Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Zdravo! 

kolikor berem razne pogovore uradnikov ali pa predstavnikov strelcov je za njih kategorija B7 enaka kategoriji B4, kar piše tudi v tem pismu: 
"...and Category A7 “Semi-automatic firearms for civilian use which resemble weapons with automatic mechanisms
...There is experience that categorising items based on the subjectivity of “resemblance” creates legal uncertainty."
 Po mojem, če bodo šli v premik kategorije B7 v A7 bo padla zraven tudi B4.


Je pa po tem kar je tukaj napisano, orožje B4/B7 pade v A7 samo takrat ko ima vstavljen nabojnik s kapaciteto več kot 10 nabojev:
"Instead of using “resemblance” criteria both Parliament and Council proposed to add to Category A semi-automatic centre-fire firearms when a high-capacity loading device is fitted. 
The categorisation applies when the firearm and magazine is in combination together, and does not depend merely on whether the firearms is capable of having a higher capacity magazine inserted. This has been made explicit in the text for adoption."

Drugače ja pa Vicky Ford kar aktivna na svojem profilu na facebooku, kjer odgovarja na vprašanja in sodeluje v debatah. Nekje teden nazaj ji je bilo zastavljeno vprašanje kdaj bi bilo orožje (v odvisnosti z visokokapacitivnimi nabojniki) B4/B7 premeščeno v A7. Takrat še ni znala odgovorit (ali kadar imamo oboje skupaj, ali kadar posedujemo oboje, ali kadar je nabojnik vstavljen v orožje - pa potem spet ali je lahko prazen ali poln).


Drugače se mi pa zdi številka 360 kosov B7 nizka, če me spomin ne vara sem pri pogovoru z Rebcem zasledil, da je prodal 70 kosov SDM AK (predvidevam, da ne prodaja veliko v tujino). Pa tudi če je to realna številka bi bilo po mojem mnenju zraven šteti še B4, ker smo skupaj v istem "zosu". Skupno pa zna biti številka nekajkrat večja.

Lep pozdrav,
Aleš
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od ales1a - 13-12-2016, 21:08