Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Včerajšnje dogajanje v evropskem parlamentu ni v ničemer odstopalo od siceršnjega načina dela le tega. Razlika je morda le v tem, da to področje pozna manj ljudi, kot kako drugo, posledica tega pa je, da so se v tem primeru poslanci pripravljeni še bolj nasloniti na »priporočila«, oziroma so sposobni podpreti večje absurde, kot sicer ter, da je orožje že sicer kontroverzna tema.
 
Na katero stran se nagibajo dogodki, oziroma politični konsenz, je postalo kristalno jasno v trenutku, ko je bilo objavljeno delavno gradivo iz trilogije, ki sem ga tudi objavil na tem portalu.
 
Kar se tiče samih odločitev pa je zadeva sledeča. Sam razumem, da imamo lahko o nekaterih vprašanjih različne poglede, s čimer ni nič narobe. Težava nastane, ko se začne uvajati pravne rešitve, ki so sporne tako s strokovnega stališča področja, ki ga urejajo, kot tudi pravno-strokovnega, tovrstnim stanjem pa se je mogoče upreti le z ustrezno strokovno podkovanostjo in konceptom. V tem primeru je šlo za kršitev obeh. Če je nekdo načelni nasprotnih orožja, naj to jasno pove, ne pa, da se to zavija v boj proti terorizmu, večjo varnost, ipd. Pri nekaterih poslancih je najbolj žalostno to, da dejansko verjamejo v potrebnost in uspešnost odločitev, ki so jih sprejeli. Pri večini namreč ne gre za zavedno zavajanje, se pa najdejo tudi takšni.
 
Kot sem zapisal včeraj, nas čaka še kar nekaj korakov, ki jih je včerajšnji sprejem sprožil, vse moje dosedanje pisanje o potrebni aktivaciji zainteresirane javnosti pa še vedno stojijo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 15-03-2017, 10:52