Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(02-05-2016, 23:44)Mato Napisal: Nič ni zavrnjeno ampak je na original naštepano xy idej ki so ali enako butaste in rigorozne kot original ali pa ne služijo čisto ničemur. Dejstvo je, da bo potrebno zavrniti povsem vse povsem v štartu kot je s češkega linka jasno. Agenda je zrasla na pristranskem interesnem združenju in so jo posvojili elementi v politiki, ki so sovražni civilnemu lastništvu orožja in vse skupaj nima nič s teroristi in varnostjo.

Kot se spomnim, je temu Vicky Ford nasprotovala in imela podporo večine (če ne že vseh) članov IMCO.
Je pa res, da "amandmaji" padajo kot muhe na drek in zato je tudi jasno, da bo do jeseni še veliko zasedanj in usklajevanj.
Žal pa se nihče (očitno tudi slovenski poslanci ne) noče izpostaviti in povedati tisto, kar je odlično povzel zgoraj Bacekjon:

Kateri so realni družbeni problemi?

1. če nekdo hoče v afektu narediti kaj slabega, lahko to naredi tudi z avtomobilom, sekiro, nožem, itd. Koliko je namernih poškodb z registriranim strelnim orožjem vsako leto? Ne kaj dosti.
2. kriminalci in teroristi NE uporabljajo registriranih orožij

Prepoved registriranega orožja zato 100% ne reši točke 2., in mogoče reši 2% točke 1.

Če razorožitev prebivalstva sploh ne rešuje "realnih družbenih problemov", čemu je potem sploh namenjena? Očitno ne reševanju "realnih družbenih problemov", temveč neki drugi agendi. 

Tu zato lahko debatiramo samo še o tem, kateri agendi, saj vsak, ki zna sešteti 1+1 takoj vidi, da direktiva ne rešuje ne točke 1 ne točke 2.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od JRC - 03-05-2016, 08:39