Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Citat:Tako pač je, tega ne bova spremenila, pa če še tako bentiva na forumu.

Itak da ne, spremenilo se bo tako, da bodo ljudje prebrali forum in povezali 2+2 in to kot si opazil se dogaja tako v ZDA kot tudi Franciji in celo na NIzozemskem.


Citat:Če pa že debatiramo, takoj letijo zelo trde besede o bedakih, ki nimajo pojma o življenju.
Trde besede letijo na nelogične sestavke (to recimo nekateri tu ne zastopijo in hočejo narediti iz tega neko osebno stvar) kjer v enem delu avtor pobije sebe ali pa napiše stvari, ki so evidentno lažne, neresnične ali napačne. Takemu je vse drugo kot "trda beseda" zaman in škoda časa, pri nekaterih gre sicer potem takoj za defenzivno reakcijo in jok in stok pri kakšnem (recimo tebi) pa morda obstaja upanje, da si bo še enkrat prebral in premislil in videl da je ustrelil kozla.


Citat:Iz lastne izkušnje ti namreč povem, da navadni ljudje gledajo na orožje skrajno, skrajno, skrajno negativno. Običajnim ljudem gredo lasje pokonci, če samo slišijo za orožje. Kar zamrznejo, kadar zelo previdno načnem to temo. Na orožje gledajo kot na nekaj nasilnega, groznega, kar bi bilo treba prepovedati.
Zamenjaj družbo! Za ljudi katere poznam bi težko rekel kaj takega so nekateri, ki se orožja bojijo (ne orožja per se ampak predvsem sile, nasilja itd...), so spet drugi, ki so indiferentni za vse bi pa rekel, da ob neki zdravi debati vsi priznajo, da lahko pride do okoliščin, kjer bo orožje nujno potrebno in da v takih okoliščinah "igrati hokej brez palice" ni ravno pametno.  In to je tista zmaga za nas ker nato ostane edina odprta stvar verjetnost nastanka "hokejske tekme".  Biti okoli ljudi, ki mislijo, da lahko s "prepovedjo" oz. regulacijo spremenijo človeško nrav pa ni najbolj zdravo kajti zgodovinsko gledano so ravno taki krivi za največ nasilja in zla na svetu in za take je edino pravo zdravilo full speed in full power "bodycheck".

 
Citat:In to je ta hip naš namen, da EU direktiva pade.
Moj ni ker nisem naiven in vem, da bodo direktivo sprejeli in precej verjetno v originalni obliki, pišem o teh zadevah že xy let in nimam nikakršnih iluzij (kar si prej o številkah pisal). Pozabljaš pa na eno manjšo stvar, da se skozi proces, ki se ga gredo lahko (in mora) nastavi ogledalo oz. razkrinka namene teh, ki to počnejo. To je dolgoročno edini način, da se zadeva skozi čas in čedalje večjo represijo (beri število tvojih moronskih prijateljev se zmanjša in število mojih robatih pijancev poveča vse dokler ne obračunamo s takimi in drugačnimi pizduni) obrne - seveda so in bodo v procesu žrtve (podobno kot recimo talci med WWII, raznorazni mučeniki na grmadi itd...) take in drugačne vendar to je že vse en velik zgodovinski deja vu.

Vsak si izbira svojo pot in način življenja marsikomu tu pa bi močno pomagalo, da bi v svoji preteklosti malce več časa posvetil učenju zgodovine in logičnemu razmišljanju - marsikaj je potem jasnejše.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Mato - 12-03-2017, 13:09