15-03-2017, 10:37
(15-03-2017, 10:24)JRC Napisal: Goranzivec: omejtive nabojnikov so ostale v direktivi.Če je glasovan predlog (A8-0251/2016), ki ga je Iurium postal danes zjutraj, potem je omejitev ena sama, in sicer 20 nabojev, neglede na kratko ali dolgo cev.
Firearms United se pa tolazijo, da to ni problem, ker v direktivi pise, da postane puska kategorija A samo takrat, ko je vanjo vstavljen nabojnik (nad 10) in da pa tega ne more nihce kontrolirati.
Pozabljajo pa, da je ze posedovanje nabojnika nad 10 kaznivo dejanje, posledica pa odvzem vsega, kar ima krsitelj.
Marks: da bodo nasi tako glasovali sem napovedal ze pred casom. Zmotil pa sem se pri Peterletu in Soltesu.
Če je ta zadnja verzija prava, je tudi res, da so poleg delov orožja tudi nabojniki nad 20 nabojev klasificirani kot kategorija A7 (kar ne vem, kako naj bi se sploh izvajala):
"7a. Semi-automatic firearms with centre fire percussion, and loading devices, with one or more of the following characteristics..."
Dokler na spletni strani parlamenta ne objavijo uradno, kaj je izglasovani dokument, bomo bolj težko dokončno vedeli.
Zato sem v enem mojih prejšnjih postov napisal, da je trenutno "v zraku" veliko debat o različnih dokumentih (tudi tu na forumu so od včeraj objavljene vsaj tri verzije).