Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Question 
Tisti trenutek, ko je postalo jasno, da gredo tehtni argumenti strelcev gladko mimo predlagateljev zakona, bi morali spremeniti retoriko in prenehati s popuščanjem. Že to, da smo lastniki orožja zgolj zaradi tega dejstva označeni kot potencialni teroristi, je neracionalna izjava, ki grobo krši eno od osnovnih pravnih načel zahodnega sveta - in sicer obsodba brez dokazov. No ja...če upoštevamo, da "vzorniki" z druge strani Atlantika radi preventivno, za vsak primer, bombardirajo kakšno množico ljudi, ki se ob napačnem času znajde na napačnem mestu, se tudi to načelo počasi, a vztrajno sesuva Doh

Močno verjamem, da so v EK vsebino našega pisanja skrbno analizirali in iz njega izluščili ključne točke in jih obrnili tako, ki se jih da koristno uporabiti proti nam. Že začetni odpor je bil hitro izkoriščen, da smo bili ožigosani kot plačanci orožarskega lobija - čeprav evropska orožarska industrija pretežno kuje dobičke na račun varnostnih sil in pa civilnega trga v ZDA (pa še kakšnim "zmernim upornikom" gre kakšna stvar pod roko, ampak to baje nikogar ne briga Shootme )

Nekateri lastniki orožja so šli celo tako daleč, da so takoj v štartu ponujali neko popuščanje in odpovedovanje, brez vsakršne garancije, da bo tudi nasprotna stran kakorkoli popustila. Rezultat tega je, da EK sicer ne vztraja pri prepovedi - ampak je pa predlaganih toliko nekih omejitev in komplikacij, da bodo zagrenile življenje marsikomu (po možnosti še v kombinaciji z nacionalno zakonodajo, ki je lahko strožja) in možno je, da bodo posledično nekateri sami obupali.

Seveda pa je malo verjetno, da se bo zadeva ustavila tukaj, temveč se bo nadaljevala - sploh zdaj, ko EK vidi, da očitno le nismo tako trd oreh. Najprej B7, nato B4, kasneje pa še kakšna bolj "množična" skupina kategorije B. In glede na to, da evropska nadoblast vse jasneje kaže, da bi nas raje zamenjala z državljani po svoji meri (kakšno zabavo z evropskimi ženskami ali učenje vožnje tovornjaka jim bodo že spregledali), nas morda v skrajnem primeru čaka celo neslavna uvrstitev na tole tabelo  Shrug.

Upam, da je zdaj vsem jasno, da je boj z Evropsko komisijo enak boju z mlini na veter. Kot pravi JRC, je prepričevanje prepričanih (ki imajo za seboj praktično neomejena sredstva in glavne medije) nesmiselno. Upamo lahko le, da bodo evropski poslanci sprevideli absurd teh bedarij in množično glasovali proti (če se tistim najbolj odločnim prej ne bodo začele dogajati kakšne "nesreče"). Morda čas za počasno ponovno navajanje na NNNP?
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 22-12-2016, 13:55



Uporabnikov, ki berejo to temo: 17 Gost(ov)