Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Take kakršne smo v Evropi izvolili, take imamo. V očeh povprečnega evropejca smo lastniki orožja v najmilejši obliki vsaj posebeži, če ne že neprilagojenci. Izvoljenci takih ljudi so praviloma še večji sovražniki orožja kot so sami, predvsem pa so le zlatousti, zato jih je veliko tudi na "desnici". Če ima republikanski kandidat v ameriki še jajca, da jasno pove, da bo vsako zaostrovanje orožne zakonodaje takoj razveljavil, če zmaga na volitvah, česa podobnega Evropa ne premore, ali pa to mediji blokirajo. 

Končno je tudi Mato ugotovil, da odlučujočim ne gre za argumente, niti si ne želijo dialoga, če še malo premisli bo zlahka ugotovil, da so vse peticije na EK zaman. Do neke mere lahko le pomaga "osveščanje" EP, pa še tu bodo glasovali kot se bodo v svoji skupini odločili. Solistov, karšni so Angleži v tem parlamentu, cela ostala plejada nima, razen Schultza, ki je seveda na povsem drugi liniji, pa še drugo službico je dobil. Ostali so (večinsko)  bližje našemu zvezdniku Thalerju.

Edini realni strah bo nastopil, ko bodo ugotovili, da bodo zgubili stolčke in jih bo nadomestila "desnica", pa čeprav radikalna, na naslednjih volitvah. Imetnikov orožja v Evropi ni malo, celo zelo veliko nas je, kar predstavlja skupaj z somišljeniki resno politično moč. če bi se torej parlament odločil za radikalno potezo odvzema orožja, ljubitelji le-tega, ne bi spremenili svojih nazorov, ampak bi šli večinsko v ilegalo, tega pa si verjetno ne želijo. Če, ali ko bodo to pogruntali, bo to veliko bolj pomagalo, kot tisoče peticij, ki jih mečejo v koš.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Desc - 09-03-2016, 14:39