Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Tole se bo očitno vleklo še kar nekaj časa. Ko že kaže, da smo z argumenti in pisanjem evropskim poslancem nekaj dosegli, se kar od nekje pojavi nova skupina (ni čudno, da je delovanje EU tako drago), ki na mizo vrže prvoten predlog direktive (samo nekoliko drugače napisano) in gremo spet od začetka. V predlogu GENVAL so spet stvari, kot omejitev kapacitete nabojnikov, prepoved "vojaškega" orožja in še nekaj podobnih cvetk, ki vedno znova izbruhnejo na plano.

Kot kaže, gre za klasično taktiko izčrpavanja, zato morda velja na tem mestu objaviti poziv, da se v akcijo vključite tudi vsi, ki se morda do zdaj niste. Že zdavnaj bi morali opustiti mentaliteto polpretekle zgodovine, po kateri se je pričakovalo, da se bo za pravice posameznika boril nekdo drug, zato mora vsak dodati svoj kamenček v mozaiku. Tudi organizacija v stilu NRA ne bo pomagala, če za njo ne bo tudi zadostne količine angažiranja slehernega od nas.

Naša moč je v moči množice - nasprotna stran nas zaradi množičnega odziva namreč že nekaj časa ne more ignorirati kot neke marginalce. Ampak če zdaj stopimo nazaj, potem je bil ves trud zaman. Navsezadnje pa ne gre zgolj za strelce, temveč za populacijo na splošno - gre namreč za še enega v vrsti družbenih eksperimentov, ki na koncu prizadenejo vse, tudi tiste, ki s tem nimajo neposredne povezave.
Povedano drugače: Če gre tale orožna direktiva skozi, potem ni praktično nobenih ovir, da se v prihodnosti v imenu večje varnosti npr. ne prepove posedovanje težkih motorjev ali avtomobilov moči > 100 HP, ali kaj podobnega. Procent lastnikov vozil z močnejšim motorjem je namreč najbrž podoben, kot procent lastnikov orožja, torej...
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 02-06-2016, 07:09