Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(16-11-2016, 19:33)JRC Napisal: Glede na danasnje informacije bi rekel, da nekih splosnih prepovedi in odvzemov ne bo.
Zaostrili in poenotili bodo deko in predelave iz auto v semiauto. Omejitev pri nabojnikih ne pricakujem.

(16-11-2016, 22:41)JRC Napisal: Super, sems se ravno spraseval, ce je ze kje na voljo.
No evo: 1;24 zacne Vicky Ford, pri 1:30 pove, da sta parlamemt in svet eu odlocno zavrnila predlog komisije glede A7 in da bodo sportni strelci izjema in bo dovoljena uporaba nabojnikov vecjih kapacitet. In da to ne bo samo na papirju, ampak v praksi, kar pomeni, da bomo lahko taksno orozje imeli, ga uporabljali in prenasali na tekme. 
Torej kot jaz razumem, to ne bo A7, saj je z A prepovedan promet cez mejo.

Sry tole si čist natobe zastopu

»Regarding semiautomatics the council and the parliament both rejected the commision approach on A7, that firearms that resemble automatic firearms should be prohibited, we both rejected that and instead suggested that there should be in category A a treatment to certain semiautomatic firearms when they are fitted with hi-capacity magazines and we also both agreed that there should be special authorizations for sport shooters to be able to continue to own those types of firearms.« (moj transkript Vicky Ford 1:30:00) 

Skratka strinjajo se da so semiauto v A (tisti v katere lahko vtakneš hi cap nabojnike, AR-15 recimo), da pa so športni strelci izjemoma upravičeni da lahko posedujejo še naprej te tipe orožij. Kar je sicer boljš kot direktna prepoved je pa vseeno še zmer totaln drek. Kako bomo pa potovali po EU in izven nje na tekme pa nobenga ne briga. Ta del problema pa lepo opiše Pia Clerte na 2:04.
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od poltergist - 16-11-2016, 23:10