s prejšnjim, nedvomno uvaja nekatere spremembe. Glede na to kako je spisan, je kar nekaj dilem, ki omogočajo interpretacijo besedila na različne načine.

Upoštevaje razpravo v tej niti in neposredno zastavljenim vprašanjem, sem izrazil svojem osebno mnenje, kakšna bi znala biti interpretacija Uredbe s strani našega in še kakega drugega nacionalnega zakonodajalca širom Evrope. Ne trdim, da se bo to tudi dejansko zgodilo, vendar  ocenjujem, da za to obstaja realna nevarnost, posledično pa je moja ocena takšna, kot sem jo zapisal. O tem vprašanju imamo lahko in očitno tudi imamo, različne poglede, kar ni sporno.V kolikor bi se izkazalo, da se bo zadeva interpretirala na za posestnike/uporabnike manj boleč način, toliko bolje, v kolikor pa je moja ocena točna, si tisti, ki jo zavrača, nemara le zatiska oči pred težavami, ki bi se nam znale obetati. Sam sem vedno na koncu raje pozitivno presenečen, kot nemara postavljen pred docela nepričakovano dejstvo.

Očitkov na moj račun, da osebno podpiram predlagano zaostrovanje orožne zakonodaje pa ne morem razumeti, saj so naravnost smešni ter kažejo na izrazito pomanjkljivo branje besedil, ki sem jih objavil na tem portalu, na problem razumevanja prebranega, ali na poizkus diskreditacije. Celo več, glede na nekatera izražena mnenja bi si upal trditi, da v nekaterih pogledih na posest ter uporabo orožja, gledam bolj liberalno od avtorja očitkov.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 21-03-2017, 14:35



Uporabnikov, ki berejo to temo: 27 Gost(ov)