Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Čehi so ugotovili, da argumenti ne zaležejo. Da bodo v EU parlamentu pri orožni direktivi enostavno preglasovani. Zato so raje naredili obvoznico in zapisali orožje v svojo ustavo. Ne bodo se bodli s korumpirano EU, temveč na območju svoje države preprosto stvari naredili po svoje.

Nekaj podobnega je pred kratkim naredila tudi Slovenija, ko je zapisala pravico do pitne vode v svojo ustavo. Na ravni EU so namreč bili pritiski, da voda postana komercialna dobrina. Namesto, da bi se mala Slovenija borila proti ogromnemu aparatu EU, katere namen je na dolgi rok komercialno privatizirati vodne vire, je Slovenija zadeve uredila na svoj način in nam rešila vodo.

Predvidevam, da bo po Češki podobno potezo naredila tudi kakšna druga država. Namesto, da bi se bodla z EU, bo zadevo na svojem teritoriju urejala po svoje, ostala EU pa naj pač ima, kar hoče.

Če bi bila Slovenska vlada pametna, bi naredila isto kot Čehi. Slovenska vojska namreč nima niti za burek in je v katastrofalno slabem stanju.

Če bi bila slovenska vlada pametna, bi izkoristila civilne lastnike orožja kot nekakšno rezervno vojaško silo, s katero nima nobenega stroška (za nakup opreme, streliva, treningov…), temveč še zasluži na njih (z raznimi taksami, davkom, itd).

Leta 1991 je ključno vlogo odigrala ravno teritorialna obramba. Če pa bi danes nekdo napadel Slovenijo, bi jo pregazil v eni uri. Slovenski profesionalni vojaki, ki prejemajo pakete pomoči Rdečega križa pa bi verjetno kapitulirali vsakemu, ki jih bo bolje plačal.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Bacekjon - 18-12-2016, 09:41