Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Misty: Fordova in Charanzova sta v IMCO odlicno sodelovali do trialoga. Potem je Fordova hotela doseci kompromis, ker so koalicijske stranke (takrat se socialisti in ljudska stranka) zavrnili predlog IMCO, da se direktiva zavrne. Charanzova pa je ostala sama, ceprav se je po odhodu Schulza koalicija spremenila (EPP+ALDE). Jaz se vedno menim, da je Fordova opravila pomembno delo, saj se menda se ni zgodilo, da bi kak predlog evropske komisije v tako dolgem postopku tako spreminjali in predelovali. Ker pa je politika kompromis, ona pa predsednica IMCO, zadolzena za to direktivo, je pac prislo ven to kar je.
Charanzova je vztrajala in se vztraja (ce se ne motim sem v nekem intervjuju prebral, da bo sla do ESCP, ker trdi, da gre za krsenje clovekovih pravic, ampak to bomo se videli), ker so se vedno najbolj na udaru polavtomati, predelani iz avtomatov.
Fordova tudi trdi, da ce direktiva ne bi bila sprejeta, bi evropska komisija prisla se s strozjim predlogom (ocitno so tako zagrozili na trialogu) - ce se kdo spomni tiste formulacije o prepovedi vseh polavtomatskih pusk, ki so podobne vojaskemu orozju.

Da se razumemo: tudi meni ni vsec kar se je zgodilo, samo pojasnjujem, kar sem opazil in spoznal Odkar spremljam to direktivo....spremljam pa jo prakticno od samega zacetka.

Bistvena ugotovitev pa je nekaj drugega: tudi EU Parlament je samo predstava za javnost. Vse se zgodi v ozadju in poslanci dobijo navodila kako glasovati. Zato se tudi ne poglabljajo v materiale o katerih se potem glasuje. Redki so tisti, ki se temu uprejo in glasujejo po svoji vesti.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od JRC - 15-03-2017, 23:29



Uporabnikov, ki berejo to temo: 26 Gost(ov)