Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(15-03-2017, 23:29)JRC Napisal: Charanzova je vztrajala in se vztraja (ce se ne motim sem v nekem intervjuju prebral, da bo sla do ESCP, ker trdi, da gre za krsenje clovekovih pravic, ampak to bomo se videli), ker so se vedno najbolj na udaru polavtomati, predelani iz avtomatov.

Ne želim nekaj pametovat, ampak dobim kar ošpice, ko začnejo politiki nekaj na pamet operirat s pojmi, ki jih očitno ne razumejo.

1. ESČP z EU nima praktično nič. EU sploh ni podpisnica EKČP, edina povezava EU z EKČP in posledično ESČP je v tem, da so individualne članice EU podpisnice EKČP in da je Lizbonska pogodba iz leta 2009 odprla vrata za pristop EU k EKČP do katerega bo ali pa ne bo prišlo.

2. Da prideš do ESČP ni dovolj, da si en poslanec izmisli, da so kršene človekove pravice. Gre se za varstvo v konkretnih zadevah, ko podpisnica EKČP krši svojemu državljanu neko človekovo pravico, ta pa nato pred ESČP napade svojo državo zaradi te kršitve. Seveda je potrebno pred tem izčrpati vsa redna in izredna pravna sredstva, vključno z ustavno pritožbo. ESČP se torej ukvarja samo s posamičnimi zadevami, ne pa tudi s predpisi.

3. Tudi sicer ESČP nima nikakršnih pristojnosti, da bi razveljavljalo kakršnekoli predpise svojih članic, torej držav podpisnic. Četudi je ugotovljeno, da je nek predpis 100x v nasprotju s človekovimi pravicami. Od ESČP lahko pritožnik v najboljšem primeru pričakuje troje. 1. ugotovitev kršitve, 2. neko denarno odškodnino oziroma pravično zadoščenje zaradi kršitve, ki mu je nastala z aktom države, 3. povračilo sodnih stroškov.

Kdor v povezavi z EU zakonodajo, v tem primeru glede te konkretne direktive, napoveduje, da bo šel do ESČP meni pove samo to, da je ta človek ali
1. popolnoma nekompetenten, nima niti najmanjšega pojma kaj posamezna institucija predstavlja oziroma čemu je namenjena in nasploh kaže, da so njegove izjave kar se tiče neke verodostojnosti popolnoma brez vsake vrednosti
2. je idiot, ki igra na neko populistično karto in govori nekaj samo zato ker se to pri prava nevešči javnosti lepo sliši, npr. borili se bomo do konca, gremo do Strasbourga, čeprav le-ta z vsem tem nima popolnoma NIČ.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od dex - 16-03-2017, 00:11



Uporabnikov, ki berejo to temo: 17 Gost(ov)