Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(01-02-2017, 13:51)Iurium humanorum Napisal:
(01-02-2017, 13:17)mr.T Napisal: To, da se bo letos poleti odpiral ZORO je dejstvo in ne samo vrjetnost.

Omenjena »izjemno visoka možnost« se je nanašala na sprejem sedanje kompromisne rešitve na nivoju evropskega parlamenta. Kakršnikoli resni popravki le tega so po mojem mnenju iz vrste razlogov popolna utopija.

Glede na »nepredvidene zaplete pri sprejemanju direktive v EP« se je časovnica sprejemanja področne zakonodaje na nacionalnem nivoju le nekoliko premaknila (sicer bi tudi ta vlak že zamudili).

Pri spremembi ZORO imamo najbrž več možnosti za doseg česarkoli, sploh glede na razdor v naši politiki (in prihajajoče DZ volitve). Strateško se je treba spravit in namesto evroposlance začeti kontaktirati naše poslance in ministre. Na lanskem (predlanskem?) državnem posvetu o vlogi rezerve pri zagotavljanju vzdržljivosti obrambnih sistemov Slovenije je en izmed referentov izrecno omenil športne strelce kot možen bazen (bolj ali manj) strelsko izurjenih ljudi, ki so tudi varnostno preverjeni. Bom poskusil najti direkten citat, vsekakor pa je to ena izmed smeri v katero bi se splačalo tiščati.

Istočasno zgleda da naš Cerar plete stike s Češko in Poljsko, kar se zna poznati tudi na področju orožne zakonodaje. Optimistično mišljenje, vem, a vendar možno.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od alyosa - 01-02-2017, 14:24