Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Razprava o odškodninah je po mojem skromnem mnenju sicer lahko tema, vendar bi se bilo potrebno najprej osredotočiti na preprečitev nastanka takšnega stanja, ki bi terjalo razmišljanje v tej smeri, slednje pa bi tako moralo ostati le najbolj skrajno sredstvo, ko so ostala v celoti izkoriščena.

Debata o morebitnih odškodninah v tej fazi je voda na mlin konceptu EK, saj bi bil s tem, ko bi pristali na to, njihov problem rešen; denar zanje tako nikoli ni bil vprašanje, poleg tega bi se taka zadeva financirala iz nacionalnih proračunov, bi pa tako dosegli svoj cilj, ki je razoroževanje.

Razprava povezana z evropsko orožno zakonodajo bi se morala vrteti izključno okoli postavitve legitimnih ciljev, ki jih mora ta izpolnjevati (o tem sem že pisal) ter o načinu kako v tehničnem smislu te doseči. Žal sedanji predlogi, ki so v obravnavi, temu konceptu ne sledijo (ne EK, ne pristojnega Odbora parlamenta, ne Sveta Evrope, celo zainteresirana javnost ne razmišlja v tej smeri, kar je razvidno tudi iz dogajanja na tem portalu, kar je žalostno). Pristajanja na koncept predlogov lahko na dolgi rok privede le in izključno na vedno večje omejitve, ki bodo imele z realnostjo vedno manj stičnih točk in ustvarjale vrsto absurdnih situacij.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 19-04-2016, 07:59