Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(05-05-2016, 00:11)Ales Napisal: Gre za počasno ukinjanje gotovine, ker je precej lažje imeti folk pod nadzorom na ta način plus nihče ne more dvinigt denarja iz bank, kot je bilo v grčiji recimo...ni ni bankovcev, ne morejo ti dati denarja v roke.

Razlogov za željo po ukinitvi gotovine je več:

1.) Popoln nadzor nad finančnimi transakcijami. Pri gotovini namreč ni sledljivosti, ali si svojo plačo porabil za knjige ali pa za pivo.

2.) V zadnjem času so številne centralne banke uvedle negativno obrestno mero. To pomeni, da banka zaračuna, če pri njej šparaš denar (nekoč pa ti je za prihranke dajala obresti...). Na ta način banke želijo prisiliti ljudi da trošijo, namesto da šparajo. Problem pa je nastal, ker ljudje niso hoteli trošiti, ampak so začeli namesto na bankah šparati v gotovini. Da bi preprečile beg denarja v gotovino, so si banke izmislile popolno ukinitev gotovine. V brezgotovinski družbi na bančni račun dobiš plačo. Če je do konca meseca nisi porabil, ker si premaloo trošil in si šparal, boš (zaradi negativne obrestne mere) moral banki na koncu meseca plačati, ker je "čuvala" tvoj denar. Če je banka v finančnih težavah, lahko (kot so to storili na Cipru) depozitorjem enostavno vzamejo 10%. V brezgotovinski družbi se banke lahko spomnijo česarkarkoli in jim nič ne moreš, ker ne moreš svojega denarja pretopiti v gotovino. http://www.investopedia.com/terms/n/nega...y-nirp.asp

Zakaj toliko pišem o tem?


Če povprečnemu človeku rečeš, da hoče Evropska direktiva 500 Slovencem vzeti njihove B7 puške, jim bo čisto vseeno. Oziroma, zaradi medijske propagande bodo to videli celo kot prispevek k večji varnosti in bodo rekli "super, kar naj jim vzamejo orožje".

Če pa povprečnemu človeku razložiš, da je razorožitev prebivalstva le eden od korakov, ki jih elita dela v smeri totalitarne družbe, kjer bomo navadni ljudje oropani vsega in bomo končali kot napol tlačani, bo tak človek lažje razumel, zakaj je potrebno braniti ne samo njegovih svoboščin, ki se tičejo njega osebno in jih zato lahko razume, temveč tudi pravico do legalnega orožja. "Razorožitev gospodinjstev" je namreč le korak v smeri novega fevdalizma, kjer bomo tlačani brez pravice do posedovanja meča - ta bo dovoljen le varuhom totalitarnega sistema.

Iz lastne izkušnje vam povem, da ko ljudem razložiš celo sliko, naenkrat čisto drugače začnejo gledati na tole problematiko z orožjem.

Še zelo zanimiv članek:
They're Bringing Back Feudalism... And Nobody Seems To Notice
http://www.zerohedge.com/news/2016-05-04...ems-notice
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Bacekjon - 05-05-2016, 08:59