Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(23-11-2016, 10:16)Bobo Napisal: No to sigurno ni dober znak. To pomeni da bi rad spravili čez neko skropucalo.

Vse skupaj se je začelo okoli skupnih standardov za deaktivacijo orožja v EU in poglej kje smo zdaj. To nam je prineslo nenehno spreminjanje besedila.

Drži, da se je debata na to temo precej zaostrila po napadih v Parizu, ko naj bi napadalci uporabili ponovno usposobljeno deaktivirano orožje, ampak tisti v ozadju so ta predlog imeli razdelan že dolgo pred tem in so čakali samo povod, da zadevo poženejo. Oni so dobro pripravljeni, medtem ko je mnoge, ki imajo tako ali drugače opravka s civilnim orožjem, zadeva ujela praktično nepripravljene.
Tudi za vsakega od argumentov, ki jih evroposlancem in EK podajamo (ali smo jih podali) strelci, imajo po moje v rokavu več kot en protiargument. Kar je še huje - njihovi argumenti v precejšnji meri temeljijo na populizmu in ne na nekih jasnih raziskavah in med nepoučeno javnostjo se populizem bistveno bolje prodaja, kot pa neke poglobljene analize, ki so vsem brez zanimanja za neko področje, dolgočasne.

Zato sem bil ves čas mnenja, da bi morali tudi strelci (oz. strelske organizacije) k temu pristopiti z večjo odločnostjo, ne pa da so nekateri takoj pokazali, da so se pripravljeni pogajati tudi o najbolj bizarnih zadevah. V takem primeru je jasno, da nasprotna stran samo še privija zahteve in gleda, do kam bo šla lahko...morda pa tako, za navidezen izraz dobre volje pusti kakšen bombonček, ki pa v celotni sliki ne pomeni kaj dosti. Že po vsem morju argumentov, ki smo jih poslali, se zadeva vedno nekako ponovno znajde na začetku.

Upam pa seveda, da nam na koncu uspe, ampak žal samo po sebi ne bo šlo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 23-11-2016, 10:56



Uporabnikov, ki berejo to temo: 27 Gost(ov)