Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Češki članek, ki je bil že objavljen malce prej, dejansko kaže na to, da absurden predlog direktive ni zrasel na zeljniku EK, temveč so jo s pomočjo v leporečje skritega zavajanja izsilile skupine, ki fanatično nasprotujejo orožju. Poleg tega so te skupine očitno tudi zelo dobre v manipulaciji s čustvi, zato jim zaenkrat propagandna vojna kar dobro uspeva.

Nekateri smo na naslove evropskih poslancev in EK poslali že nemalo tehtnih argumentov, zakaj sprememba direktive ni smiselna. Ampak žal se mi vse bolj dozdeva, da s temle prerekanjem okrog posameznih točk spornega predloga direktive že vsaj delno stopamo na nasprotnikov teren, kjer pa nas zaradi nizke podpore javnosti, prevelike razdeljenosti na take in drugačne organizacije/zveze in najbrž tudi prenizkega poznavanja psihologije množic čaka precej spolzek teren in posledično večja verjetnost padca.

Zato bi nujno potrebovali sodelovanje ekspertov z drugih področij, kot so pravniki in tisti, ki se spoznajo na psihologijo množic, za oblikovanje ustrezno zveneče propagande. Nekaj govora o tem je že v sosednji temi, ampak bolje, kot čakati na rešitev, je aktiven boj za naše pravice že zdaj.
Ker se nasprotniki očitno kljub teži argumentov (še) ne vdajo, bi morali iti korak naprej in z dokazi razkriti njihove metode zavajanja ter prirejanja statistik. Njim očitno na lažeh temelječe blatenje ni tuje, zato bi tudi mi morali postopati na drugačen način.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 03-05-2016, 10:47