Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Citat:Last year, the Commission presented proposals to make it more difficult to acquire firearms in the European Union, aimed at tightening controls on the acquisition and possession of firearms, as well as common minimum standards for deactivation of firearms.
The European Parliament and Member States have to work quickly and constructively now, because we have to reduce the risks of guns falling into wrong hands.
In that same period, the Commission adopted proposals to step up the fight against terrorism and organised crime, by revising the existing Framework Decision on Terrorism.
More than 3 months later, the proposal is still on the table and negotiations are going slowly.

Medtem pa še vedno čakamo EK, da poda oceno učinka in predstavi dejstva osnovana na empiričnih dokazih. Argument ˝Kalashnikovs can be used to kill people˝ najbrž ni dovolj.


Citat:Samo se bojim, da pri naši ministrici za notranje zadeve ne bo pomagalo, ker ona bi še bolj omejevala pravice in zasebnost ljudi in povečala pooblastila policije, tako da bo naletelo na gluha ušesa, žal.

Odbor DZ za notranje zadeve je na zasedanju decembra 2015 izglasoval, da sprememb orožarske zakonodaje v trenutni obliki ne bomo podprli. Stališče Slovenije je torej jasno, ministrica sama o tem ne more odločati.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od p0gi - 24-03-2016, 23:49