Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Sem asistentki dr.Zvera napisal naslednje in upam, da bo uporabil v razpravi, ko bo do nje prislo:

Hvala, ampak ta odgovor je seveda potrdil moje trditve, da bo prepoved, oz. prekategorizacija v A7 pomenila odvzem orozja sportnim strelcem.
Namrec: sportni strelci uporabljamo polavtomatsko orozje:
- puske, ki so sedaj v kategoriji B4 in B7
- pistole, ki so v kategoriji B1.
Vse to orozje ima nabojnike z vec kot 6 naboji.
In vse puske so podobne vojaskemu orozju, komu pa naj bodo podobne, saj puska ne more izgledati kot...kot zoga. 
Konec koncev so tudi nase pistole podobne vojaskim - se vec: ce vojska uporablja vecinoma avtomatske puske (strelci pa polavtomatske), pa so pistole povsem enake - recimo Glock 17 je pogost v oborozitvi vojske in policije; povsem enak Glock 17 imam tudi jaz. Ali pa Glock 19, itd.

Evropska komisija bi morala poostriti nadzor nad crnim trgom z orozjem, ne razumem, kako to ni jasno, da sportni strelci pac ne bomo vir oborozevanja teroristov, ampak je to izkljucno crni trg.
To je podobno kot v Sloveniji: pripadniki udbe in njihovi sodelavci imajo na tisoce kosov nelegalnega orozja. Njim orozja ne bo nihce odvzel, odvzeto pa bo nam, ki spostujemo zakonodajo in imamo vse urejeno po predpisih.

Kot vidim se s problematiko orozja ukvaja tudi poslanec Mahnic, pa se z njim naj dr.Zver pogovori, ce meni ne verjamete. Vsekakor pa se ta Bienkowska spreneveda, ker ne morem verjeti, da ne pozna materije, ki jo obravnava.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od JRC - 08-09-2016, 19:13