Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(16-03-2016, 11:22)dani_79 Napisal: Mene nima kaj vest pečt ;;) drugače pa ne gre se za izid referenduma ampak zbiranje 40k podpisov da se pokaže volja ljudstva... referendum tako ali tako ne bi dopustili...

Referendumi so pri nas itak potrata časa in denarja, saj ga oblast lahko mirno ignorira, EU pa je glede tega še toliko hujši primer. Če samo pomislimo na primer glasovanja o Lizbonski pogodbi, kjer v nekaterih državah (tudi pri nas) referendumov sploh ni bilo, oz. so bili prepovedani, , Irci pa so ga morali ponavljati toliko časa, da je bila volja ljudstva "pravilna", je jasno, kako daleč je zabredla EU. Gre za diktaturo, primerljivo z nekdanjo ZSSR, kjer se neizvoljena elita boji lastnih državljanov in jim zato meče polena pod noge na vsakem koraku (tale poskus razorožitve je le en kamenček v mozaiku). Gredo celo tako daleč, da so v strahu, da ne bi državljani zamenjali njih, raje začeli menjati državljane, ki že trumoma prihajajo v Evropo.

Ampak...direktiva še ni bila sprejeta in do takrat imamo še možnost karkoli izboriti. Bo pa zadeva zahtevala precej truda, zelo verjetno tudi finančna sredstva za lobiranje in pa zavedanje, da tistim, ki bi se morali boriti za interese strelcev, ne bo padla krona z glave, če bodo pozabili na morebitne stare zamere in skupaj vlekli v isto smer.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 16-03-2016, 11:40