Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
@kimber
Zgolj mimogrede. Evropski prostor bi po mojem mnenju moral temeljiti na suverenih državah, ki se lahko povezujejo oziroma skupinsko uresničujejo lastne interese pri tem pa naj bi se sklepalo čim manj kompromisov; v tem smislu je bila zamišljena tudi osamosvojitev Slovenije leta 91'. Žal sedanje stanje ter smer razvoja dogodkov, temu nekako ne sledi.

Naj nekoliko natančnejše pojasnim mojo navedbo, da so določene omejitve na ob prostem pretoku ljudi in blaga so potrebne, oziroma smiselne, spet druge priporočljive. V primeru, da bi neka država omogočala prosto nabavo določene kategorije orožja ali streliva za državljana druge države (primer je bil pri predelanem akustičnem orožju), ta pa ob poznavanju razmer v lastni državni, tovrstnih sredstev za lastne državljane ne dopušča, potem je nedvomno razumna zahteva, da se na nivoju povezave sprejme ukrepe, ki zmanjšujejo negativne posledice. Rešitev je, da se dopusti le oskrbo s tovrstnimi sredstvi za lastne državljane. Na drugi strani je lahko med državami dogovor, da omogočijo enostavnejšo medsebojno trgovanje z reguliranimi predmeti. Njihova enotna kategorizacija (trenutno je ta vse prej, kot posrečena, predlog EU pa stanje le še slabša) tako ta vidik nedvomno poenostavi nekatere procese, ki potekajo med državljani različnih držav povezave, oziroma med njimi in državami.

Sam nisem nikoli nasprotoval obstoju orožne zakonodaje, le ta mora biti spisana na ustrezen način, sedanja, niti prihajajoča to žal ni.

@mr.T
Strošek povezan s posestvijo, kompleksnost pridobivanja dovoljenja, ipd. so vse sekundarni načini, kako zmanjšati število posestnikov. Tudi obstoječa zakonodaja ima vrsto takšnih rešitev, ki temeljijo na nepotrebnih administrativnih ovirah. Te niso legitimne in bi jih veljalo odpraviti, žal pa je tendenca ravno obratna.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 03-03-2017, 09:28