Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(07-03-2017, 23:42)Uroš Palhartinger Napisal: Za avstrijske svobodnjake zagotavljam, da bodo glasovali proti...

(08-03-2017, 10:15)Iurium humanorum Napisal: Morda dolgujem pojasnili o svojem pogledu na politike.
Poznan je rek, da je politika umetnost nemogočega. Pretežno vsak politik ima pred očmi svojo ponovno izvolitev, slednja pa je povezana z zagovarjanjem idej, ki imajo zadostno družbeno podporo, ki ustvari ustrezen rezultat na naslednjih volitvah. Nadalje si sredinsko umeščene politične opcije ne želijo polarizacije volilnega telesa, posledično pa zagovarjajo takšne rešitve, ki bi bile všečne vsem potencialnim volilnem. Politiki imajo še eno zanimivo lastnost. So namreč pravi mojstri odmikanja pogovora od prvotne teme, oziroma namena, prav tako pa govorjenja brez sporočilne vrednosti. Namesto, da bi ponudili konceptualne rešitve za določen družbeni problem in ga argumentirano zagovarjali, kaj radi navržejo kako kost, ki se jo nato veselo gloda toliko časa, da se skorajda pozabi o čem je na začetku tekla beseda. Prav tako se politiki nadvse radi vtikajo v tehnični vidik zakonodaje, ki je docela strokovno vprašanje, namesto, da bi se ukvarjali s konceptom le te, kar je njihova naloga, posledica takega pristopa lahko opazimo tudi na prihajajoči orožni zakonodaji.
 
V tej niti teče beseda o spreminjanju evropske zakonodaje in namesto, da bi se v razpravi poizkušalo najti rešitve za pričujoči problem, se ta odmakne na nivo levo desno. V celoti neproduktivno in tako značilno za politični diskurz.

Takoj ko pristaneš na debato o namišljenem problemu si že izgubil. Ampak pameti se ne da kupiti, kaj šele dobiti na faksu.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Desc - 08-03-2017, 14:44