Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
@Mato

Mato, razumem, kaj hočeš povedati in kakšno je tvoje stališče, ki ga zagovarjaš: orožje in pravica do samo-obrambe (s pestjo ali pištolo) je osnovna pravica, v katero se nima pravice nihče vtikati. To je sistem, ki je v veljavi v ZDA.

Mi pa pač živimo v Evropi, kjer je odnos do orožja med splošno populacijo zelo negativen. Evropa ima za seboj dve svetovni vojni, moški so poženščeni, ni več obveznega služenja vojske. Splošno stanje duha v Evropi je zelo nenaklonjeno orožju, to pa spodbujajo še režimski mediji.

Če iz cele Evrope samo 340.000 ljudi podpiše peticijo prot orožni direktivi, to vse pove o tem, v kakšni ekstremni manjšini smo. Demokracija pač deluje tako, da večina diktira stvari manjšini. Tako pač je, tega ne bova spremenila, pa če še tako bentiva na forumu.

In dokler večina Evropejcev vidi orožje kot problem, ki ga je treba regulirati in zmanjšati, se lahko repenčimo kolikor hočemo, govorimo o osnovni pravici do orožja itd., pa nas bo večina (ki je proti orožju) vseeno gladko povozila.

Zato že ves čas govorim o tem, da je treba spremeniti javno mnenje. Ne debatirati s politiki (ti so itak prodane duše), temveč spremeniti javno mnenje, ki je pri nas zaenkrat zelo nenaklonjeno orožju. Tako pač je.

Kako to spremeniti?

Ti zagovarjaš trdo varianto v smislu: ko vas jebe, meni nihče ne bo predpisoval kaj smem, zato ne pristanem na nobeno pogajanje o temeljnih pravicah. Človeku nihče ne sme predpisovati ali regulirati načina samo-obrambe. Zahtevamo vpis pravice do orožja v ustavo kot temeljne pravice, v katero se nihče ne sme vtikati. O čemerkoli drugem sploh ne debatiramo. Če pa že debatiramo, takoj letijo zelo trde besede o bedakih, ki nimajo pojma o življenju.

Ne vem, morda se ti družiš večinoma s strelci in lovci, kjer je orožje normalno, kaj pa vem. Mogoče se ga vsak teden skupaj malo nažgete in potem družno udrihate po bedakih, ki ne razumejo temeljne pravice do orožja.

Jaz pa se družim zgolj in samo z nestrelci. Poznam zelo, zelo veliko ljudi, a nihče od njih ni strelec. Nimam te sreče, da bi se s strelsko druščino vsak teden enkrat usedel, se malo nažgal in bi potem skupaj složno pljuvali po sistemu in bedakih.

Iz lastne izkušnje ti namreč povem, da navadni ljudje gledajo na orožje skrajno, skrajno, skrajno negativno. Običajnim ljudem gredo lasje pokonci, če samo slišijo za orožje. Kar zamrznejo, kadar zelo previdno načnem to temo. Na orožje gledajo kot na nekaj nasilnega, groznega, kar bi bilo treba prepovedati.

Kako zdaj vsem tem ljudem dopovedati, da EU direktiva ni dobra? Tako, da bom začel frontalno udrihati po njih, da ničesar ne razumejo, da so poženščene pičkice in idioti?

Peticijo FU je iz vse EU podpisalo 340.000 ljudi. EU ima 510 mio ljudi, Slovenija 2 mio. Torej, 2/510 x 340.000 = 2.720 Slovencev je proti EU direktivi. Samo toliko. Nič več kot to. In zdaj je na nas, kako bomo prepričali še koga več, da orožje morda ni tako grozna stvar, da bi ga EU morala prepovedati.

Jaz to delam po mehkejši poti, se pač družim s takimi ljudmi, kjer bi trša pot imela ravno nasprotni učinek. Delim na forumu svojo izkušnjo, morda bo komu prišla prav (čeprav sem že večkrat ugotovil, da so nekateri na tem forumu hitro popenijo, ne vem kaj zakaj so ves čas tako besni in tečni...)

Ti pa se morda družiš z bolj robatimi ljudmi (po tvojem načinu izražanja sodeč) in tam morda tvoj način deluje. Jaz nimam nobenega problema s tem. Vse dokler jaz ali ti pridobiva ljudi, da so proti EU direktivi, mi je čisto vseeno, po kateri poti prideva do istega učinka. In to je ta hip naš namen, da EU direktiva pade. Padla pa bo samo, če bo javno mnenje dovolj proti njej (kot je bilo pri EU direktivi o prepovedi semen). Če pade, pa se potem lahko v EU začnemo pogovarjati od začetka o celi zadevi.

Če pa misliš, da boš ob tako majčkenem bazenu zagovornikov orožja in močnem nasprotovanju splošne populacije in medijev ta hip lahko s svojim pristopom dosegel kaj več – I wish you good luck.

Zaradi tegale intevjuja so mnogi alternativni mediji rekli, da je Alex Jones v resnici kontrolirana opozicija, saj je z lastnim primerom zagovornike orožja predstavil kot neuravnovešene norce. Torej, ni pomembno samo kaj poveš (tudi če je vsebina resnična), ampak predvsem kako to poveš, da bo imelo željeni učinek.

Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Bacekjon - 12-03-2017, 12:51