Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Mene je pa ravno zaradi takih kot je Rombon minilo, da bi tu sploh še kaj debatiral, ker v svoji patetični omejenosti enostavno ne vidijo dlje od svojega nosa in ki v enem sestavku uspejo naklamfat povsem bullshitaste povedi, ki so prvič kontradiktorne in drugič milo rečeno nesramne.

>Strinjam se z Jabolkom v tem, da na vse skupaj nimamo nobenega vpliva, vendar mislim, da bi ga vsaj na državni ravni lahko imeli. 

Kaj zdej a mamo vpliv al nimamo, Jabolko je rekel, da je vse skupaj brezveze, ker bodo itak naredili po svoje in če bo "po svoje" na evropski potem bo lokalno še toliko manj, ker bo evropski minimalni standard zabetoniran. In ja z njem se strinjam strinjam se pa ne da se gre brez boja pod led.


>Realno gledano smo pri obstoječi zakonodajo glede na razsutost strelske scene izjemno dobro prišli skozi, pa še pri tem smo se šlepali na močnem lovskem lobiju, saj se interesi lovcev v določenih segmentih pokrivajo z našimi. 

Nič ni razsuto ampak SZS, Lovci in ostali povsem dobro sodelujemo in se strinjamo tako v pristopu kot v nesmislih, ki so se jih lokalci začeli it v zadnjem letu in tudi če si eden od deležnikov izbori poseben status je to samo pohvalno in dobrodošlo za vse, ker na koncu dneva še vedno velja Ustava RS in enakost vseh pred zakoni. Ste pa stalno eni in isti, ki nekaj razpihujete in nabijate in s tem škodite vsem še posebej zato, ker se vaša lena rit dvigne samo do golaža in do tipkovnice ko je treba zganjati keyboard commando style akcije po forumu.


>Dokler bomo vehementno zagovarjali splošno pravico do orožja, ne bomo imeli podpore okolice, saj se ljudje upravičeno bojijo ameriških statistik na naših ulicah. Pravica do orožja, kot jo razumejo v ZDA, pripelje do hitrega povečanja števila incidentov, kar je lepo razvidno iz statistik.

Laž, laž in še enkrat laž. 1000x ovržena tu na forumu. NOBENIH statistik ni iz katerih bi bilo LEPO RAZVIDNO, da je pravica do orožja vzrok za "incidente" v ZDA, kjer je btw trenutno bistveno bolj varno oz. bistveno manj incidentov kot je bilo v 60ih/70ih ali 80ih in še od vseh tistih, ki so jih skoraj 80% odpade na manjšine kjer daleč najbolj vodi črna in ji nato sledi rjava kar je pa prej povezano z njihovim socialnim položajem kot orodjem s katerim izražajo svoje pomisleke na "american dream".

>Skratka, uspeh vidim le v organizirani skupini, ki nastopa enotno s pozicije: mi smo športni strelci, politika nas zanima le izven strelske dejavnosti, zavedamo se svoje odgovornosti v zvezi s posedovanjem orožja, ohranjamo in širimo kulturo varne uporabe orožja, naše znanje je neprecenljivo v primeru ogrožanja države, izjemno vestno skrbimo za lastno varnost in varnost vseh, ki pridejo v stik z našo dejavnostjo, za uspešno izvajanje dejavnosti pa potrebujemo takle zakonski okvir: …


Laserski marker z močjo manj kot 5mw, da ne boš komu poškodoval oči in pa prst v usta ter skret papir za rit obrisat. Sicer se pa že odloči kaj zdej si športni strelec z kulturo ali boš znanje posojal v primeru ogrožanja države -> hkrati se pa ti in tebi podobni zgražate, ko vidite kakega nadebudneža v maskirni uniformi in brado ali še kaj tretjega, da je to pa čist neprimerno. Sicer pa ORGANIZIRAJ SKUPINO in začni delat.


Povedano na kratko midva imava oba orožje ampak strinjam se s tabo praktično nikjer in kot takega te nočem niti videti blizu organizacije (vsaj ne take katere član sem ali imam kaj od nje), ki bi zastopala bilokaj, predvsem zato, ker si konj s plašnicami (tvoje pametovanje o statistikah) in pa utopist, ki se je prepričal, da gre v moderni družbi za neke "demokratične" postopke in verjameš v moč argumentov oz. predpostavljaš, da imajo politiki željo in interes po neki resni debati. Pišem ti pa nazaj samo in izključno zato, ker v svojih pogledih (sploh starejši del strelske populacije) predstavljaš tisto najslabše kar je med lastniki orožja in to je zaplankanost, bogaboječnost in pa kvazi elitizem (jaz sem preverjen imam lahko za določene ostale pa ne bi rekel in hvala bogu da nimajo itd....) kar je pa še najhuje sploh ne zastopiš zakaj se gre in kaj je poanta (recimo prijavljanje biatloncev omenjaš in enostavno ne razumeš zakaj se je sploh šlo) ali sprememb zakonodaje ali lastništva orožja.


Če kaj se je izkazalo, da preko foruma se ne da nič narediti (marjetic še na piknik ni bilo, ker jim Admin ni zagotovil njihovega safe spaca) in se bo v bodoče vse kar je resnega delalo preko zvez in društev, ker enostavno od teh raznoraznih keyboard comandosov, ki bi s tujim kurcem opletali po koprivah ni nič še članarine je bolje ne pobrati, ker golazniki potem mislijo, da jim kaj pripada oz. lahko pametujejo ostalim, ki res kaj naredijo in ne nasmetijo 155 strani dreka (poglej moje prve poste tu isti kurac če bi pri tem kar sem napisal ostalo na tretji strani jih imaš in so iz leta 2013).
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Mato - 01-02-2017, 20:55