Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Iurium humanorum, ne poznam zakonodaj po drugih EU državah, toda na osnovi statistike preteklih incidentov si upam trditi, da naš ZORO v takšni obliki kot je odlično varuje zdravje, življenje ter javni red in mir. Iz tega razloga mi tudi velik del tvojega pisanja ni povsem jasen, saj ne vem kaj bi pravzaprav rad re-definiral oziroma spremenil.

Če se izrazim po gradbeniško, se je potrebno odločiti ali hiša potrebuje manjša vzdrževalna dela ali je statika tako zanič, da jo je potrebno porušiti in izgraditi na novo. Če gradimo na novo, potem je smiselna debata o temeljih, če pa prenavljamo, potem je bolj smiselna debata o ploščicah in keramiki na WC-ju.

Po mojem mnenju je debata o tem ali je orožje nevarno ali nenevarno in kaj mora posameznik izpolnjevati za njegovo posedovanje v tem trenutku popolnoma brezpredmetno, saj je to odlično urejeno že z obstoječo zakonodajo, kar v celoti potrjuje minula praksa.

Dajmo se raje skoncentrirati na realen problem in to je stališče EK, za katerega vemo, da ni utemeljeno na strokovnosti, temveč na verovanju. Proti verovanju pa se ne moreš bojevati s strokovnostjo. Ti lahko naštejem kopico primerov (iz umeščanja objektov v prostor), kjer en lokalni bajaličar z nedokončano osnovno šolo  v trenutku povozi kopico strokovnih ekspertiz.
 
Torej, kaj lahko posameznik ali zainteresirana grupa državljanov, razen pošiljanja emajlov, še lahko stori v boju z mlini na veter?
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Raccoon - 03-05-2016, 10:36