Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Počasi, počasi Hand Izstop iz EU je vsaj zaenkrat še zelo malo verjetna možnost, saj mnogi še vedno vidijo večje koristi, če ostanemo notri, kot če izstopimo. Sploh je to značilno za vladajočo elito na vseh nivojih, ki na račun EU živi kot "bubregi v loju", da ne govorimo o vseh tistih, ki funkcionirajo izključno samo od evropskih sredstev.

Namesto tega moramo urgirati pri evropskih poslancih, pa ne le pri naših, temveč tudi pri tujih, saj se na posnetku zasedanja obnašajo, kot da o vsem skupaj nimajo neke blage veze, zato jih moramo s tehtnimi argumenti, ki bodo prevladali nad nebulozami protiorožnega lobija, prepričati v naš prav. V tej temi je seznam naslovov evropskih poslancev in predlagam, da jim argumente pošiljamo še naprej.

Kar se pa tiče zadnje razprave, pa mi je najbolj v spominu ostalo naslednje:

- kategorija B7 (verjetno sčasoma še druge) se prepove ali v skrajnem primeru dovoli pod posebnimi pogoji. Beri: potrebno bo opravljati dodatne izpite, biti član tega in onega združenja, kar bo terjalo čas in denar, pa še nemalo živcev.
- še vedno se govori o veljavnosti orožnih listin za dobo 5 let, nakar bodo spet potrebne ponovne procedure za podaljšanje.

Nekaj glede vploiva lobijev sem že napisal...pa vse bolj se mi dozdeva, da je res tako.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 16-03-2016, 11:10