Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Člani evropske unije imamo, ob upoštevanju sedanje ureditve nekaterih področij (npr. svoboden pretok ljudi in blaga), legitimen interes, da se določena vprašanja ureja na nivoju EU, za nekatera je to nujno, spet druga le priporočljivo. To velja tudi za orožno področje in v tem vidiku se sam v delu celo strinjam s Komisijo, da se doseže določene osnovne dogovore. Žal na drugi strani trdim, da je praktično celoten predlog Direktive, kot tudi že sprejeta Izvedbena direktiva, tako slabo zasnovana, da jo zgolj z amandmiranjem ni mogoče rešiti.

Nadalje so komentarji ga. Ford o nastali situaciji izrazito problematični; ali ne razume kako sistem deluje, kar je ob upoštevanju njenega staža v politiki malo verjetno, ali pa gre za čisto zavajanje. Tisto, kar ona zagovarja, kot kompromis, kar skozi oči politika nedvomno je, je iz tehničnega in pravnega vidika navadno skrpucalo. Kakšne so posledice odločitev nesposobnih politikov se lepo kaže tudi na področju orožne zakonodaje, natančneje izvedbene direktive o onesposobitvi orožja, s težavami implementacije katere se ubada tudi naša domovina. Tudi ga. Charanzová je žal dokajšen demagog in tipičen predstavnik politike; želi si podpore za nekaj, kar še ne obstaja, podpora pa naj bi temeljila na zaupanju v vanjo, torej politika. Ne nazadnje tudi Firearms United se je zadeve lotil naravnost katastrofalno, brez prave vizije nastopi pa so marsikdaj zbirka misli za katere je v danem trenutku in prostoru težko verjeti, da bi lahko dobili širšo družbeno podporo, ki pa je za možnost kakršnegakoli uspeha izrednega pomena, ne nazadnje brez ustreznega sklicevanja na nekatera osnovna načela pravne države.

Osebno ocenjujem, da smo trenutek, ko bi se zadeve dalo lotiti na EU nivoju, že zamudili, zato bo v bodoče izrednega pomena, da korektno opravimo delo vsaj na domačem terenu.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 02-03-2017, 09:10