Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(11-06-2016, 15:51)Desc Napisal: Fritz, prosim da našteješ, kaj od tega kar so naši "harmonizirali" je bilo pozitivno.

Kar sem videl, je šlo za inšpektorsko zapiranje strelišč na podlagi za lase privlečenih razlogov. Potem je še sodba sodišča, ki praktično prepoveduje vsako streljanje, če se bodo držali tega stališča.

Glede na to, da imamo v EU državah skoraj identično kategorizacijo orožja in da lahko orožje relativno lahko kupuješ po EU, je verjetno kaj določeno s strani EU. ZOrO-1 je glede kategorizacije sledil temu, čeprav tedaj še nismo bili v EU. No, morda pa je šlo le za prepis dela nemških predpisov.

Kar se tiče domislic s strelišči, so zadeve posledica bistroumnosti naših uradnikov, ker imajo odprta strelišča tudi v ostalih članicah EU.

Zadeva z rinjenjem te direktive je podobna poskusom iz preteklosti na drugih področjih in če ne bo dovolj odpora, bo šla skozi. Če ne bo šla, bodo pa poskusili čez leto, dve, tri... TISO smo zrušili, sedaj imamo tukaj TTIP. Če ga zrušimo, zagotovo ne bodo odnehali. Gre za boj na dolge proge, kjer so čustva in jamranje bolj kot ne odveč.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od fritz - 11-06-2016, 18:52